Doelgerichte activiteiten voor de middelbare school

Inhoudsopgave:

Doelgerichte activiteiten voor de middelbare school
Doelgerichte activiteiten voor de middelbare school
Anonim
Tienermeisje met haar dromen
Tienermeisje met haar dromen

Zelfs als volwassene kan het stellen van doelen een uitdaging zijn. Probeer je nu eens voor te stellen hoe moeilijk het is voor pre- en vroege tienerjaren met al hun razende hormonen. Maak het stellen van leerdoelen en het zien van het grote geheel leuk door het op te delen in leuke activiteiten en spelletjes waardoor ze betrokken blijven.

Doelschatkaartactiviteit

Doelschatkaarten kunnen een leuke manier zijn om je artistiek ingestelde leerling erbij te betrekken. Het is ook een goede visuele weergave van het proces van begin tot eind.

Benodigdheden

  • Groot papier of posterbord
  • Kunstbenodigdheden (stiften, kleurpotloden, glitters, verf, enz.)
  • Tijdschriften
  • Papier

Routebeschrijving

Vraag uw middelbare scholier om te beginnen een groot doel dat hij of zij voor zijn negentigste wil bereiken. Dit kan een carrièredoel, gezinsdoel of zelfs een reis- of hobbydoel zijn.

  1. Laat ze met behulp van het papier brainstormen over manieren om hun doel te bereiken. Ze moeten ook denken aan wegversperringen of problemen die kunnen optreden bij het bereiken van hun doel en deze ook opsommen.
  2. Zodra ze hun pad en wegversperringen hebben opgesomd, geef ze het posterbord.
  3. Bovenaan moeten ze hun algemene doel schrijven, tekenen of een collage maken.
  4. Met behulp van de kunstbenodigdheden moeten ze een schatkaart voor hun doel maken, waarbij ze ervoor zorgen dat ze de wegversperringen opwerpen die onderweg kunnen voorkomen en hoe ze deze kunnen overwinnen.
  5. Als ze klaar zijn, hebben kinderen een schatkaartvisiebord dat ze kunnen volgen om een groot doel te bereiken.
tiener met gesloten ogen
tiener met gesloten ogen

Basket Toss Doelspel

Dit is een leuk spel dat je gemakkelijk thuis kunt doen met de materialen die je al in huis hebt.

Benodigdheden

Om te beginnen heb je het volgende nodig:

  • Wasmand
  • Zitzakken, plastic ballen of iets om te gooien
  • Tape of een ander meetinstrument
meisje op het strand gooit een zitzak
meisje op het strand gooit een zitzak

Routebeschrijving

  1. Zet de mand op een groot oppervlak op de grond. Buiten werkt perfect, maar je kunt dit ook in een grote kamer doen.
  2. Vraag je kind hoe ver hij of zij denkt van de mand af te kunnen gaan en toch de zitzak in de mand kan gooien. Dit wordt hun overkoepelende doel. Je wilt dat ze dit zo instellen dat het moeilijk te bereiken is.
  3. Met behulp van het meetlint of een ander meetinstrument moeten ze kleinere, gemakkelijkere doelen stellen die hen zullen helpen hun grote doel te bereiken. Ze denken bijvoorbeeld dat ze het 9 meter in de mand kunnen gooien. Plaats de markeringen in stappen van 1,5 meter.
  4. Laat ze beginnen met het gooien van de zitzak naar de eerste marker. Zodra ze twee keer op rij de basket bereiken, moeten ze naar het volgende doel gaan.
  5. Blijf spelen totdat ze hun overkoepelende doel van 9 meter bereiken.
  6. Maak er een spel van door een tijdslimiet in te stellen.

Ik wed dat ik binnen 5 minuten kan ____

Je hebt voor deze activiteit geen materialen nodig, tenzij jij er een paar wilt gebruiken of de kinderen er een paar willen gebruiken. Stel de zin: "Ik wed dat ik [activiteit] in 5 minuten kan doen" aan de middelbare scholieren en bedenk een plan om die zin te verwezenlijken.

Verzin de weddenschap

Je leerling(en) moeten iets bedenken wat ze in 5 minuten kunnen doen. Dit is niet iets wat ze al kunnen doen, maar iets waar ze voor gaan werken. Ze kunnen bijvoorbeeld in vijf minuten een kwart mijl rennen, dus zeggen ze: "Ik wed dat ik in vijf minuten een halve mijl kan rennen." Als ze 20 jump-jacks in een minuut kunnen doen, moeten ze 125 in 5 minuten proberen, enz.

Meisje dat thuis overslaat
Meisje dat thuis overslaat

Zorg ervoor dat dit iets leuks is dat ze graag doen. Ze zullen meer betrokken zijn als ze enthousiast zijn over het doel. Kinderen die van honkbal houden, kunnen zichzelf uitdagen door in vijf minuten een bepaald aantal ballen te slaan, of kinderen die van schrijven houden, kunnen zichzelf uitdagen om in vijf minuten een gedicht af te maken.

Brainstorm over manieren om het doel te bereiken

Nu ze weten wat ze gaan doen, moeten ze brainstormen over hoe ze hun doel kunnen bereiken. In het hardloopvoorbeeld moeten ze, om van een kwart mijl naar een halve mijl te gaan, twee keer zoveel stappen zetten. Hoeveel stappen zijn dat in 1 minuut, 2 minuten, etc.

Maak een plan

Laat ze op basis van hun brainstorming een plan maken om hun doel te bereiken. Dit moet worden opgesplitst in kleinere doelen. Bijvoorbeeld: 'Ik zal _____ stappen in 1 minuut uitvoeren' op een bepaalde datum, 'Ik zal _____ stappen in 2 minuten uitvoeren', enzovoort, totdat ze het einde van hun plan bereiken.

Zeten hun plan in actie

Nu ze hun plan hebben, kunnen ze het in praktijk brengen totdat ze hun doel binnen 5 minuten bereiken. Maak dit echt leuk voor middelbare scholieren door ze tegen iemand anders te laten wedden, waardoor er een spel van wordt. Op deze manier proberen ze tegen iemand anders te concurreren, waardoor een nieuw niveau van concurrentie wordt toegevoegd.

Obstacle Course-uitdaging met doelen

Dit spel om doelen te stellen is een race. Je hebt minimaal twee middelbare scholieren nodig, en hopelijk meer, om het spel te kunnen spelen. Om te spelen moet je het volgende verzamelen:

  • Kegels
  • Kickball
  • Nerf-geweren met darts
  • Grote ballen
  • Springtouwen
  • Ballen
  • Wasmanden
  • Timer
  • Papier
  • Pennen/potloden
hindernisbaan
hindernisbaan

Voordat je kunt spelen, moet je je hindernisbaan opzetten. Er moet een station zijn voor doelen (Nerf-geweren en grote ballen), touwtje springen, manden schieten en een bal rond kegels schoppen. Zodra de stations zijn ingesteld:

  1. Stel een specifiek aantal activiteiten in die leerlingen moeten voltooien. Sla de bal bijvoorbeeld drie keer met het Nerf-pistool, spring zes keer aan het touw, maak drie manden vanaf 6 meter en trap de bal rond drie kegels.
  2. Vertel je leerlingen de activiteiten.
  3. Laat ze één keer door het obstakel rennen.
  4. Tijd elke keer.
  5. Nu moet elke leerling een doel stellen voor hoeveel sneller hij/zij het kan doen. Ze moeten groots denken, bijvoorbeeld 20 of 30 seconden sneller.
  6. Geef ze de tijd om te brainstormen over hoe ze sneller kunnen worden. Ze moeten nadenken over elke individuele taak en over manieren waarop ze sneller kunnen werken.
  7. Handpapier en pennen, zodat ze een plan van aanpak kunnen maken.
  8. Geef ze de tijd om hun plan uit te proberen en te herzien totdat ze er zeker van zijn dat ze hun doel zullen bereiken.
  9. Laat ze racen. Degene die het doel het meeste bereikt of overtreft, wint.

Als je toegang hebt, kan het creëren van een hindernisbaan met springkussens heel leuk zijn voor jonge tieners.

Waarom is het stellen van doelen belangrijk?

Het kan niet alleen een uitdaging zijn om een kleuter te laten nadenken over hun toekomst, maar het kan ook een uitdaging zijn om ze te laten nadenken over hoe ze hun volgende opdracht kunnen voltooien. Het stellen van doelen in een activiteit of spel zal de basis bieden voor het denken over de toekomst, maar ook laten zien hoe grote doelen in kleine stappen kunnen worden opgesplitst. Het helpt hen ook om het proces voor het bereiken van doelen en plannen te visualiseren.

Kleine stappen naar grote verandering

Het stellen van doelen is een belangrijke vaardigheid die kinderen moeten leren, maar vooral jonge tieners. Activiteiten op de middelbare school helpen hen niet alleen te zien hoe ze hun toekomstige doelen kunnen bereiken, het maakt het stellen van doelen ook leuk.

Aanbevolen: