Vogelnesten na een scheiding: de voordelen & Nadelen van een gedeeld huis

Inhoudsopgave:

Vogelnesten na een scheiding: de voordelen & Nadelen van een gedeeld huis
Vogelnesten na een scheiding: de voordelen & Nadelen van een gedeeld huis
Anonim

Leer meer over het fenomeen van co-ouderschap in nesten en of een gedeeld gezinshuis na de scheiding voor u zou kunnen werken.

papa groet kinderen met koffer
papa groet kinderen met koffer

Als er één ding is dat volwassenen met gescheiden ouders zich goed herinneren, dan is het het heen en weer geschuifel tussen de huizen van hun ouders. Met pauzes met de een of weekends met de ander, kan het voor iedereen een uitdaging zijn - en ouders breken tegenwoordig op een unieke manier met deze aloude traditie.

Vogelnestenscheidingen bevinden zich in de sociale periferie en kunnen een positief alternatief zijn voor de standaard voogdijregelingen bij een scheiding. Lees meer over de voor- en nadelen van echtscheidingen bij het nestelen van vogels en waarom mensen ze überhaupt overwegen.

Wat is een vogelnestscheiding?

Echtscheidingen in vogelnesten zijn niets nieuws, ze hebben zojuist een nieuwe publicist gekregen en de broodnodige aandacht op sociale media. De Verenigde Staten hebben een behoorlijk conservatieve kijk op echtscheiding in vergelijking met andere westerse landen, waar co-ouderschapsstijlen een tijdje de belangrijkste huurders van scheidingen in vogelnesten hebben nagebootst.

In wezen is een echtscheiding door vogelnesten alleen van toepassing op gezinnen met thuiswonende kinderen. In een poging om de stabiliteit te behouden, verblijven kinderen in één huis waar beide ouders in en uit wisselen. Zie het als de omgekeerde versie van 'naar het huis van mama/papa gaan'.

Natuurlijk heeft de trend de laatste tijd bekendheid gekregen dankzij beroemde ouders die hun best hebben gedaan om te nestelen, zoals Mad Men's Anne Dudek en Matthew Heller en Girls 5Eva's Busy Philips en Marc Silverstein.

Vogelnesten Echtscheiding Voor- en nadelen om te overwegen

Hoewel het spannend kan zijn om op de nieuwste sociale trend in te springen, werken scheidingen via vogelnesten niet voor iedereen. Natuurlijk zijn er voor- en nadelen aan elke stijl van co-ouderschap, en elk gescheiden koppel zou precies moeten overwegen wat het beste is voor hun situatie.

Als u een scheiding in nestvorm overweegt, zijn dit enkele van de belangrijkste voor- en nadelen waar u naar moet kijken.

Pro: uw kinderen hebben stabiliteit in hun kindertijd

Bij de meeste echtscheidingen behoudt één ouder het huis en verhuist de andere naar een nieuwe locatie. Kinderen worden gedwongen hun tijd in verschillende mate tussen beide huizen te verdelen, en dat kan lijken op hele zomers of op een pauze weg van de grote sociale netwerken die ze op school hebben opgebouwd. Door ouders rond de locatie van de kinderen te laten draaien in plaats van de kinderen naar hun ouders te laten gaan, geef je ze de kans om een gevoel van stabiliteit te voelen in wat kan aanvoelen als een onstabiele gezinsdynamiek.

Con: het kan duur zijn

Hoewel er geen goede of foute manier is om te scheiden, zal minstens één persoon een nieuw pand moeten kopen of huren om in te verblijven. Hoewel de ene ouder permanent in het nesthuis kan verblijven, heeft de ander tussentijds een verblijfplaats nodig. En om de zaken gelijkwaardiger te maken, hebben beide ouders de neiging om aparte woonruimtes te zoeken, zodat ze niet meer op dezelfde manier samenwonen als toen ze trouwden. Deze kosten voor drie eigendommen zijn slechts een van de vele nadelen van echtscheidingen bij het nestelen van vogels die in een publicatie uit 2019 worden vermeld.

Financiën zijn een serieuze overweging bij het nestelen, vooral als het oorspronkelijke eigendom niet is afbetaald en beide partijen in gelijke mate aansprakelijk zijn voor de rekeningen bovenop een nieuw appartement, flatgebouw of huis voor zichzelf.

Pro: het kan iets makkelijker zijn om op dezelfde ouderschapspagina te staan

Een nestscheiding creëert een unieke kans voor gescheiden personen om wat gemakkelijker met elkaar samen te ouderen. Of het nu gaat om voetb altraining, een afspraak bij de tandarts of een groepsproject, jullie zijn allebei meteen op de hoogte. Op dezelfde manier is er minder kans op grote verschillen in de manier waarop dingen worden gedaan, vergeleken met hoe het zou kunnen zijn met kinderen die bij 'ouder A' of 'ouder B' verblijven. Kinderen hoeven zich maar aan één norm te houden die jij en je partner samen kunnen hooghouden.

Houd er rekening mee dat het nog steeds het beste is om een co-ouderschapsplan op te stellen waar jullie het beiden over eens zijn met betrekking tot besluitvorming, opvoedingsfilosofieën en andere gebieden die betrekking hebben op het welzijn van je kinderen.

Con: reizen en vakanties kunnen ingewikkeld worden

Als u voor uw werk reist of op vakantie wilt, bent u overgeleverd aan de genade van uw partner, aangezien er geen vaste voogdijovereenkomst bestaat over wie de kinderen heeft op welke dagen van het jaar. Je moet je plannen dus door je partner laten uitvoeren om er zeker van te zijn dat hij of zij bereid is op de kinderen te passen. Dit werkt het beste als uw scheiding in der minne is geëindigd.

Bovendien kunnen vakanties ingewikkeld zijn. Natuurlijk zijn ze ingewikkeld voor elk gescheiden gezin, maar ze zijn dubbel zo ingewikkeld als je gezin tijdens de vakantie meestal op bezoek gaat. Om elkaars ruimte het meest te respecteren, is de beste manier om dit aan te pakken, het niet toestaan van uitgebreide familie in het nesthuis.

Pro: het kan gemakkelijker zijn om hulp te krijgen wanneer je die nodig hebt

Een van de beste dingen van co-ouderschap met een neststijl is dat er hulp om de hoek is. Bent u te laat of heeft u een onverwachte afspraak, dan kan er iemand thuis zijn die voor u op de kinderen past. Er hoeft niet het niveau van jongleren met eenoudergezinnen te zijn dat in de eerste paar maanden of jaren onmiddellijk na een scheiding plaatsvindt.

Con: het is ontworpen voor alleenstaande ouders

De neststijl voor vogels is ontworpen voor alleenstaande ouders en is niet geoptimaliseerd voor wanneer iemand een langdurige relatie of een nieuw huwelijk vindt. Het kan heel moeilijk zijn om uw tijd met uw nieuwe partner op de ene locatie te verdelen en de nachten op een andere locatie door te brengen om bij uw kinderen te zijn. En het is niet bepaald eerlijk om je ex te vragen om nauw samen te zijn met je nieuwe partner of om het nesthuis te ontwortelen omdat jij je eerst hebt gevestigd.

Op deze manier hebben nesthuizen een onvermijdelijke houdbaarheidsdatum.

Andere overwegingen voor het nestelen van vogels

Er zijn nog een paar andere dingen waarmee u rekening moet houden als het gaat om het nestelen van vogels na een scheiding.

Praktische overwegingen

Je moet dingen uitzoeken zoals hoe vaak elke ouder wisselt, hoe je de hypotheekbetalingen verdeelt, wie verantwoordelijk is voor de klusjes, hoe je de boodschappen en huishoudelijke artikelen aanvult, enzovoort aan.

Emotionele aspecten

Het kan moeilijk zijn om, althans voor een deel van de tijd, te blijven wonen op dezelfde plek waar u vóór de scheiding met uw echtgeno(o)t(e) of partner woonde. Er zijn misschien veel moeilijke herinneringen om mee om te gaan, en het zal heel anders voelen om daar te wonen met alleen de kinderen. Voor sommigen kan dit een manier zijn om de overgang te vergemakkelijken. Voor anderen is het wellicht lastiger. Je zult moeten evalueren of het een emotioneel gezonde situatie voor je zal zijn.

Jij en je ex moeten het eens worden over alle details

Het zal enige tijd duren om uit te vinden hoe het allemaal precies zal werken, inclusief alles, van waar elke ouder zal verblijven in het nesthuis tot de geschatte tijdsduur waarin het nest zal plaatsvinden. Een mediator kan hierbij helpen, maar u en uw ex-echtgenoot of partner zullen het nog steeds over alle details eens moeten worden voordat u dit in de praktijk kunt brengen. Omdat er over sommige van deze aspecten verschillende meningen kunnen bestaan, kan dit een aantal extra uitdagingen met zich meebrengen.

Vogel nestelt zich als een patrijs in een perenboom

Echtscheidingen zijn een volkomen natuurlijke manier om een relatie te beëindigen. Als ze maar een handleiding voor ouderschap na de scheiding hadden. Met tientallen jaren ervaring met traditionele echtscheidingsconstructies, geven sommige ouders tegenwoordig de voorkeur aan de onconventionele (voorlopig) vogelneststijl. Hoewel scheidingen met vogelnesten misschien niet jouw ding zijn, kunnen ze je eraan herinneren dat er geen regelboek is dat je vertelt hoe je ouderschap na de scheiding er wel en niet uit moet zien. Neem dus een aantal huurders uit deze stijl en stukken van anderen om er een te bouwen die op maat is gemaakt voor jou en je gezin.

Aanbevolen: