Azijn effectief gebruiken tegen vlekken en geuren van huisdieren

Inhoudsopgave:

Azijn effectief gebruiken tegen vlekken en geuren van huisdieren
Azijn effectief gebruiken tegen vlekken en geuren van huisdieren
Anonim
Azijn gebruiken om vlekken en geuren van huisdieren te verwijderen
Azijn gebruiken om vlekken en geuren van huisdieren te verwijderen

In je zoektocht naar het gebruik van natuurlijke producten die veilig zijn voor je huisdieren, het milieu en je gezin, heb je misschien overwogen om de vlekken van huisdieren te verwijderen met azijn. Is dit een effectieve schoonmaakoplossing? Ja dat is zo. De zure aard van azijn maakt het ideaal voor het verwijderen van bacteriën en het elimineren van irriterende vlekken en geuren van huisdieren.

Azijn gebruiken om vlekken op huisdieren te verwijderen

Azijn is een effectief schoonmaakmiddel om vlekken van huisdieren en urinegeuren uit matrassen, banken en andere materialen te verwijderen, maar het is nog steeds belangrijk om de vlek zo snel mogelijk te behandelen. Hoe langer je het laat zitten, hoe groter de kans dat het uithardt. U wilt dit zoveel mogelijk vermijden, omdat een hardnekkige vlek veel moeilijker te verwijderen is en meerdere behandelingen kan vergen, waardoor u meer tijd en energie nodig heeft. In sommige gevallen kan de vlek lichter worden, maar deze zal blijvend zijn.

Azijn is een ideale schoonmaakoplossing omdat het goedkoop is en milieuvriendelijk. Witte gedistilleerde azijn is het beste bij het kiezen van azijn als huishoudelijk schoonmaakmiddel. Het is ook handig, want je kunt het in vrijwel elk winkelschap vinden. Om een oplossing te mengen die effectief is voor het verwijderen van vlekken op huisdieren en ook ontgeurt, voegt u een paar theelepels zuiveringszout toe aan uw reinigingsoplossing.

Basisreinigingsoplossing voor azijn

Nu is het tijd om aan de slag te gaan en uw oplossing te creëren. Dit is wat je nodig hebt.

Gebruik een verdunning van witte azijn in langharig bonttapijt voor het reinigen en verwijderen van vlekken
Gebruik een verdunning van witte azijn in langharig bonttapijt voor het reinigen en verwijderen van vlekken
  • 1 liter warm water
  • ½ kopje witte azijn (ook handig om de geur van stinkdier uit je huis te krijgen)
  • Spuitfles

Test uw azijnoplossing op het te reinigen oppervlak om de kleurechtheid te controleren. Hoewel azijn een natuurproduct is, kunnen sommige stoffen hierop reageren en lichte vlekken veroorzaken. Test uw reinigingsoplossing op een verborgen, afgelegen plek. Als de vlek op het tapijt zit, is een hoekje hiervoor goed geschikt.

Stappen om vlekken van huisdieren te verwijderen met azijn

Voor het type vlek dat u behandelt, zijn mogelijk verschillende stappen nodig, maar meestal doet u het volgende:

Witte azijn en zuiveringszout
Witte azijn en zuiveringszout
  1. Verwijder alle vaste stoffen zoals uitwerpselen of braaksel.
  2. Gebruik een schone doek om de vlek te verwijderen, wrijf er niet over. Absorbeer zoveel mogelijk vloeistof, maar wrijf niet over de vlek. Als je het schrobt, dringt de vlek dieper in de stof.
  3. Als je de vlek dept, wordt alle vloeistof naar boven en uit de stof geabsorbeerd. In plaats van het in de stof te drukken, zuig je het op van het tapijt, de matras, de bank of een ander oppervlak.
  4. Voor hardnekkige vlekken die klein zijn, spuit je de witte azijnoplossing rechtstreeks op de vlek totdat deze verzadigd is.
  5. Als de vlek een groot gebied bedekt, druppel dan het azijnmengsel op de vlek totdat het hele gebied nat is.
  6. Laat de azijn ongeveer een minuut intrekken, gevolgd door nog een keer deppen met een schone, droge handdoek.
  7. Ga door met dit proces totdat de vlek zichtbaar verdwenen is.
  8. Als de vlek nog steeds zichtbaar is nadat deze is opgedroogd, probeer dan het mengsel met zuiveringszout in de spuitapplicator.
  9. Zuiveringszout reageert met azijn om de vlek te helpen verwijderen.
  10. Voila! Geniet van uw gereinigde ruimte.

Voor- en nadelen van het verwijderen van vlekken op huisdieren met azijn

Witte azijn is een effectieve reiniger met een paar voordelen als het gaat om het gebruik ervan voor het schoonmaken rond uw huisdieren.

  • Kosten - Het eerste en meest voor de hand liggende voordeel van het gebruik van witte gedistilleerde azijn is dat het goedkoop is.
  • Natuurlijk ontsmettingsmiddel - het azijnzuur in azijn werkt als een natuurlijk ontsmettingsmiddel en deodorant om plasgeuren uit banken, matrassen, tapijten en andere oppervlakken te verwijderen.

Het grootste nadeel van het verwijderen van vlekken van huisdieren met azijn is de geur. Hoewel het een natuurlijke deodorant is, is de aanhoudende geur van azijn geen favoriet. Om de geur te neutraliseren, bestrooi je de plek na het schoonmaken met zuiveringszout. Laat het zitten totdat de vlek droog is en zuig dan de baking soda op.

Witte azijn voor huisdierenvlekken

Witte azijn is een natuurlijk alternatief als het gaat om het opruimen van vlekken van huisdieren. Het is kosteneffectief, maar de geur kan voor sommige mensen te zwaar zijn. Er zijn manieren om de nadelen te omzeilen, zodat u deze veilige en effectieve reiniger kunt gebruiken die uw huisdieren niet schaadt.

Aanbevolen: