Hoe speel je het James Bond-kaartspel voor een dubbele goede tijd

Inhoudsopgave:

Hoe speel je het James Bond-kaartspel voor een dubbele goede tijd
Hoe speel je het James Bond-kaartspel voor een dubbele goede tijd
Anonim
Vrouw in James Bond-stijl met speelkaarten
Vrouw in James Bond-stijl met speelkaarten

Kaartspellen zijn een integraal onderdeel van James Bond-films. De wereldberoemde geheimagent speelde Baccarat in Dr. No uit 1962 en is sindsdien te zien in scènes met kaartspellen met hoge inzetten. Met dat in gedachten is het niet verrassend dat er een paar kaartspellen zijn vernoemd naar Agent 007. Leer hoe je het James Bond-kaartspel speelt met een standaard kaartspel en ontdek een paar andere kaartspellen met een 007-thema.

Het James Bond-kaartspel spelen

Het James Bond-kaartspel is een snel spel dat wordt gespeeld met een standaard kaartspel van 52 kaarten. Bij het spel moeten twee tot vier spelers racen om meerdere sets bijpassende kaarten te bemachtigen vóór hun tegenstanders. James Bond is een geweldig familiekaartspel dat geschikt (en leuk!) is voor kleuters tot en met volwassenen.

Voorbereiden om het James Bond-kaartspel te spelen

James Bond is een relatief eenvoudig spel om op te zetten en te spelen. Winnen vereist snelheid en geheugen. Volg deze stappen om aan de slag te gaan:

  1. Schud een standaard kaartspel van 52 kaarten grondig. Zorg ervoor dat u de Joker-kaarten verwijdert.
  2. Geef alle kaarten van de stapel, op vier na, aan elke speler. Het aantal kaarten dat elke speler krijgt, varieert afhankelijk van het aantal mensen dat speelt.

    • 2 spelers- 24 kaarten per speler
    • 3 spelers - 16 kaarten per speler
    • 4 spelers - 12 kaarten per speler
  3. Deel de overige vier kaarten open in het midden van de tafel, waar ze gemakkelijk toegankelijk zijn voor beide spelers.
  4. Elke speler moet zijn kaarten gelijkmatig verdelen in stapels van vier gesloten kaarten. Deze stapels kaarten worden 'boeken' genoemd.

Hoe speel je het James Bond-kaartspel

Zodra de kaarten zijn uitgedeeld en het speelveld is ingericht, is het tijd om het spel te beginnen. Het doel is om in elk boek kaarten met hetzelfde nummer of dezelfde afbeelding te krijgen. Spelers spelen in dit spel niet om de beurt, dus het is een goed idee om een timer in te stellen die aftelt om iedereen te waarschuwen wanneer het tijd is om te beginnen.

  1. Als het spel begint, pakt elke speler een van zijn boeken (stapels kaarten) en vergelijkt deze met de kaarten in het midden.
  2. Het doel is om kaarten uit het midden te pakken die de speler helpen om allemaal hetzelfde nummer of gezicht te krijgen in het boek dat hij vasthoudt.
  3. Als een speler een kaart uit de vier in het midden pakt, moet hij deze vervangen door een kaart uit het boek in zijn hand voordat hij enige andere actie onderneemt.
  4. Zodra een speler een kaart open in het midden van de tafel legt als ruilmiddel, is het eerlijk spel voor andere spelers om te blijven haken.
  5. Spelers kunnen een boek neerleggen en een ander boek pakken om naar meer zetten te zoeken. Terwijl een speler zetten zoekt voor het boek dat hij in zijn hand heeft, moeten de andere boeken met de afbeelding naar beneden op tafel blijven liggen.
  6. De eerste speler die het doel bereikt om bijpassende kaarten in al zijn boeken te hebben, is de winnaar.

Top Trumps-spel: James Bond 007 Limited Edition

Top Trumps is een kaartspel waarmee zowel kinderen als volwassenen zich kunnen vermaken terwijl ze zich bezighouden met kritisch denken en elementaire wiskunde. Top Trumps is al tientallen jaren een bestverkochte kaartspelfranchise in Engeland. Het is verkrijgbaar in een James Bond 007 limited edition-versie met personagekaarten die niet alleen leuk zijn om mee te spelen, maar die ook geweldige memorabilia-items vormen voor James Bond-enthousiastelingen.

Hoe speel je de James Bond 007-editie van Top Trumps

De James Bond 007-editie van Top Trumps bevat kaarten met de nadruk op 30 van de meest memorabele personages uit de James Bond-films gemaakt tussen 1962 en 2020. Elke kaart bevat statistieken over het personage dat deze vertegenwoordigt. Het doel is om alle kaarten te verzamelen door andere spelers te "aftroeven". Je kunt met twee of meer personen spelen. De game is verkrijgbaar bij Amazon voor ongeveer $ 12.

  1. Schud de kaarten en verdeel ze gelijkmatig over alle spelers.
  2. Beslis wie er als eerste gaat.
  3. Laat elke speler één kaart trekken van zijn eigen stapel kaarten.
  4. De eerste speler leest een statistiek die vermeld staat op de kaart die hij zojuist heeft getrokken.
  5. Eén voor één geven de spelers de waarde aan van de aangegeven statistiek voor het personage op hun geselecteerde kaart.
  6. De speler met de hoogste waarde voor de gekozen statistiek neemt alle kaarten.
  7. Herhaal dit totdat één speler alle kaarten heeft, wat betekent dat hij of zij het spel wint.

James Bond verzamelkaartspel

James Bond-kaartspel
James Bond-kaartspel

In 1995 viel de release van de James Bond-film GoldenEye samen met het hoogtepunt van de collectible card game (CCG)-rage halverwege de jaren 90. Uit deze waanzin werd de noodlottige James Bond CCG geboren. Er zijn in totaal 217 unieke kaarten gedrukt met personages uit alle James Bond-films. Helaas werden veel van de meest voorkomende kaarten geplaagd door drukfouten, typefouten en uitlijningsproblemen. Deze productieproblemen maakten het toch al saaie spel nog moeilijker om te spelen, en de James Bond CCG was in 1996 niet meer verkrijgbaar.

  • Je kunt deze kaarten of boosterpakketten soms kopen op eBay of andere marktplaatsen voor gebruikte goederen.
  • De originele kaarten worden niet gebruikt om een spel te spelen, maar zijn verzamelobjecten die alleen interessant zijn voor de meest toegewijde Bond-fans.
  • Een paar fans zijn zo ver gegaan dat ze hun eigen versie van het spel hebben gemaakt met nieuwe regels en onafhankelijk geproduceerde kaarten.

GamesCard-spellen

Of je nu een fan bent van James Bond-films of -boeken of gewoon een fervent kaartspeler bent, je zult zeker genieten van het spelen van een van de James Bond-kaartspellen die hierboven zijn beschreven. Wie weet? Misschien raak je verslaafd aan deze eenvoudige kaartspellen en begin je regelmatig te spelen. Zitten en genieten van een leuk kaartspel met vrienden en familie is tenslotte een geweldige manier om tijd door te brengen en een band op te bouwen met je favoriete mensen!

Aanbevolen: