Recepten voor gebakken aardappelschotels

Inhoudsopgave:

Recepten voor gebakken aardappelschotels
Recepten voor gebakken aardappelschotels
Anonim
Tweemaal gebakken aardappelschotel
Tweemaal gebakken aardappelschotel

Aardappelschotels zijn een goedkope, hartige optie die past bij vrijwel elk hoofdgerecht dat je wilt serveren. Of je nu op zoek bent naar een idee van wat je kunt serveren bij rundvlees, gevogelte, varkensvlees of zeevruchten, het is moeilijk om iets beters te vinden dan een heerlijke aardappelschotel. Voeg gewoon een groene salade en/of groente toe en je hebt een complete ma altijd waar iedereen in je huishouden zeker van zal genieten.

Tweemaal gebakken aardappelschotel

Dit recept is een geweldige manier om overgebleven gebakken aardappelen te gebruiken, hoewel je ook aardappelen kunt bakken alleen voor het bereiden van dit heerlijke gerecht.

Ingrediënten

  • 8 middelgrote magnetron- of ovengebakken aardappelen
  • 1 pond spek
  • 2 kopjes geraspte cheddarkaas (mild, medium, scherp of extra scherp)
  • 2 kopjes zure room (niet vetvrij)
  • 2 groene uien

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.
  2. Kook het spek in een pan, oven of magnetron; laat uitlekken en breek in kleine stukjes.
  3. Snijd de aardappelen in stukjes van ongeveer 2,5 cm en doe ze in een kom. Het maakt niet uit of de aardappelen warm of koud worden gesneden. Je kunt de schil erop laten zitten of ze pellen voordat je ze gaat snijden - wat je maar wilt.
  4. Snijd de groene uien in plakjes en doe ze in de kom.
  5. Voeg de zure room toe aan de kom.
  6. Bewaar ongeveer een kwart van het spek en de kaas; voeg de rest toe aan de kom.
  7. Roer voorzichtig om te combineren. Het is prima als de aardappelen een beetje verkruimelen of smoren, maar je wilt niet zo hard roeren dat je de consistentie van aardappelpuree krijgt.
  8. Lepel in een braadpan van 30 bij 20 cm die is ingesmeerd met anti-aanbakspray en verdeel het mengsel gelijkmatig in de pan.
  9. Strooi de resterende kaas en spek over het mengsel.
  10. Bak gedurende 30 minuten.

Supereenvoudige aardappelschotel

Deze ovenschotel kan worden gemaakt met eerder gebakken of ongekookte aardappelen - pas eenvoudig de baktijd aan op basis van wat je kiest.

Ingrediënten

eenvoudige aardappelschotel
eenvoudige aardappelschotel
  • 2 pond aardappelen, gekookt of ongekookt (elke variant; dit is vooral lekker bij roodbruine aardappelen of aardappelen met rode schil)
  • 1 blikje champignonroomsoep (normaal, vetarm of natriumarm)
  • 3 kopjes zure room (niet vetvrij)
  • 2 kopjes geraspte kaas (cheddar, Zwitserse of mozzarella)

Instructies

  1. Snijd de aardappelen in stukjes van ongeveer 2,5 cm en doe ze in een kom. Het maakt niet uit of ze warm of koud zijn als je ze snijdt. Je kunt de schil erop laten zitten of pellen, afhankelijk van je voorkeur.
  2. Voeg alle andere ingrediënten toe aan de kom.
  3. Roer zachtjes om te combineren.
  4. Lepel in een braadpan van 30 bij 20 cm die is ingesmeerd met anti-aanbakspray en zorg ervoor dat het mengsel gelijkmatig in de pan wordt verdeeld.
  5. Als de aardappelen nog niet gaar zijn, bak ze dan 1 ½ uur. Als ze gaar zijn, bak ze dan 30 minuten.

Andere opties voor aardappelschotel

Er zijn een aantal andere opties voor aardappelschotels om in de oven te bakken. Gegratineerde aardappelen of een gebakken aardappelschotel zijn een geweldig bijgerecht. Als je meer geïnteresseerd bent in het bakken van een complete ma altijd die uit één gerecht bestaat, overweeg dan om een ovenschotel met hamburgerpuree te maken. Deze recepten voor aardappelschotels bieden allemaal een geweldige manier om wat smaak toe te voegen aan uw favoriete ma altijden zonder uw budget te overschrijden!

Aanbevolen: