Olijvensap voor vuile martini's (DIY-recept)

Inhoudsopgave:

Olijvensap voor vuile martini's (DIY-recept)
Olijvensap voor vuile martini's (DIY-recept)
Anonim
vuile martini-ingrediënten
vuile martini-ingrediënten

Ingrediënten

  • 2 kopjes groene olijven
  • 2½ kopjes water
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels zout

Instructies

  1. Doe de olijven in de glazen pot en druk ze goed aan met de houten lepel, zodat hun natuurlijke sappen vrijkomen.
  2. Meng het water, de azijn en het zout en giet het mengsel over de olijven. Zorg ervoor dat het mengsel de olijven bedekt, maar laat wat luchtruimte aan de bovenkant van de pot.
  3. Sluit de container goed af met het deksel en schud krachtig. Door deze actie wordt het mengsel gemengd en kunnen de olijven wat meer smaak vrijgeven.
  4. Zet de pot in de koelkast en schud hem opnieuw voordat je het sap gebruikt. Hoe langer je het mengsel laat staan, hoe sterker de olijvenpekel wordt.
  5. Herhaal dit proces totdat je je olijven op hebt, en je hoeft ze nooit meer te verspillen.

Tip voor het maximaliseren van het sap in de pot

Als je nog steeds de voorkeur geeft aan de pekel die je krijgt als je een bakje olijven koopt, probeer dan je olijven te kopen bij een gastronomische winkel waar je ze zelf in een bakje kunt scheppen. Voeg extra olijvenpekel toe, zodat je er martini's van kunt maken, maar toch genoeg overhoudt om de olijven te bedekken. Als je olijvensap bijna op is, voeg dan vermout toe, die qua smaak vergelijkbaar is.

Koop kant-en-klaar olijvensap

Dirty martini-kenners kunnen beweren dat kant-en-klaar olijvensap veel slechter is dan vers olijvensap, maar er v alt voor het gemak wel iets voor te zeggen. Je kunt het kopen bij de volgende fabrikanten:

  • Dirty Sue - Deze pekel is gemaakt met olijven uit de Spaanse regio Sevilla en wordt twee keer gefilterd voordat hij wordt gebotteld. Het product wordt verkocht voor ongeveer $ 13 voor een fles van 375 ml, en er is een minimale aankoop van twee flessen als je rechtstreeks via de Dirty Sue-website koopt.
  • Boscoli - Boscoli, gemaakt van groene olijven, wordt verkocht voor minder dan $ 20 voor een fles van 12,7 ounce. Het v alt redelijk goed in de smaak bij klanten, hoewel sommigen het een beetje te zout vinden naar hun smaak.

Zorg dat je nooit zonder olijvensap komt te zitten

Of je nu olijvensap koopt of zelf maakt, dit is een ingrediënt dat elke thuisbarman bij de hand zou moeten hebben. Houd uw bar gevuld met deze mixer en u kunt op elk gewenst moment genieten van een vuile martini. Wat is een vuile martini, zegt u? Het is tijd om erachter te komen!

Aanbevolen: