Een tienergids voor het starten van de middelbare school

Inhoudsopgave:

Een tienergids voor het starten van de middelbare school
Een tienergids voor het starten van de middelbare school
Anonim
middelbare scholieren vergelijken lesroosters
middelbare scholieren vergelijken lesroosters

Het starten van de middelbare school kan tegelijkertijd zowel geweldig als eng lijken. Je wordt ouder en volwassener, maar gaat ook naar een nieuwe, veel grotere school met andere verwachtingen en dynamiek. Dus, hoe kun je verwachten dat de middelbare school eruit ziet? De waarheid is dat naar de middelbare school gaan voor iedereen een grote overgang is, en dat de meeste mensen er nerveus of angstig over zijn. Maar onthoud: het is een spannend tijdperk in je leven dat kan helpen de deur te openen naar geweldige nieuwe kansen, vrienden en een mooie toekomst. Haal dus diep adem. Je hebt dit, en, belangrijker nog, je bent niet de enige.

Tips voor tieners die beginnen met de middelbare school

Hoewel er geen officieel spiekbriefje voor de middelbare school bestaat, betekent dat niet dat er geen tips en informatie zijn die je kunt vinden van mensen die deze ervaring zelf hebben meegemaakt. Het is belangrijk om te onthouden dat ieders middelbare schoolervaring anders is en dat niet iedereen dezelfde doelen heeft gedurende zijn vier jaar.

Vind je lessen vooraf

De meeste middelbare scholen hebben een soort oriëntatie waarbij studenten worden uitgenodigd om naar de campus te komen, hun rooster voor het jaar te ontvangen en de boeken op te halen die ze nodig hebben. Als je naar deze introductie gaat, neem dan even de tijd om de campus te verkennen. Ontdek waar de cafetaria of voedselkarren zijn, zoek naar het hoofdkantoor en, belangrijker nog, kijk waar uw lessen zich bevinden. Dit zorgt er niet alleen voor dat je er de eerste dag niet verloren/nieuw uitziet, maar het neemt ook een deel van de zenuwen weg die je voelt op je eerste schooldag.

Controleer uw schema

Ben jij een bijzonder doelgerichte student en denk je al na over de universiteit/je toekomst? Als dat zo is, wil je misschien je rooster nog eens controleren om er zeker van te zijn dat je alle lessen volgt die je nodig hebt om succesvol te zijn. Enkele vragen die u mogelijk aan uw schoolbegeleider of beheerder wilt stellen, zijn:

  • Of de school Advanced Placement (AP), International Baccalaureate (IB), etc. lessen aanbiedt en hoe je aan die programma's kunt deelnemen
  • Welke lessen de school aanbiedt, met name rondom AP- en IB-programma's die je kunnen helpen bij het opstellen van je rooster in de toekomst
  • Welke talen je school aanbiedt, en of er cijferbeperkingen zijn voor wanneer je ze kunt gaan leren
  • Als je al een hogeschool of universiteit in gedachten hebt waar je naartoe wilt gaan, vraag dan je adviseur naar de specifieke vereisten waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor acceptatie

Exploreer extracurriculaire vakken

Iedereen wil vrienden en het gevoel hebben dat ze hun roeping hebben gevonden. Duiken in je passies voelt geweldig, en het geeft je de kans om nieuwe mensen te ontmoeten, mogelijk nieuwe vrienden te maken, en, als je op zoek bent naar een studie, je CV een boost te geven. De meeste scholen hebben een website waarop alle clubs staan die ze aanbieden, evenals de sportteams die ze hebben. Kijk eens op de website van jouw middelbare school om een overzicht te krijgen van al deze mogelijkheden. Bovendien zijn clubs en teams altijd op zoek naar nieuwe leden om aan het begin van het schooljaar te werven, wat betekent dat je niet de enige nieuwe persoon bent die zich aansluit.

Plan een plek om je vrienden te ontmoeten

middelbare schoolvrienden die samen wandelen
middelbare schoolvrienden die samen wandelen

Op je eerste dag naar school gaan en niet weten waar je heen moet voordat de bel gaat, of waar je je vrienden kunt vinden, is angstaanjagend. Als u vooraf een ontmoetingsplek plant, weet u precies waar u ze moet zoeken. Dit zal zeker een deel van de nieuwe schoolzenuwen wegnemen, aangezien je omringd wordt door je vrienden en niet rond hoeft te lopen om ze te zoeken. Als je zenuwachtig bent over wat je moet doen voordat de bel gaat, probeer dan met je vrienden plannen te maken om op dezelfde tijd aan te komen, of kijk of je samen kunt carpoolen.

Verpak de benodigdheden voor de gymles

De meeste middelbare scholen stellen eisen aan lichamelijke opvoeding voor leerlingen. Ja, dat betekent dat je binnen je schoolrooster door de gymles en al zijn glorie en uitdagingen moet navigeren. Maak je geen zorgen. Bewaar dat zweet voor als je een kilometer moet rennen. Je krijgt waarschijnlijk een kluisje met een combinatie die je moet onthouden, dus vergeet niet deze op te schrijven. Je traint meerdere dagen per week, wat betekent dat je voorbereid moet zijn om jezelf de rest van de dag fris te houden. Sommige dingen die u misschien in uw kluisje wilt bewaren zijn:

  • Een verandering van kleding
  • Hardloopschoenen
  • Een haarborstel
  • Deodorant
  • Een handdoek
  • Zonnebrandcrème
  • Een herbruikbare waterfles
  • Menstruatieproducten of andere noodzakelijke persoonlijke spullen

Bedenk een plan om georganiseerd te blijven

middelbare scholier blijft georganiseerd met huiswerk
middelbare scholier blijft georganiseerd met huiswerk

Afhankelijk van wat voor soort middelbare of basisschool je hebt bezocht, kan de middelbare school er heel anders uitzien. Op de middelbare school heb je wisselende klassen en kun je kiezen uit een verscheidenheid aan keuzevakken, wat betekent dat ieders rooster uniek is. Je zult een manier moeten vinden om georganiseerd te blijven met al je lessen en opdrachten die voor jou werkt. Enkele manieren om georganiseerd te blijven zijn:

  • Een dagelijkse planner gebruiken
  • Kleurcoördinerende notitieboekjes/onderwerpen
  • Herinneringen instellen op je telefoon
  • Plakbriefjes gebruiken om je te helpen belangrijke items, inleverdata van opdrachten en examendata te onthouden

Maak je geen zorgen over het imponeren van mensen uit de hogere klasse

Volgens bijna elke middelbare schoolfilm ooit kan het niet extreem populair zijn, vooral onder de hogere klassen, het einde van de wereld lijken. Het is niet. Maak je geen zorgen over het imponeren van mensen uit de hogere klasse om cool over te komen, ook al is dat veel gemakkelijker gezegd dan gedaan. De kans is groot dat je niet echt veel lessen zult hebben bij junioren en senioren als je naar de middelbare school gaat, omdat ze al lessen hebben gevolgd waarvoor je nu bent ingeschreven. Vind vrienden met wie je klikt, of ze nu al een rijbewijs hebben of niet.

Profiteer van al uw bronnen

Middelbare scholen bieden zoveel hulpmiddelen die zowel nu als op de lange termijn gunstig zijn voor hun leerlingen. Vraag naar hun werkstudieprogramma's, beurzen en beurzen waarvoor u mogelijk in aanmerking komt, en naar eventuele buitenschoolse programma's die geweldige kansen voor u kunnen zijn om uw passies te verkennen en naar de toekomst te kijken. Als je een bepaald programma of doel in gedachten hebt, deel dat dan met je begeleider en docenten, zodat zij je op weg kunnen helpen.

Veelgestelde vragen over het starten van de middelbare school

Als je naar de middelbare school gaat, heb je waarschijnlijk veel vragen over hoe het zal zijn en of het echt zo anders zal zijn dan je ervaringen op school tot nu toe. Beginnen op een nieuwe school is voor iedereen op de een of andere manier eng en het is volkomen normaal dat je daar vragen over hebt. Hier vindt u antwoorden op enkele veelgestelde vragen over de middelbare school.

Wat als ik niet populair ben?

Films en tv-programma's zorgen ervoor dat populair zijn op de middelbare school het belangrijkste lijkt dat iemand in het leven kan bereiken, maar dat is gewoon niet waar, ook al voelt het echt zo. Het is normaal om te willen dat mensen je leuk vinden, maar breng je persoonlijkheid en overtuigingen niet in gevaar zodat ze passen bij wat iemand anders wil dat je bent. Je kunt op de middelbare school nog steeds sterke, levenslange vriendschappen sluiten als je niet met iedereen op de campus bevriend bent.

Wat gebeurt er als ik een les niet haal?

Ongeacht wat mensen je vertellen, het niet halen van een les is niet het einde van de wereld. Veel zeer succesvolle mensen zijn op de middelbare school niet geslaagd voor de lessen en hebben een geweldig leven geleid. Als je je overweldigd voelt door een les of merkt dat je cijfer da alt, neem dan contact op met je leraar. Als je een paar zware toetsen achter elkaar hebt en je cijfer niet verbetert, maak dan plannen om de les volgend semester of zelfs tijdens de zomer opnieuw te volgen. Eén slecht cijfer is geen levenslange gevangenisstraf, en het betekent niet dat je niet op tijd kunt afstuderen.

Hoe oud ben je als je naar de middelbare school gaat?

De meeste kinderen gaan rond de leeftijd van veertien of vijftien jaar naar de middelbare school, maar dit kan variëren afhankelijk van veel factoren, bijvoorbeeld wanneer iemands verjaardag in verhouding staat tot de uiterste inschrijvingsdatum van de school. Aan de andere kant studeren mensen meestal rond hun zeventiende of achttiende af. Of je nu jonger of ouder bent dan de meerderheid van je klasgenoten, maak je geen zorgen. De cijfers zijn niet echt belangrijk, en ze hebben hun individuele voordelen, zoals op jongere leeftijd afstuderen of eerder je rijbewijs halen dan een paar van je vrienden.

Wat als de middelbare school te moeilijk voor mij is?

De middelbare school heeft een andere indeling dan de meeste basis- en middelbare scholen wat betreft lessen en toetsen, wat betekent dat het een beetje een aanpassingsperiode kan zijn. Als je merkt dat je moeite hebt met een les of met je rooster als geheel, praat er dan over met je docenten en decaan. Zij kunnen je wellicht extra hulp bieden, of je helpen je studietijd in te delen op een manier die voor jou beter werkt. Het lijkt misschien cliché om te zeggen, maar je kunt het. Het kan moeilijk zijn, maar je bent in staat om alle uitdagingen aan te gaan.

Bestaat detentie echt?

In films geven leraren leerlingen roze slips of aanhoudingsbevelen als ze betrapt worden op een gesprek in de klas met hun vrienden of als ze te laat opdagen in de les. Detentie bestaat echter niet op elke middelbare school. Je school heeft mogelijk beleid over wat er gebeurt als een leerling een paar keer te laat komt in een semester, zoals bij naschoolse of weekendprogramma's waarbij leerlingen te laat blijven om meer te studeren. Maar deze worden meestal niet uitgedeeld aan leerlingen die ten koste van hun leraar een grapje maken. Kijk op de website van uw school voor meer informatie over hun individuele beleid.

Wat als ik gepest word?

Helaas bestaat pesten in de wereld en kan het voor sommigen leuke dingen, zoals naar de middelbare school gaan, moeilijk maken. Als je op school enige vorm van pesten ervaart, kun je dit het beste aan een leraar of schooldirecteur vertellen, zodat hij hulp kan krijgen in de situatie, zelfs als dat saai of niet cool lijkt. Uw school heeft mogelijk een anonieme tiplijn waar u het incident kunt melden zonder dat uw naam specifiek wordt vermeld, waardoor u gemakkelijker contact kunt opnemen. Je verdient het om naar school te gaan en in een omgeving te zijn waar je je op je gemak en geaccepteerd voelt.

Hoe maak ik vrienden?

Vrienden! Iedereen wil ze, maar waar vind je ze? Als je op dezelfde plek naar de middelbare school gaat als waar je op andere scholen zat, dan heb je waarschijnlijk een paar vrienden die met je meereizen naar je nieuwe school. Als je echter nieuw bent in een gebied, of als je vriendengroep is verdeeld over verschillende middelbare scholen in de omgeving, maak je dan geen zorgen. Je bent niet gedoemd. Enkele manieren om vrienden te maken zijn door betrokken te raken bij een schoolclub of sportteam, daadwerkelijk te praten met de leerlingen met wie je samenwerkt in de klas of voor projecten, en jezelf voor te stellen aan vrienden van vrienden en de mensen met wie je in de klas zit.

Zijn leraren op middelbare scholen echt zo stoer als ze lijken?

Het korte antwoord op deze vraag is: nee. Natuurlijk zijn er slechte leraren in de wereld die hun leerlingen niet de ondersteuning bieden die ze nodig hebben om te slagen in hun specifieke klas, maar leraren op middelbare scholen zijn niet allemaal zo. Sommige leraren op middelbare scholen geven echt om hun leerlingen en willen dat ze slagen op de middelbare school en daarbuiten. Dat gezegd hebbende: leer je leraren kennen. Ze helpen u niet alleen bij het begrijpen van de lesstof, maar kunnen u ook aanbevelingsbrieven schrijven die u zullen helpen bij het aanvragen van studiebeurzen, studeren en zelfs bij het vinden van een baan. Eerlijk gezegd kunnen ze zelf vrienden voor het leven blijken te zijn.

De middelbare school starten: een prachtig nieuw hoofdstuk

Jij bent misschien het soort persoon dat het gevoel heeft dat hij of zij klaar is om naar de middelbare school te gaan en echt van start te gaan. Of misschien ben jij het soort persoon dat zich de eerste dag zo zorgen maakt dat je je outfit al aan het plannen bent en het nog steeds de eerste week van de zomer is. Hoe dan ook, er zijn enkele tips om je te helpen bij het starten van de middelbare school, zodat je succesvol kunt zijn als je afstudeert, en ervoor kunt zorgen dat je een geweldige vier jaar hebt terwijl je daar bent. Of je nu betrokken raakt door lid te worden van een nieuwe club of je te verdiepen in zomerprogramma's die je praktijkervaring geven met je passies, je zult zeker nieuwe vrienden maken, leuke dingen leren en, het allerbelangrijkste, genieten van dit geweldige avontuur. tijd in je leven.

Aanbevolen: