Voor- en nadelen van het leren coderen van kinderen

Inhoudsopgave:

Voor- en nadelen van het leren coderen van kinderen
Voor- en nadelen van het leren coderen van kinderen
Anonim
Leercode
Leercode

De wereld draait om technologie. Niet alleen hebben kinderen op jongere leeftijd mobiele telefoons dan vroeger, maar de manier waarop mensen denken en werken wordt beïnvloed door technologie. Is het dus nuttig voor kinderen om de onderliggende taal onder hun webpagina te leren? Nou, het hangt ervan af waar je kijkt.

Voorstanders van het programmeren van kinderen

Verschillende ouders en professionals denken dat het leren van coderen aan kinderen een nuttige vaardigheid is. Leren coderen helpt hen niet alleen met de technologie die ze dagelijks gebruiken, maar het is ook nuttig voor andere vaardigheden. Ontdek de voordelen van het vroeg leren programmeren van kinderen.

Verbetert probleemoplossend vermogen en kritisch denken

Om te kunnen coderen moeten kinderen kritisch nadenken over wat ze maken, aldus Jennifer Williams. Ze kunnen niet alleen de code gebruiken, maar moeten in plaats daarvan het diepere niveau begrijpen van wat ze creëren. Ze moeten visualiseren hoe de code wordt gebruikt om specifieke functies op het scherm te creëren. Het verbeterde ook de probleemoplossende vaardigheden, omdat kinderen fouten moeten begrijpen en oplossen. Dit betekent dat ze mogelijk buiten de gebaande paden moeten denken om erachter te komen hoe ze een probleem in hun code kunnen oplossen. Ze moeten ook de code analyseren om erachter te komen wat er mis kan zijn met de code om de fout te creëren.

Verbetert sequentieel denken

Coderen gaat helemaal over het plannen en ordenen van uw evenementen om functies te creëren. Hoewel het misschien niet zo lijkt, lijkt dit sterk op begrijpend lezen. Bij het coderen moet u grote hoeveelheden informatie door elkaar halen en ordenen om een specifieke actie te garanderen. Mensen doen dit ook tijdens het lezen. Je moet de gebeurtenissen in een verhaal of tekst begrijpen, begrijpen en ordenen. Je hersenen moeten het materiaal ook catalogiseren. Coderen kan daadwerkelijk helpen deze vaardigheid te verbeteren, omdat je sequentiële denktechnieken oefent.

Verhoogt de communicatieve vaardigheden

Bij programmeren gaat het erom complexe ideeën op te splitsen in simplistische talen. Wanneer een kind leert coderen, neemt het die complexe ideeën over en leert het in een eenvoudige taal naar een computer te praten. Dit kan hen helpen complexe ideeën in het leven en op school te begrijpen en af te breken. Ze leren hun grote ideeën te vereenvoudigen en deze op een verteerbare manier te bespreken tijdens de communicatie met andere kinderen.

Studenten programmeren in de klas
Studenten programmeren in de klas

Biedt vacatures

Computeronderzoek is een bloeiend vakgebied. Volgens het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics zullen de banen voor computer- en informatieonderzoekers naar verwachting tussen 2016 en 2026 met 19% groeien. Dit was veel sneller dan gemiddeld voor andere beroepen. Uw kind leren coderen kan het begin zijn van een lucratieve carrière in de computertechnologie.

Waarom kinderen niet hoeven te leren coderen

Het is belangrijk om naar beide kanten van een onderwerp te kijken. Hoewel sommigen misschien denken dat coderen een noodzaak is, zijn er anderen die vinden dat coderen oplichterij is. Onderzoek de nadelen van het leren programmeren van kinderen.

Een onnodige vaardigheid

Technologie verandert snel. Hoewel coderen tegenwoordig misschien een waardevolle vaardigheid is, geloven veel techneuten dat de noodzaak om te coderen, net als bij handmatige verzending, zal ophouden te bestaan. Gezien de stand van zaken op het gebied van kunstmatige-intelligentiesoftware is het creëren van code die autonoom codeert al een realiteit. Daarom zal leren coderen in de toekomst een nutteloze vaardigheid zijn.

Kinderen moeten kinderen zijn

In plaats van gebogen over een computer te zitten en te leren coderen, moeten kinderen fundamentele menselijke vaardigheden leren, zoals vangen met vrienden of forten bouwen. Ze moeten zich door middel van spel concentreren op interpersoonlijke vriendschappen en fijne motoriek. Velen zijn van mening dat kinderen niet alleen niet mogen leren coderen op dit kruispunt van hun onderwijscarrière, maar dat computers volledig uit de basisscholen moeten worden gehaald.

De behoefte aan programmering neemt af

Terwijl de behoefte aan computerwetenschappers toeneemt, neemt de behoefte aan codeerders en programmeurs af. In de komende jaren verwacht het ministerie van Arbeid een daling van 7% voor programmeercarrières. Dit komt vooral door de toename van codeersoftware die de noodzaak voor codeerders overbodig maakt.

Coderen of niet coderen

Of je je kind leert coderen, is geheel aan jou. Maar het is belangrijk om de voor- en nadelen te bekijken voordat u een weloverwogen beslissing neemt. Hoewel coderen kan helpen bij het oplossen van problemen en computationeel denken, kunnen deze vaardigheden op andere manieren worden geleerd, bijvoorbeeld door te spelen. Houd uw kennis op peil door te leren over computertechnische projecten voor middelbare scholieren.

Aanbevolen: