Bel-me-niet-lijst voor mobiele telefoons

Inhoudsopgave:

Bel-me-niet-lijst voor mobiele telefoons
Bel-me-niet-lijst voor mobiele telefoons
Anonim
Laat telemarketeers uw mobiel niet bellen.
Laat telemarketeers uw mobiel niet bellen.

Het Nationale Bel-me-niet-register is een goede manier om uw telefoonnummer uit de bellijsten van telemarketeers te houden. Veel mensen vragen zich af of er een soortgelijke bescherming bestaat voor mobiele telefoonnummers. Ontdek wat u kunt doen om uw nummer privé te houden.

Mobiele telefoons registreren op de bel-me-niet-lijsten

Hoewel er geen bellijst specifiek is voor mobiele telefoons, kunnen deze nummers wel worden opgenomen in de algemene lijst. Om uzelf te beschermen tegen het ontvangen van ongewenste telemarketingoproepen, registreert u uw mobiele telefoonnummer, samen met uw thuistelefoonnummer, in het Nationale Bel-me-niet-register. Er kunnen maximaal drie telefoonnummers tegelijk worden toegevoegd en u moet over een geldig e-mailadres beschikken om u online te kunnen registreren.

U kunt ook een mobiel telefoonnummer registreren door 1-888-382-1222 te bellen vanaf de telefoon die u in het register wilt plaatsen.

Telemarketeers hebben 31 dagen de tijd om uw naam uit lijsten te verwijderen, dus markeer de datum waarop u zich voor het eerst registreerde op een kalender om bij te houden wanneer u kunt verwachten dat ongewenste oproepen zullen stoppen. Registratie verloopt niet.

Telefoonconsumentenbeschermingswet

Federale bescherming

De federale wet die bekend staat als de Telephone Consumers Protection Act (TCPA), voor het eerst aangenomen in 1991 en herzien in 2003, bevat regels om gebruikers van mobiele telefoons te beschermen tegen het ontvangen van telemarketingtelefoongesprekken.

In 47 USC § 227 bepa alt de wet dat het voor gebruikers van mobiele telefoons verboden is om automatisch gekozen telemarketingoproepen te ontvangen. Er zijn een paar uitzonderingen op deze regel, waaronder oproepen voor noodgevallen en oproepen door van belasting vrijgestelde non-profitorganisaties.

Houd er rekening mee dat regels die u beschermen tegen het ontvangen van oproepen op uw mobiele telefoon, niet van toepassing zijn als u toestemming geeft om het telefoonnummer te gebruiken aan een bedrijf of organisatie en haar dochterondernemingen. Toestemming betekent dat u het bedrijf toestemming heeft gegeven om u te bellen. Dit wordt vaak gedaan wanneer u uw mobiele telefoonnummer opgeeft voor contactdoeleinden, of als onderdeel van persoonlijke informatie bij het aanvragen van diensten of kredietlijnen. Zorg ervoor dat u elk schriftelijk document of mondelinge overeenkomst begrijpt waarin u uw telefoonnummer moet opgeven voordat u tekent of akkoord gaat.

Staatswetten en lijsten

Naast de federale wet- en regelgeving hebben veel staten hun eigen wetten aangenomen, vergelijkbaar met de TCPA, en houden zij geen bellijsten bij voor particuliere en mobiele telefoons. Neem contact op met de procureur-generaal van uw staat of het bureau voor consumentenadvocaten om erachter te komen welke verdere beperkingen gelden waar u woont.

Ethische regels voor telemarketingbedrijven

Veel marketingorganisaties beschouwen het als een slechte bedrijfspraktijk om gebruikers van mobiele telefoons te bellen die niet hebben ingestemd met het ontvangen van dergelijke oproepen. In de Guidelines for Ethical Business Practices van de Direct Marketing Association staat bijvoorbeeld dat aangesloten bedrijven niet naar een mobiele telefoon mogen bellen, tenzij ze weten dat er vooraf toestemming is gegeven voor het gesprek.

Veel bedrijven onderhouden intern hun eigen bel-me-niet-lijsten. Als u wordt gebeld door een bedrijf waarvan u liever niets hoort, vraag dan of uw nummer op hun lijst wordt geplaatst.

Telemarketinggeruchten over mobiele telefoons

Er doen geruchten de ronde op internet over de manieren waarop telemarketeers contact met u kunnen opnemen via uw mobiele telefoon. Scheid de waarheid van de mythe voordat u deze e-mails of berichten op sociale netwerken doorgeeft.

Registratiedatum Mythe

Veel doorgestuurde berichten bevatten een datum waarop u uw telefoon moet registreren om beschermd te zijn tegen telemarketingberichten. Voorbeelden van deze berichten zijn te zien op Snopes.com. De waarheid is dat u uw telefoonnummer niet vóór een bepaalde datum hoeft te registreren en dat de registratie niet verloopt.

Mythe over mobiele telefoongids

Een ander veelgehoord gerucht is dat een draadloos 411-telefoonboek het gemakkelijk zal maken om mobiele telefoonnummers te lokaliseren door ze openbaar te maken en/of aan telemarketeers te geven. Dit is ook onjuist. Sinds 2011 zegt de Federal Communications Commission (FCC) dat het idee zich nog maar net in de ontwikkelingsfase bevindt en dat alle wetten nog steeds van toepassing zullen zijn met betrekking tot telemarketing voor mobiele telefoons. De Federal Trade Commission (FTC) wijst er ook op dat degenen die het 411-register ontwikkelen toestemming nodig hebben van iedereen die op de lijst wil worden opgenomen en dat een dergelijke lijst niet beschikbaar zal worden gesteld aan telemarketeers.

Nieuwste beveiligingen voor mobiele gebruikers

De nieuwste bescherming voor gebruikers van mobiele telefoons komt voort uit een interpretatie van de TCPA met betrekking tot incassobureaus die gebruik maken van geautomatiseerde diensten en degenen die vinden dat zij aan dezelfde normen moeten worden gehouden als andere telemarketingbedrijven. Dit betekent dat consumenten geen telefoontjes van geautomatiseerde incassobureaus op hun mobiele telefoon hoeven te accepteren.

Bewaak uw mobiele nummer

De beste manier om te voorkomen dat u ongewenste verzoeken op uw mobiele telefoon ontvangt, is door uw nummer alleen aan vrienden en familie door te geven. Weiger bedrijven uw mobiele nummer te geven en neem uw mobiele nummer op in het Nationale Bel-me-niet-register voor extra bescherming. Houd uw lijnen vrij en uw nummer privé.

Aanbevolen: