7 voordelen van sojawaskaarsen

Inhoudsopgave:

7 voordelen van sojawaskaarsen
7 voordelen van sojawaskaarsen
Anonim
Winkeleigenaar staat voor een kaarsendisplay
Winkeleigenaar staat voor een kaarsendisplay

De voordelen van sojawaskaarsen hebben veel kaarsenmakers ervan overtuigd om alleen sojawas te gebruiken voor hun creaties, en kaarsenliefhebbers hebben soja verkozen boven kaarsen gemaakt van andere soorten was. Soja kan een geweldig medium zijn om voor kaarsen te gebruiken, maar zoals bij alle producten is het belangrijk om de etiketten te lezen en precies te weten wat je krijgt.

Over sojawas

Sojawas wordt gemaakt van sojabonen en is een vaste vorm van gehydrogeneerde sojaolie, waardoor het een natuurlijk en hernieuwbaar product is. In tegenstelling tot paraffine, een bijproduct van de raffinage van ruwe olie, is sojawas een relatief zuivere verbinding waarmee kaarsen kunnen worden gemaakt.

De voordelen van sojawaskaarsen

Er zijn veel echte voordelen aan het gebruik van soja bij het maken van kaarsen of het kopen van kaarsen gemaakt van sojawas. Soja kan duurder zijn dan paraffine, maar de voordelen van sojakaarsen kunnen de moeite waard zijn.

Hernieuwbaar materiaal

Aangezien sojabonen op grote schaal worden verbouwd, is sojawas gemakkelijk verkrijgbaar en hernieuwbaar. Andere natuurlijke kaarswassen zoals bijenwas of laurierwas kunnen erg duur zijn en het aanbod ervan is beperkt. Aan de andere kant is soja een consistent en levensvatbaar alternatief voor degenen die de voorkeur geven aan kaarsen gemaakt van natuurlijke, hernieuwbare bronnen.

Langdurige kaarsen

Sojawas brandt langzamer en gelijkmatiger dan paraffine, waardoor kaarsen langer meegaan. Ook al betaal je iets meer voor soja, het feit dat je kaarsen langer branden, helpt de extra kosten te compenseren. Veel mensen beweren dat de lagere hitte van een sojakaars er ook voor zorgt dat de geur langer aanhoudt, maar dit hangt meestal meer af van de kwaliteit en hoeveelheid geurolie in de kaars dan van de hitte van de was.

Lang brandende kaarsen
Lang brandende kaarsen

Schone verbranding

Kaarsen gemaakt van sojawas zorgen voor een schonere verbranding, omdat ze veel minder rook produceren dan kaarsen gemaakt van paraffine. Dit betekent dat iedereen die gevoelig is voor kaarsrook het veel gemakkelijker zal hebben met sojawas en dat de lucht voor iedereen schoner en veiliger zal zijn, vooral voor jonge kinderen en ouderen. Er is ook minder risico op rookschade aan meubels, muren of plafonds in de buurt.

Gemakkelijk schoon te maken

Sojawas heeft een lager smeltpunt dan paraffine, waardoor de was zachter wordt bij lagere temperaturen. Als u merkt dat u sojawas heeft gemorst, kunt u dit opruimen met zeep en heet water in plaats van met agressieve chemicaliën. Voor kaarsenmakers is dit ook een handige functie, omdat de apparatuur in de gootsteen onder warm stromend water kan worden gereinigd, of zelfs in de vaatwasser.

Aanpasbaar en gemakkelijk om mee te werken

De meeste vormen van kaarsvet zijn eenvoudig om mee te werken voor kaarsenmakers, en sojawas is daarop geen uitzondering. Het is bijna net zo aanpasbaar als paraffine, en je kunt de was kleuren en ruiken, of interessante vormen en ontwerpen maken op dezelfde manier als andere kaarsen. Soja kan worden gemengd met andere soorten was, zoals bijenwas, om interessante mengsels te creëren.

Vrouw die sojakaarsen koopt
Vrouw die sojakaarsen koopt

Veganistische sojawaskaarsen

Sojawaskaarsen zijn een goede keuze voor iedereen die een veganistische levensstijl beoefent. Je kunt sojawaskaarsen vinden die zijn gemaakt van 100% biologische, niet-GMO-sojaolie. Sojabonen zijn een duurzame hulpbron en sojawaskaarsen zijn 100% biologisch afbreekbaar. Je kunt ook sojakaarsen vinden die geparfumeerd zijn met biologische en natuurlijke essentiële oliën in sojakaarsen.

Keuze van niet-petroleumkaarsen

Een andere reden die werd genoemd om voor sojakaarsen te kiezen, was een zorg voor het milieu, aangezien paraffinekaarsen van aardolie worden gemaakt. Als u uw gebruik van fossiele brandstoffen wilt verminderen voor een groenere kaars, kunt u sojakaarsen kiezen in plaats van paraffine.

Sojawaskaars Feiten over geuren

Volgens Pairfum geven de sojakaarsen vier keer minder geur af dan de paraffinekaarsen. Dat komt omdat de sojakaarsen een lager smeltpunt hebben. Pairfum stelt dat de oplossing is dat grote hoeveelheden van de geur door de was heen moeten worden toegevoegd. Veel bedrijven verlagen deze kosten echter door meer synthetische geurstoffen en andere chemicaliën toe te voegen om de geur te versterken. Parifum koos voor een hogere kwaliteit sojawas die een hoger brandpunt oplevert en voegde vervolgens andere wassen toe om het smeltpunt te helpen verhogen en zo de vrijgave van geur te bevorderen.

Vrouw ruikende geurkaars
Vrouw ruikende geurkaars

Geuren voor sojakaarsen

De NCA stelt dat er meer dan 2.000 aromachemicaliën en essentiële oliën zijn gebruikt om verschillende kaarsengeuren te ontwikkelen. Dezelfde aroma's worden gebruikt in parfums, lotions en andere geurende gezondheids- en schoonheidsproducten.

Sojawas versus paraffinewas

Het smeltpunt van sojawaskaarsen is lager dan dat van paraffine en zorgt voor een langere brandtijd dan paraffinekaarsen. Een reden waarom veel mensen paraffinekaarsen hebben opgegeven, is de overtuiging dat paraffinekaarsen schadelijk zijn voor hun gezondheid en dat sojakaarsen een gezondere keuze zijn. Deze controverse begon met een onderzoek uit 2009 aan de South Carolina State University (SCUS) naar de schadelijke chemicaliën die worden geproduceerd door het verbranden van paraffinekaarsen, vooral het roet.

National Candle Association Challenges Study

De National Candle Association (NCA) trok de bevindingen van SCSU in twijfel. In feite hebben de NCA en verschillende internationale kaarsenverenigingen betaald voor een onafhankelijk onderzoek naar paraffinekaarsen en bijenwas-, soja- en palmwaskaarsen om te bepalen welke chemicaliën elk van deze waskaarsen uitstoot. De conclusie was dat alle kaarsen een vrijwel identieke verbranding produceerden en veilig te gebruiken waren.

Universiteit Maastricht Studie

Banyan Tree citeert echter een onderzoek van de Universiteit Maastricht uit 2004 waarin niveaus van "potentieel kankerverwekkende polycyclische koolwaterstoffen" in kerken werden aangetroffen waarvan werd aangenomen dat ze het gevolg waren van het jarenlang branden van kaarsen van lage kwaliteit, gemaakt van paraffinewas. Het roet van paraffinekaarsen is de boosdoener die in het onderzoek wordt genoemd voor de uitstoot van schadelijke gifstoffen.

Tips voor het selecteren van gezonde sojakaarsen

Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden bij het winkelen voor sojawaskaarsen. Zorg ervoor dat u de etiketten en websitebeschrijvingen leest, zodat u begrijpt wat de ingrediënten zijn.

Vrouw die sojakaarsen koopt
Vrouw die sojakaarsen koopt
  • Niet-biologische sojawaskaarsen kunnen pesticiden en GMO-sojaolie bevatten.
  • Sommige sojakaarsen zijn een mix van dierlijke en andere plantaardige producten.
  • Brand uw kaarsen niet langer dan 4 uur achter elkaar om ervoor te zorgen dat uw kaars gelijkmatig brandt.
  • De NCA stelt dat een goed getrimde lont (1/4" lang) het roet van de kaars zal verminderen/elimineren. Als roet optreedt, blaast u de kaars uit en zodra deze is afgekoeld, knipt u de lont af tot 1/4" hoog.
  • Snijd de lont van de kaars af vóór elke brandtijd om er zeker van te zijn dat de kaars geen roet produceert.

Waarschuwingen bij het kopen van sojawas en sojakaarsen

Hoewel er geen twijfel over bestaat dat sojawas een geweldig product is, moet je als consument je ogen open houden en de etiketten lezen om er zeker van te zijn dat je een echte sojawaskaars krijgt. Hier zijn enkele tips voor zowel kaarsenkopers als ambachtslieden.

  • Wees op uw hoede voor goedkope kaarsen die beweren gemaakt te zijn van sojawas. Veel van deze juweeltjes uit de dollarwinkel zijn eigenlijk gemaakt met een paraffine/soja-mengsel dat erg karig kan zijn als het gaat om de hoeveelheid sojawas die in het mengsel is verwerkt.
  • Aangezien sojawas een zachter medium kan zijn dan paraffine, worden er vaak additieven toegevoegd om de was harder te maken. Als je je zorgen maakt over de additieven, vraag dan aan de kaarsenfabrikant of -maker of het product inderdaad 100% natuurlijk is.
  • Andere kaarsadditieven kunnen geur- en kleurstoffen bevatten. Vaak kunnen deze toevoegingen natuurlijk zijn, zoals etherische oliën en plantaardige kleurstoffen. Wanneer dit het geval is, worden deze gegevens vrijwel altijd op het etiket vermeld.

Probeer de overstap naar soja

Als je nog geen kaarsen van sojawas hebt geprobeerd, is het de moeite waard om er een paar te kopen om te zien of je een verschil merkt. Misschien kom je erachter dat je er de voorkeur aan geeft!

Aanbevolen: