Een majestueuze palm de juiste zorg geven om te gedijen

Inhoudsopgave:

Een majestueuze palm de juiste zorg geven om te gedijen
Een majestueuze palm de juiste zorg geven om te gedijen
Anonim
Modern interieur met grote spiegel en prachtige majestueuze palmplant
Modern interieur met grote spiegel en prachtige majestueuze palmplant

De majesteitpalm kan worden gekweekt als buitenplant en als kamerplant. De majestueuze palm geeft je een elegante uitstraling die een tuin of woonkamer een tropische uitstraling kan geven.

Is een Majesty Palm een goede kamerplant?

De majesteitpalm is een populaire kamerplant. Het is een langzaam groeiende plant waar je jarenlang plezier van zult hebben.

Kamerplant Majesty Palm Verzorging en onderhoud

De langzaam groeiende majestueuze palm zal als kamerplant wel 3 meter hoog worden. De plant groeit jaarlijks tussen de 8 en 12 inch. Je zult hem waarschijnlijk om de twee jaar moeten verpotten. Een veelbetekenend teken dat het tijd is om te verpotten, is het verschijnen van wortels op de grondlijn. Zorg er wel voor dat je een nieuwe bloempot kiest met een diameter van 5 cm, zodat je majestueuze palm ruimte heeft om zich uit te spreiden.

Pot met afvoergaten

De majestueuze palm heeft geen natte voeten. Dit betekent dat je een pot moet kiezen met afvoergaten zodat het water kan weglopen.

Hoe vaak geef je een majesteitspalm water?

Je wilt nooit dat de grond in je majestueuze palmbloempot uitdroogt. Normaal gesproken geeft u uw handpalm wekelijks water. Zorg ervoor dat de uiteinden van het blad niet droog worden. Als dit gebeurt of als de bladeren bruin worden, heb je de plant laten uitdrogen en moet je hem onmiddellijk water geven.

Vochtigheidsvereisten voor Majesty Palm Care

Het grootste onderhouds- en verzorgingsprobleem voor uw majesteitpalm is het zorgen voor een vochtige omgeving. Vochtigheid is geen wenselijke luchtkwaliteit voor een interieur.

Binnen Majestueuze palmboom
Binnen Majestueuze palmboom

Een vochtige omgeving eenvoudig nabootsen

Je kunt je majesteitpalm gemakkelijk de vochtigheid geven waar hij naar verlangt door een vochtige omgeving na te bootsen. U moet een vochtbak maken.

  1. Kies een ondiepe bak die redelijk breed is.
  2. Bedek de bak met een bedje van grind.
  3. Voeg water toe en stop met het vullen van de bak voordat het water de bovenkant van het grind bedekt.
  4. Zet de potpalm op het grind.
  5. Zorg ervoor dat de pot niet in stilstaand water staat, maar veilig boven de waterlijn.
  6. Pas indien nodig het water aan, om er zeker van te zijn dat de pot op droog grind rust.
  7. Vul de vochtlade indien nodig bij.

Mist Uw Majesteit Palm

Je kunt je majesteitspalm ook elke dag vernevelen om hem een tropische omgeving te bieden. Dit gebeurt naast de vochtbak en niet in plaats van de bak.

Majesty Palm Vereisten voor zonlicht binnenshuis

Een majestueuze palm binnenshuis heeft helder, indirect zonlicht nodig. Sterker nog, je wilt deze plant op een plek zetten waar hij minimaal zes uur per dag helder indirect licht kan ontvangen. Hoe meer indirect licht hij ontvangt, hoe gelukkiger uw majestueuze palm zal zijn. Dit betekent dat een kamer op het zuidoosten of het zuiden in uw huis met veel ramen de perfecte plek kan zijn voor uw handpalm.

Majestueuze palm op het balkon
Majestueuze palm op het balkon

Bodemtype voor Majesty Palm

Je wilt een grond die gemakkelijk wegloopt. Sommige mensen kiezen voor een potgrond voor vetplanten. Voor de majesteitpalm wordt de voorkeur gegeven aan een zure pH. Je kunt een potgrondmix voor cactussen, palmen en citrusvruchten proberen.

Bemest uw majesteitpalm

Tijdens het groeiseizoen (lente en zomer) moet je je majesteitspalm in de lente voeden, en opnieuw in de zomer. Als u voedingsrijke potgrond heeft, hoeft u deze niet te bemesten.

Snoeionderhoud voor uw majesteitpalm

Je zult je majesteitspalm moeten snoeien om de gezondheid van planten te bevorderen. Dit is een eenvoudig proces, omdat je alleen de bladeren snoeit die bruin of geel worden.

Majesteit Palm Pest Prevention

Hoewel je je niet volledig kunt beschermen tegen een insectenplaag, kun je de risico's wel verkleinen. Door uw majesteitpalm goed te verzorgen en te verzorgen, verkleint u de kans op ongedierte. Spintmijten vormen de grootste bedreiging voor een majestueuze palm. Als u niet voor voldoende luchtvochtigheid zorgt, kunnen spintmijten hun zinnen op uw plant zetten. Door uw plant verneveld te houden, ontmoedigt u dit vervelende ongedierte om nieuwe huizen in uw plant te vestigen.

Is de Majesty Palm giftig voor huisdieren?

Het goede nieuws is dat de majesteitpalm niet giftig is voor huisdieren. Over het plaatsen van deze kamerplant in huis hoef je je geen zorgen te maken.

Majesteit Palm Buitenshuis

Je kunt buiten een majestueuze palm kweken. Met een grotere ruimte voor het wortelsysteem om voorbij een bloempot te groeien, kan de majestueuze palm wel 18 meter of meer hoog worden.

Kies de juiste plantzone

De ideale groeizones voor majestueuze palmen zijn tropisch. Deze zones zijn 9b tot 11. Het temperatuurbereik ligt tussen 45°F en 85°F.

Andere overwegingen zijn onder meer:

  • Net als zijn binnenneven heeft de majestueuze buitenpalm indirect zonlicht nodig.
  • Een zandgrond die goed afwatert, lijkt het meest op de natuurlijke habitat van de majestueuze palm in Madagaskar.
  • De majestueuze palm gedijt het beste als hij in de buurt van water wordt geplant, zoals een beek of meer.
  • Buiten kunnen de palmbladeren wel 2,5 meter lang worden.
  • Bemest één keer in de lente en één keer in de zomer.
  • Snoei alle bruine of gele bladeren.
Areca palm verpotten
Areca palm verpotten

Majesty Palm voor binnen- en buitenplezier

Je kunt een majestueuze palm aan je kamerplanten toevoegen of als je in een van de juiste zones woont, kun je er een in je tuin planten. Deze vorstelijke plant voegt een vleugje elegantie en romantiek toe aan je huis.

Aanbevolen: