Pindakaasganache

Inhoudsopgave:

Pindakaasganache
Pindakaasganache
Anonim
Met pindakaasganache geglazuurde woestijn
Met pindakaasganache geglazuurde woestijn

Of je nu een cake aan het glazuren bent of wat truffels maakt, geef je kookkunsten een smaakvolle boost door pindakaasganache te maken in plaats van de standaardchocolade. De nootachtige, rijke smaak van pindakaas samen met de zoetheid van chocolade voor een ganache is de perfecte aanvulling op vele desserts.

Hoe maak je pindakaasganache

Ganache is een van de eenvoudigste desserts om te maken, terwijl chocolade en pindakaas een van de meest klassieke dessertcombinaties is. Dit recept begint met de standaardverhoudingen van chocolade en room en voegt pindakaas en vanille toe voor extra smaak. Van de afgewerkte ganache kun je een willekeurig aantal decadente desserts maken.

Ingrediënten

  • 5 ons pure chocolade, grof gehakt
  • 1/4 kop romige (niet dikke/knapperige) pindakaas
  • 1/2 kopje slagroom
  • 1/2 theelepel vanille-extract

Instructies

  1. Doe de gehakte chocolade en pindakaas in een kom en zet opzij.
  2. Verwarm de room en de vanille op het fornuis en laat 3 minuten sudderen.
  3. Giet de warme room over de chocolade en pindakaas.
  4. De hitte van het roommengsel zorgt ervoor dat de chocolade in een paar minuten smelt.
  5. Roer goed om te combineren tot een gladde massa.

Hints en tips

De kwaliteit van uw chocolade zal een grote impact hebben op de smaak van uw ganache. Gebruik de beste kwaliteit gastronomische of ambachtelijke chocolade die je kunt vinden voor de beste smaak. Hoewel natuurlijke pindakaas smaakvoller is, zal hun korrelige textuur de vorming van de ganache belemmeren. Om dit te voorkomen, gebruik je de meest gladde pindakaas die je kunt vinden.

Ganache gebruiken met pindakaas

De vers gemengde ganache kan op verschillende manieren worden gebruikt.

  • Maak een taart van de hete ganache door deze onmiddellijk in een bladerdeegschaal te gieten en binnenin te laten opstijven.
  • Gebruik het als glazuur voor een chocoladetaart; laat het een beetje afkoelen op het aanrecht en giet of schep het over de voltooide cake. De ganache zal blijven uitharden terwijl hij afkoelt op de taart, waardoor er een dunne, glanzende laag glazuur achterblijft.
  • Maak van de ganache een smeerbaar glazuur; plaats het maximaal een uur in de koelkast totdat het stevig genoeg is om zich te verspreiden. Laat het niet te lang staan, anders wordt het te hard om gemakkelijk te kunnen bewerken.
  • Maak truffels met pindakaassmaak; laat de ganache een nachtje uitharden, afgedekt, in de koelkast. Schep de geharde ganache met een meloenballer in balletjes en vorm zo het midden van de truffels. Dompel de pindakaastruffels in getempereerde chocolade of rol ze in cacaopoeder of gourmet hagelslag voor een chocolade-pindakaassnoepje.

Meer smaak toevoegen

Ganache is zo'n eenvoudige basis dat hij gemakkelijk een groot aantal extra smaken aankan. Probeer hazelnootpasta, gearomatiseerde room of een mengsel van chocolaatjes toe te voegen om dit recept uw eigen te maken. Hoe je het ook bereidt, pindakaasganache wordt gegarandeerd een favoriet bij de eerste hap.