20 voordelen van Pickleball die je zullen overtuigen om te gaan spelen

Inhoudsopgave:

20 voordelen van Pickleball die je zullen overtuigen om te gaan spelen
20 voordelen van Pickleball die je zullen overtuigen om te gaan spelen
Anonim

Is pickleball echt alles waar het voor bedoeld is? Aangezien het een superleuk spel is met veel voordelen, schreeuw ik "JA!"

Een groep van vier speelt pickleball op een zonnige dag
Een groep van vier speelt pickleball op een zonnige dag

Je collega praat er nooit over, je grootouders blijven je vragen om te spelen, je buren zijn er geobsedeerd door. Pickleball. Het is overal! Kan het echt zo leuk zijn? Is het niet gewoon een spel om oude mensen te helpen de tijd te doden?

Ja, het is zo leuk -- en nee, het is niet alleen voor oude mensen. Uit persoonlijke ervaring gesproken: Pickleball is het beste spel ooit – en iedereen zou het moeten proberen. Niet overtuigd? Sta mij toe het podium te betreden.

Wat is Pickleball en waarom is het zo populair?

Pickleball combineert de beste aspecten van tennis, pingpong en badminton tot een sport die je urenlang, meerdere dagen per week, kunt spelen. Je speelt dubbel- of enkelspel op een badmintonveld met composiet of houten peddels en een gele wiffle-bal. Dubbelspel is het populairst en naar mijn mening het leukst. Het is een sport die het land stormenderhand verovert, op weg naar wereldheerschappij - en ik ben er voor.

De waarheid is dat het spel Pickleball verslavend is omdat het zo is. veel. PLEZIER. En het heeft veel positieve nevenvoordelen die je misschien niet ziet aankomen als je voor het eerst begint met spelen. Geef het gewoon een paar maanden en je zult de impact merken.

Pickleball-voordelen die het zo verslavend maken

Ik ben niet de enige die gelooft dat pickleball een levensveranderende sport is. De hype is reëel, maar het is begrijpelijk om te denken dat pickleballers een beetje te geobsedeerd zijn. Dat zijn wij, en het maakt ons niet uit. Doe je niet mee? Er zijn tenslotte zoveel redenen om van dit verdomde spel te houden.

1. Het is gemakkelijk te leren

Hoewel er enkele specifieke regels zijn die je met een paar pogingen onder de knie moet krijgen, duurt het voor beginners slechts ongeveer 10 minuten om pickleball te leren spelen. Bereken de score, begrijp de regels over de keuken, serveer onderhands en je bent vrijwel klaar om aan de slag te gaan!

2. Het is leuke stressverlichting

Sommige mensen doen yoga om stress te verlichten, anderen werken in hun tuin - ik speel pickleball. Het is een van de weinige keren dat ik kan vergeten wat er in het leven gebeurt en aanwezig kan zijn bij wat ik doe (zonder dat ik het hoef te proberen). Als ik een stressvolle dag heb gehad, voel ik me bijna altijd beter na pickleball.

3. Je zult veel Pickleball-vrienden maken

90% van de vrienden die ik als volwassene heb gemaakt, zijn te danken aan pickleball. Ik heb met honderden verschillende mensen gespeeld, en ik weet zeker dat sommige mensen kunnen zeggen dat ze met meer dan duizend mensen hebben gespeeld. Mijn favoriete pickleball-piepjes zijn met wie ik nu de grote momenten van het leven deel, en het voelt behoorlijk magisch dat dit allemaal te danken is aan deze "dwaze" sport.

4. Krijg meer quality time met uw partner

Mijn man en ik spelen vanaf het begin samen pickleball, en het was oorspronkelijk gewoon een leuke manier om samen wat activiteit te ondernemen. De meeste mensen die met hun partner spelen, weten dat het niet altijd zonneschijn en regenbogen is. Maar uiteindelijk heeft het ons beter gemaakt in het communiceren en het verwerken van ingewikkelde emoties – dus we zijn er sterker door.

Snelle tip

Zelfs als je als alleenstaande pickleball begint te spelen, kun je uiteindelijk de liefde van je leven ontmoeten. Er zijn veel lieve pickleball-liefdesverhalen, en jij zou er een van kunnen zijn!

Een jong stel knuffelt op het pickleballveld
Een jong stel knuffelt op het pickleballveld

5. Pickleball is een geweldige oefening

Zoals met alles haal je uit pickleball wat je erin stopt, en het kan een hele goede training zijn. Normaal gesproken verbrand ik meer dan 1.000 calorieën tijdens een paar uur spelen, en met de hoeveelheid squatten, uitwijken, het achtervolgen van lobs en korte drops en de snelle handgevechten die je doormaakt, zal je lichaam het de volgende dag voelen. Het motiveert me eigenlijk om harder te werken in niet-pickleball-workouts, zodat ik niet het gevoel heb dat ik doodga tijdens meer competitieve spellen.

6. Je kunt met een beperkt budget spelen

Hoeveel je wilt investeren in je pickleball-spel is aan jou, maar echt, je kunt leren spelen met een paddle van $ 10, ballen van $ 5 en een gratis buitenbaan. Ik zou echter aanraden om in een paar pumps te investeren. Spelen op hardloopschoenen is een goede manier om om te vallen en een enkel te verzwikken.

7. Pickleball is voor elke leeftijd

Het stereotype is dat senioren dol zijn op pickleball, wat niet ongegrond is. Maar zoals ik al zei, dat geldt ook voor elke andere leeftijd! Het spel wordt zelfs steeds jonger naarmate het in populariteit groeit, met meer dan 70% van de spelers tussen de 18 en 44 jaar oud. Persoonlijk heb ik een toename opgemerkt in pickleball-evenementen voor jongeren in mijn omgeving, wat erg spannend is voor de groei van de sport en het ontwikkelen van nieuw talent. Zien? Het is niet alleen voor oude mensen, maar ze zullen je in de maling nemen.

8. Je kunt augurken en reizen

We reizen niet vaak meer zonder onze pickleball-uitrusting. Het is zo gemakkelijk om uw lichtgewicht peddel en een paar ballen in uw koffer te gooien en een paar banen te zoeken wanneer u op uw bestemming aankomt. Actief blijven tijdens uw vakantie? Perfect. Ontmoeten met de lokale pickleballers? Plezier! We hebben tot nu toe in zes verschillende staten gespeeld, maar we hopen in nog veel meer staten te spelen!

9. Er is geen sportachtergrond voor nodig

Sommige mensen houden ervan om pickleball te gebruiken omdat het een sport is voor niet-atletische mensen. Het is een sport voor iedereen, op elk sportniveau, en wat is daar mis mee? Ik ken veel pickleball-verslaafden die nog nooit een racketsport hebben beoefend. Ik ken ook mensen die universiteitstennissers waren en die over het veld vliegen alsof het niemand iets aangaat - en ze zijn net zo verslaafd als de rest van ons. Zolang je met anderen op jouw vaardigheidsniveau speelt, zullen je games competitief, intens en gelijkwaardig aanvoelen. En als je een totaal nieuweling bent, kun je alleen maar beter worden.

10. Pickleball is een feestsport

Pickleball is een zeer sociale activiteit. Sommige pickleballclubs (zoals mijn plaatselijke club, Wolverine Pickleball), organiseren "mixers" waar iedereen eten en drinken meeneemt en urenlang pickleball speelt. En voor die gelukkige mensen die hun eigen pickleballbanen hebben, kijk uit! Dan gaat het feest echt los. Als je op zoek bent naar iets leuks om te doen, maar het kroegentochten beu bent en dansclubs niet echt jouw ding zijn, dan is pickleball misschien wel je nieuwe favoriete trucje op vrijdagavond.

Groep jongeren die bier juichen
Groep jongeren die bier juichen

11. Ik beheer mijn angst beter

Ik moet toegeven dat een paar gesprekken met mijn therapeut zich concentreerden op de manier waarop mijn negatieve zelfpraat en angst mijn pickleball-spel beïnvloedden. Ik wist dat ik moest uitzoeken hoe ik ermee om moest gaan. Ik ben absoluut een zelfverzekerder persoon dan vóór de pickleball, en heb geleerd hoe ik aardiger voor mezelf kan zijn, zowel op het veld als daarbuiten.

12. Je kunt binnen of buiten spelen

Als je het geluk hebt dat je in de buurt van binnenbanen bent, zul je niet beperkt zijn tot zonnige dagen. Met de manier waarop de sport groeit, zal het niet lang meer duren voordat de meeste mensen toegang hebben tot indoorbanen. Ze duiken op in kerken, seniorencentra en zelfs middelbare scholen.

13. Pickleball wordt competitief

Deze sport lijkt misschien alleen maar leuk en leuk, maar voor sommige mensen wordt het serieus. Er zijn toernooien met hoge intensiteit, vriendelijke (of soms niet zo vriendelijke) rivaliteit, en het kan verhit raken op het veld. Persoonlijk doe ik er alles aan om conflicten te vermijden, maar ik geef toe dat het leuk kan zijn om het drama van anderen te zien ontvouwen. En als je wel van wat concurrentie houdt, is dat een overwinning!

14. Het is een zeer toegankelijke sport

Pickleball is toegankelijk voor mensen met verschillende vaardigheden, wat het uniek maakt ten opzichte van andere sporten. Adaptieve pickleball past de regels en/of uitrusting aan, zodat mensen met een handicap alle voordelen van deze geweldige sport kunnen plukken. Nog een reden om ervan te houden!

Een vrouw in een rolstoel die pickleball speelt
Een vrouw in een rolstoel die pickleball speelt

15. De beloningen van winnen

Ik had eigenlijk nooit gedacht dat ik dapper genoeg zou zijn om in een toernooi te spelen, maar mijn pickleballvrienden hebben me overtuigd om het te proberen, en de rest is geschiedenis. Er gaat niets boven het gevoel een medaille te winnen in een toernooi, vooral een gouden medaille! Maar ze zijn niet gemakkelijk te winnen als je op het juiste niveau speelt. Het vergt fysieke en mentale doorzettingsvermogen en een sterk vertrouwen in je partner om daar te komen, maar de beloning is absoluut bevredigend.

16. En de lessen van verlies

Dat gezegd hebbende, ik heb verschillende toernooien meegemaakt, waarbij ik geen enkel spel won en als complete onzin speelde. Het is geen geweldig gevoel, maar als dat eenmaal is uitgewerkt, houd je nog een paar lessen over over wat je beter had kunnen doen. Of ik nu win of verlies, ik verlaat elk toernooi met een lijst met dingen om aan te werken. En raad eens? Ik ga er echt aan werken. Het is leuk om te winnen en het is motiverend om te verliezen.

17. Het zal je mentaal uitdagen (en veranderen)

Behalve dat je probeert de score te onthouden, zal Pickleball je mentale spel op de proef stellen. Ben je emotioneel sterk genoeg om een goede comeback te maken, of geef je op als je op achterstand komt of een paar schoten mist? Ik vind het heerlijk om elke keer dat ik speel mijn mentale kracht en focus te oefenen!

18. Singles Pickleball is een heel ander spel

De meeste mensen spelen dubbelspel in pickleball, dus je speelt met een groep van vier. Maar je kunt ook enkelspel spelen als jij alleen bent en je favoriete pickleball-maatje (voor mij is dat mijn man). We spelen singles en skinny singles, meestal één of twee keer per week. Je krijgt intensere cardio van singles, en het helpt je bij het oefenen van drives, plaatsing en voetenwerk. Tennisspelers zullen dol zijn op de overeenkomsten tussen singles-tennis en singles-pickleball.

19. Het hele gezin kan spelen

Veel van onze familiebijeenkomsten, zowel van mijn kant als van mijn man, zullen tegenwoordig wat augurk met zich meebrengen. Het is een leuke manier om wat beweging te krijgen, en had ik al gezegd dat het een sport voor alle leeftijden is? Dus van nichtjes en neefjes tot grootouders, het is een gezinsactiviteit waar iedereen aan mee kan doen.

Jonge jongen die pickleball speelt met familie
Jonge jongen die pickleball speelt met familie

20. Meer professionele sporten om naar te kijken

Na verloop van tijd zul je waarschijnlijk een aantal professionele pickleball-evenementen meemaken op tv of tijdens livetoernooien - maak je keuze uit de APP, PPA of MLP. Zodra je de topspelers begint te leren kennen, is het spannend om getuige te zijn van tegenslagen en natuurlijk het drama! De enige professionele sport waar ik ooit naar heb gekeken is tennis, en nu ook pickleball - wat leuk is voor zowel mijn man als ik.

Pickleball is meer dan alleen maar een leuke tijd

Met zoveel leuke dingen aan pickleball, naast het plezier van het spel, is het gemakkelijk te begrijpen waarom iedereen en hun oma erover praten. Het begint als gewoon iets om voor de lol te doen, maar als je ermee doorgaat, zul je alle manieren gaan zien waarop pickleball je leven beter maakt. Misschien word jij wel een van die mensen die voortdurend berichten over pickleball posten op sociale media.

Van de fysieke, emotionele tot sociale voordelen: het wordt voor velen van ons zoveel meer dan een sport. Ik heb het al eerder gezegd: die pickleball heeft mijn leven veranderd, en duizenden mensen zouden hetzelfde zeggen. Dus waar wacht je op? Kom naar de donkere kant - we hebben veel plezier!

Aanbevolen: