Actuele gebeurtenissen in de kinderwetenschap

Inhoudsopgave:

Actuele gebeurtenissen in de kinderwetenschap
Actuele gebeurtenissen in de kinderwetenschap
Anonim
jonge wetenschapper
jonge wetenschapper

Wetenschap verandert altijd. Wat wetenschappers nog maar vijf jaar geleden begrepen over gebieden als genetica, natuurkunde of biologie, is drastisch veranderd. Daarom kan het een uitdaging zijn om manieren te vinden om uw leerlingen actueel en geïnformeerd te houden, maar er zijn veel websites die kinderen begrijpelijke en interessante wetenschappelijke actuele gebeurtenissen bieden.

Wetenschapsnieuws voor studenten

Science News for Students is een website die uitsluitend gewijd is aan actuele gebeurtenissen in de kinderwetenschap. Het is gericht op de bovenbouw van het basisonderwijs en bevat onderwerpen die kinderen interessant zouden vinden, evenals onderwerpen die leraren waarschijnlijk zullen toewijzen - waardoor het een geweldige hulpbron voor huiswerk wordt. De site heeft een speciaal gedeelte voor docenten met hulpmiddelen, zodat docenten de artikelen effectiever in hun lessen kunnen gebruiken.

Dogo Nieuws

Dodo-nieuws
Dodo-nieuws

Dogo News is een eenvoudige site met verschillende nieuwscategorieën. De site biedt een 'feed' met actuele nieuwsverhalen (net als een blog), maar biedt ook films van verschillende genres en boeken. Wat de site fantastisch maakt, is dat kinderen zich kunnen aanmelden voor een account en badges kunnen verdienen voor het lezen, becommentariëren en delen van verhalen. Bij elk verhaal zijn werkbladen en opdrachten opgenomen die dieper ingaan op de achtergrond van het verhaal. Er is ook een zoekfunctie die kinderen kunnen gebruiken om actuele gebeurtenissen te vinden die verband houden met specifieke informatie. Bovendien kunnen docenten zich aanmelden voor een account en verhalen integreren met klasopdrachten, Google Classroom en hun Dogo-klaspagina, waardoor dit een veelzijdige en nuttige tool is. De site is opgenomen in de lijst met geweldige websites voor kinderen van de American Library Association en heeft ook een eervolle vermelding gekregen in de School Media Reader's Choice Awards.

Youngzine

Youngzine is een nieuwswebsite gericht op kinderen. De site is zeker bedoeld voor nieuwsgierigen en is meer geschikt voor mensen die op zijn minst in het vijfde of zesde leerjaar lezen. Youngzine bevat beide video's over interessante onderwerpen, zoals How Do Gummy Bears Get Made? en artikelen die zijn ontworpen om spannend te klinken, zoals Meet the Mesentery: The Newest Organ! Youngzine is zijn eigen 501(c)(3)-bedrijf en heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder Homeschool.com's Top Educational Websites voor 2016 en de lijst met beste websites voor lesgeven en leren van de American Association of School Librarian.

Wetenschap in re altime

Een andere manier om op de hoogte te blijven van wat er in de wetenschappelijke wereld gebeurt, is door gegevens te bekijken zodra deze binnenkomen. Ruimtevaart, webcams en trackingcentra zoals het National Hurricane Center bieden kinderen allemaal een unieke kans om op de hoogte te blijven van wetenschappelijke ontwikkelingen evenementen.

Natuurnieuws

screenshot van nature.com
screenshot van nature.com

Nature News is een online bron vol interessante actuele gebeurtenissen die met de natuur te maken hebben. Dit kan het weer, migratiepatronen of andere actuele gebeurtenissen op het gebied van de milieuwetenschappen omvatten.

Spaceweather.com

Als u een beginnende astronoom heeft, meld u dan aan voor de e-mailupdates van Spaceweather.com. Spaceweather waarschuwt u wanneer er ongebruikelijke of opmerkelijke gebeurtenissen plaatsvinden die u online of in uw achtertuin kunt bekijken, afhankelijk van waar ter wereld uw achtertuin zich bevindt!

Nationaal orkaancentrum

Terwijl orkanen en tropische stormen de gebieden verwoesten die ze treffen, is het nogal fascinerend om ze te zien ontwikkelen via Hurricane Tracker. Het combineren van zowel weerwetenschap als satelliettechnologie is misschien precies wat je nodig hebt om een beginnende meteoroloog te inspireren.

Vulkanische observatoria

Als je vulkanen bestudeert, kun je er zeker van zijn dat er ergens iets gebeurt. Wovo is een website gewijd aan het bijwerken van informatie over 's werelds vulkaanobservatoria. Je kunt ook Volcano Live bekijken om enkele van 's werelds actievere vulkanen in actie te zien.

Reis Noord

Elke lente is de natuur een gigantische overvloed aan actuele wetenschappelijke gebeurtenissen, en niemand volgt dit beter dan Journey North. Hoewel het een tijdje duurt om door de website te navigeren, is het basisdoel dat leerlingen en soms hele klassen de tekenen van de lente in kaart brengen terwijl ze zich voordoen - alles van de vogeltrek tot het moment waarop de eerste bloemen bloeien.

Global Shark Tracker

Kies een haai en volg hem over de hele wereld met de Global Shark Tracker. De website is bijna re altime. Je kunt een haai volgen op naam of op wie het laatst is opgedoken. Je kunt ook op het profiel van een haai klikken om zijn migratiepatroon te zien. Voor de docenten is er een gratis lesprogramma dat u kunt downloaden (onder 'Onderwijs') waarmee u uw bevindingen in uw klas kunt integreren.

Inclusie van actuele wetenschappelijke gebeurtenissen

Al deze hulpmiddelen zijn geweldig, maar hoe kun je ze integreren in wat je al doet?

Huidige evenementenprojecten

Een manier om tijd vrij te maken voor actuele gebeurtenissen zonder je curriculum op te offeren, is door het semester te beginnen door studenten een bepaalde week toe te wijzen waarin het hun taak is om welsprekend te zijn over wat er die week in de wetenschappelijke wereld is gebeurd. Het voordeel hiervan is dat je weinig voorbereiding hoeft te doen, en dat het hoogstens tien minuten per week van je lestijd kost.

Breng het in kaart

Daag de leerlingen uit om een maand lang de tekenen van de lente, het weer of zelfs de nachtelijke hemel in kaart te brengen. Dit vergroot niet alleen de observatievaardigheden, maar helpt studenten ook de relevantie van wetenschap in hun dagelijks leven te begrijpen.

Leren op thema's

Zoek actuele gebeurtenissen op basis van wat je in de klas leert. Zoek naar webcams die natuurreservaten in Afrika bekijken als je Afrika bestudeert, of let op wat er in de oceaan gebeurt als je mariene biologie onderzoekt.

Wetenschap overal om ons heen

Om leerlingen regelmatig te betrekken, daag ze uit om op te merken wanneer er overal om hen heen wetenschap gebeurt. Het kan een vogel zijn die op een ochtend buiten zingt, of een zware rol donkere wolken die naar binnen komen. Omdat wetenschap altijd in beweging is, zijn er ook altijd actuele gebeurtenissen in de wetenschap. Door actuele gebeurtenissen voor tieners en jongere kinderen op te nemen in uw wetenschapsprogramma, zullen uw leerlingen zien hoe belangrijk en relevant wetenschap is voor hun dagelijks leven!

Aanbevolen: