Een papieren zak maken

Inhoudsopgave:

Een papieren zak maken
Een papieren zak maken
Anonim
origami zak
origami zak

Als je het leuk vindt om origami-modellen te vouwen die zowel aantrekkelijk als functioneel zijn, zul je het leuk vinden om te leren hoe je deze origami-zakken kunt vouwen. Mooie papieren zakken kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, waardoor ze een prachtige aanvulling zijn op je vouwrepertoire.

Een eenvoudig papieren zakje vouwen

Dit eenvoudige origamizakje is een uitstekende versiering voor handgemaakte kaarten, kunsttijdschriften en plakboekpagina's. Dit project is gemakkelijk op te vouwen, zelfs als je geen eerdere origami-ervaring hebt. Het ontwerp is gebaseerd op de traditionele origamibeker, een veelgebruikt eerste project in origamilessen voor kinderen.

Om je zak te maken heb je één vel vierkant papier nodig. Groter papier zorgt voor meer veelzijdige zakken, dus misschien wilt u plakboekpapier van 30 x 30 cm gebruiken als u een groot voorwerp hebt om vast te houden. Beide zijden van het papier zijn zichtbaar in de afgewerkte zak, dus dubbelzijdig papier met bijpassende ontwerpen aan elke kant is een goede keuze. Als je geen dubbelzijdig papier bij de hand hebt, probeer er dan zelf een te maken met gratis afdrukbare origami-papierontwerpen.

1. Begin door uw papier in een ruitvorm voor u te plaatsen met de achterkant van het papier naar boven gericht. Vouw de onderkant van het papier omhoog tot aan de bovenhoek, zodat je een grote driehoekige vorm krijgt.

origami zak stap 01
origami zak stap 01

2. Vouw de bovenkant van de driehoek naar beneden zodat deze de onderste horizontale rand raakt. Goed vouwen.

origami zak stap 02
origami zak stap 02

3. Maak de zijflappen van uw zak door de onderste hoeken van uw driehoek omhoog te vouwen zodat ze bij de bovenrand komen van de middelste driehoekige flap die u in de vorige stap hebt gemaakt. Goed vouwen.

origami zak stap 03
origami zak stap 03

4. Vouw de zijflappen uit de vorige stap open. Trek de middelste driehoekige flap van de eerste trede naar voren en vouw vervolgens de zijflappen terug.

origami zak stap 04
origami zak stap 04

Je origamizak is nu compleet, hoewel je ervoor kunt kiezen om de achterflap naar beneden te vouwen als je een iets andere look voor het model wilt creëren. U kunt er ook voor kiezen om uw papieren zak aan te passen door de achterflap bij te knippen met een decoratieve schaar of door kleine papierponsen te gebruiken om een ontwerp op dit gebied te maken.

Lijm of plak je zak op een kaart, dagboek of plakboekpagina en stop het gewenste item erin. Om scheuren te voorkomen, mag u uw zak alleen gebruiken om lichte voorwerpen op te bergen. Om je zak echter iets steviger te maken, kun je dit ontwerp proberen te vouwen van een vel karton dat in een vierkante vorm is gesneden.

origami zak stap 05
origami zak stap 05

Papieren hart met een zak

Dit papieren hartontwerp van Idunn Goddess heeft een zak aan de voorkant die kan worden gebruikt voor het opbergen van kleine voorwerpen zoals sieraden. Het is een mooie keuze voor creatieve cadeauverpakking of om te gebruiken als feestbedankje voor Valentijnsdag.

Origami Tato

Een origami tato is een soort zakje of zak die wordt gebruikt om kleine spullen in op te bergen, zoals paperclips, verpakte snoepjes of kleine oorbellen. Een tato vereist meer vouwvaardigheid dan een gewone origami-zak, maar het unieke ontwerp zal zeker indruk maken op je vrienden. Deze video van Paper Kawaii legt uit hoe je een tato vouwt in de vorm van een pompoen, die perfect zou zijn voor gebruik als Halloween-decoratie.

Oefening baart kunst

Zoals bij elke vorm van origami-vouwen, wees niet ontmoedigd als het je een paar pogingen kost om te leren hoe je een papieren zak vouwt. Met een beetje oefening kun je perfecte zakken vouwen voor allerlei knutselprojecten.

Aanbevolen: