Actuele evenementenbronnen voor tieners

Inhoudsopgave:

Actuele evenementenbronnen voor tieners
Actuele evenementenbronnen voor tieners
Anonim
tiener die een krant leest
tiener die een krant leest

Echte tieners maken een verschil in de levens van anderen en de hele wereld door betrokken te raken bij de actualiteit. Sluit je aan bij jouw 'doe iets'-generatie en lees nieuwsartikelen voor tieners over wat er momenteel over de hele wereld gebeurt om aan de slag te gaan.

Nieuwsartikelen voor tieners

De meest voorkomende bron voor actuele gebeurtenissen kunnen nog steeds traditionele bronnen zijn, zoals kranten en nieuwsnetwerken. Veel tijdschriften en kranten voor volwassenen hebben websites gewijd aan actuele tienerevenementen, zoals Smithsonian Teen Tribune en HuffPost Teen. De meeste tienernieuwswebsites bieden actuele gebeurtenissen over onderwerpen zoals gebeurtenissen in de omgeving, lokaal bandnieuws, wat er aan de hand is met beroemdheden en wat er over de hele wereld gebeurt.

The New York Times Upfront

Scholastic en The New York Times werkten samen om het tijdschrift Upfront voor tieners in groep 9 tot en met 12 te presenteren. Het tijdschrift ondersteunt de ELA- en sociale studies-standaarden, dus het behandelt meestal alleen actuele gebeurtenissen die verband houden met die onderwerpen. Leraren kunnen abonnementen op het tijdschrift voor hun klas aanschaffen met een minimale bestelling van 10 abonnementen. Je krijgt 7 nummers voor $ 6 bij elk studentenabonnement.

New York Times: het leernetwerk

New York Times Learning Network biedt actuele evenementen voor tieners over een grote verscheidenheid aan onderwerpen in een RSS-feedformaat dat regelmatig wordt bijgewerkt. Alle artikelen en bronnen op de webpagina's van The Learning Network hebben betrekking op artikelen uit de New York Times en zijn gericht op studenten. Alles voor studenten is gratis, inclusief informatie over een verscheidenheid aan onderwerpen, van mode tot wetenschap en popcultuur tot buitenlandse zaken. Andere geweldige functies voor studenten zijn onder meer discussievragen over artikelen, schrijfopdrachten, quizzen en wedstrijden.

PBS Nieuwsuur Extra

PBS News Hour Extra is speciaal gemaakt voor leerlingen en docenten van groep 7 tot en met 12 en is bedoeld om tieners te helpen de huidige gebeurtenissen te begrijpen. U kunt de dagelijks aanbevolen artikelen lezen of zoeken op categorie, van Kunst en Cultuur tot Aardrijkskunde en Politiek tot Wetenschap. De sectie 'Stemmen van studenten' bevat antwoorden van tieners over de hele wereld op indringende en actuele vragen over actuele gebeurtenissen.

Teen Kids News

Als je graag naar nieuwsprogramma's voor tieners kijkt, is Teen Kids News een geweldige optie van een half uur. Elke aflevering richt zich op geweldige kinderen over de hele wereld en hoe zij een verschil maken. Alle verslaggevers zijn kinderen en u kunt afleveringen op hun website bekijken of hun uitzendschema bekijken om te zien wanneer er bij u in de buurt shows worden uitgezonden. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer zaken, sport, entertainment en films. De website staat vol met artikelen over actuele gebeurtenissen met foto's en video's om het nieuws te illustreren.

Studentennieuws dagelijks

meisje dat tablet bekijkt
meisje dat tablet bekijkt

Student News Daily is een nieuwssite over actuele gebeurtenissen die speciaal voor middelbare scholieren is gemaakt. Het grootste deel van de inhoud heeft betrekking op wereldnieuws en politiek, maar er zijn af en toe ook andere soorten verhalen. Elk artikel bevat discussievragen aan het einde en u kunt zich gratis abonneren om de antwoorden op alle vragen te ontvangen.

Apps met actuele evenementen voor tieners

Apps voor actuele evenementen brengen u direct het laatste nieuws, zodat u altijd op de hoogte bent. Normaal gesproken kunt u dit soort apps gratis downloaden en zelfs mobiele meldingen ontvangen met het laatste nieuws.

E! Nieuws-app

Nominaal "T" voor "Tiener", de gratis E! De Nieuws-app geeft je het allerlaatste nieuws over alles wat met beroemdheden en entertainment te maken heeft. Koppen, foto's, video's en extra's achter de schermen horen allemaal bij deze app.

Reddit: sociaal nieuws

Hoewel de Reddit-app geschikt is voor kinderen vanaf 17 jaar, is hij geweldig voor tieners die op de hoogte willen blijven van wat er populair is op internet. De app is gratis en u kunt zich zelfs abonneren op uw favoriete subreddits om de inhoud gepersonaliseerd te houden voor uw interesses. Bij Reddit gaat het erom dat je je stem laat horen over onderwerpen variërend van nieuws en sport tot virale video's en populaire memes.

YouTube-app

YouTube staat vol met kanalen en video's die door allerlei mensen zijn gemaakt over allerlei dingen. Het is ook een van de beste apps die door tieners worden gebruikt vanwege de hoge amusementswaarde, zelfs bij het bekijken van video's over actuele gebeurtenissen. De truc om een geweldig actueel evenementenkanaal te vinden waarop je je kunt abonneren, is kijken naar wat er populair is en ervoor zorgen dat de maker echte, actuele informatie biedt. Betrouwbare bronnen zoals het NFL-kanaal geven je sporthoogtepunten en extra's, terwijl YouTubers zoals Kalen Allen, die nu zijn eigen sectie heeft op het YouTube-kanaal van The Ellen Show, leuk commentaar geven op actuele gebeurtenissen.

Podcasts voor huidige evenementen voor tieners

Hoewel je nog steeds naar nieuwsradioprogramma's kunt luisteren, zijn podcasts met actuele gebeurtenissen meer geschikt voor de tienerlevensstijl. Je kunt naar informatieve podcasts luisteren terwijl je naar school loopt, thuis ontspant of zelfs je klusjes doet.

Volwassen ISH

Youth Radio presenteert Adult Ish, een podcast gemaakt door jongeren voor jongeren over alles van hiphop tot politiek. Afleveringen duren 40 tot 50 minuten en bevatten een verscheidenheid aan speciale gastkomieken, acteurs en muzikanten. De presentatoren van de show zijn begin twintig en sommige inhoud is van de volwassen kant, maar het gaat zeker over actuele onderwerpen.

TechStuff Dagelijks

Deze dagelijkse podcast van vijf minuten onderzoekt wat er momenteel gebeurt in de wereld van technologie. In elke aflevering van TechStuff Daily kunt u meer te weten komen over kwesties die verband houden met de voortschrijdende technologie en waarom het belangrijk is om dit te begrijpen. Omdat tieners in een technologische wereld leven, hebben deze discussies over actuele gebeurtenissen rechtstreeks betrekking op hun dagelijks leven en hun toekomst.

411 Tiener

Luister naar andere tieners die actuele gebeurtenissen bespreken die van invloed zijn op het leven van tieners in de wekelijkse radioshow 411 Teen. Je kunt naar afleveringen luisteren wanneer ze op de radio worden uitgezonden of online naar gearchiveerde afleveringen luisteren. Elke aflevering duurt ongeveer een uur en richt zich op een ander onderwerp dat betrekking heeft op typische tienerproblemen en actuele gebeurtenissen of discussies in de echte wereld.

Laat je informeren

Door de huidige gebeurtenissen te begrijpen en op de hoogte te blijven van het wereldnieuws, kunt u de wereld waarin u leeft beter begrijpen. Het lezen van artikelen en het luisteren naar nieuwsverhalen gericht op uw leeftijdsgroep kan u motiveren om een goed doel te steunen, u de kennis om zinvolle gesprekken te voeren met andere tieners en volwassenen, en uw relatie met de massamedia te verbeteren.

Aanbevolen: