Antieke armbandhorloges: waar u naar wilt zoeken

Inhoudsopgave:

Antieke armbandhorloges: waar u naar wilt zoeken
Antieke armbandhorloges: waar u naar wilt zoeken
Anonim
Vintage Hamilton cocktailarmbandpolshorloge
Vintage Hamilton cocktailarmbandpolshorloge

Antieke horloges bieden een prachtige manier om een praktisch uurwerk te combineren met een klein stukje geschiedenis. Elk antiek horloge heeft een klein verhaal te vertellen, en veel oude of vintage horloges worden compleet geleverd met informatie over waar en wanneer het horloge is gemaakt en zelfs over de oorspronkelijke eigenaren. Deze kleine stukjes informatie geven een interessante dimensie aan de aankoop van een horloge en maken het net iets specialer dan het kopen van een modern horloge rechtstreeks uit de winkel.

Gemeenschappelijke kenmerken van antieke armbandhorloges

Antiek Rolex damesarmbandpolshorloge uit de jaren 20
Antiek Rolex damesarmbandpolshorloge uit de jaren 20

Hoewel je waarschijnlijk de term armbandhorloge hebt gehoord, is de kans groot dat je niet weet wat het precies betekent. Nou, armbandhorloges beschrijven polshorloges met een kast die aan een of andere metalen sluiting hangt. Hoewel deze horloges niet exclusief voor vrouwen zijn, worden ze eerder geassocieerd met 'dameshorloges' uit het begin van de 20e eeuw. Wanneer u naar deze horloges zoekt, kunt u een combinatie van deze kenmerken tegenkomen.

Miniatuur- of kleine horlogekasten

In tegenstelling tot moderne kastformaten (die in veel gevallen ongeveer zo groot zijn als antieke zakhorloges), hadden antieke armbandhorloges veel kleinere horlogekasten die doorgaans in verschillende vormen verkrijgbaar waren, zoals tank, diamant of cirkel. Deze sierlijke koffers kwamen overeen met de delicatesse van de metalbands zelf.

Aanwezigheid van halfedelstenen

De luxe versies van deze armbandhorloges waren van uitgesproken hoge kwaliteit dankzij de opname van halfedelstenen en kostbare edelstenen zoals marcasiet, saffier, robijn, parelmoer, diamant en andere in hun ontwerpen.

Inclusie van waardevolle metalen

Aangezien deze armbandhorloges altijd van metaal zijn gemaakt, is het gebruikelijk dat deze oudere polshorloges van duurdere materialen zijn gemaakt dan de tegenwoordig meestal roestvrijstalen exemplaren. Meestal zul je merken dat deze antieke horloges zijn gemaakt van goud, goudvulling, zilver en platina.

Verschillende bandtypen

Van stretchstijlen tot schakels, manchetten en armbanden, antieke armbandhorloges werden gemaakt met een verscheidenheid aan metalen banden. Dit geeft ze een unieke en op maat gemaakte look, perfect voor moderne outfits.

Populaire merken

Gezien de aard van antieke armbandhorloges, maakten de meeste prominente horlogefabrikanten uit het begin van de 20e eeuw armbandhorloges, hoewel merken als Hamilton, Bulova, Omega, Cartier en Rolex enkele van de meest opvallende zijn die je kunt vinden. van vandaag.

Een antiek armbandhorloge kopen om je pols te versieren

Platina Art Deco Hamilton armbandpolshorloge
Platina Art Deco Hamilton armbandpolshorloge

Als je een antiek armbandhorloge koopt, is het belangrijk dat je het bij een gerenommeerde verkoper koopt. Dit is vooral belangrijk bij het kopen van een oud of vintage item, omdat je erop wilt vertrouwen dat de vermeldingen accuraat zijn. Hoewel een horloge dat niet werkt een geweldig sieraad kan zijn of puur ter decoratie kan worden gedragen, willen de meeste mensen dat een horloge de tijd bijhoudt, en vertrouwen erop dat uw winkelier u er een geeft die dat wel doet.

Dus als u overweegt een antiek armbandhorloge te kopen, zijn er een paar belangrijke items die u moet controleren.

Armband

De armband moet in goede staat zijn. De verbindingen tussen de schakels moeten robuust zijn en er mogen geen stukken ontbreken. Vintage en antieke armbandhorloges worden meestal bij elkaar gehouden met spelden. Deze pinnen moeten stevig vastzitten en mogen niet verbogen zijn. Een verbogen pin zorgt ervoor dat de armband niet goed past.

Vangst

Controleer de sluiting om er zeker van te zijn dat deze goed werkt. Als er enige twijfel bestaat, moet de sluiting worden vervangen, of als dat niet mogelijk is, draag hem dan met een veiligheidsketting, zodat als de sluiting van het horloge openspringt, het horloge niet helemaal verloren gaat. Veel juweliers kunnen een veiligheidssluiting monteren, maar het is prima om een horloge door te geven dat niet goed past.

Horlogekast

De horlogekast zal uiteraard oud zijn en de slijtage van vele jaren weerspiegelen. U wilt er echter zeker van zijn dat de aanwezige stoten en krassen binnen aanvaardbare grenzen blijven. Enige slijtage draagt bij aan de schoonheid van een oud horloge, waardoor het extra karakter krijgt, terwijl ernstige schade de horlogekast volledig kan verzwakken of vervormen.

Kijkmechanisme

Een antiek horloge dat als tijdwaarnemingsapparaat gaat worden gedragen, moet de tijd goed bijhouden. De verkoper moet informatie kunnen geven over de nauwkeurigheid van het horloge en of het automatisch is of moet worden opgewonden, aangezien dit onderscheid een verkoop kan maken of breken.

Anders

Er zijn nog andere aspecten bij het kopen van een antiek armbandhorloge die moeten worden gecontroleerd, afhankelijk van het horlogetype. Armbanden gemaakt van goud moeten bijvoorbeeld op een manier worden gemarkeerd of gestempeld die bevestigt dat het metaal goud is. Veel antieke horloges worden gemaakt van massief goud en dit wordt weerspiegeld in de prijs, waardoor het essentieel is dat u de kwaliteit vaststelt van wat u koopt.

Waar kunt u antieke horloges kopen

Wadsworth Art Deco Gruen armbandpolshorloge
Wadsworth Art Deco Gruen armbandpolshorloge

Antieke en vintage horloges kunnen worden gekocht bij gespecialiseerde antieke horlogewinkels, bij algemene antiekwinkels en online. Dankzij de vele verschillende plaatsen waar je ze kunt vinden, is het bijna onmogelijk om niet op zoek te gaan naar het armbandhorloge van je dromen.

Speciaalzaken

Een van de voordelen van het kopen van een antiek horloge bij een gespecialiseerde dealer is dat de dealer een expert op dit gebied is en gedetailleerde hulp en advies kan bieden. Dit betekent niet dat er in andere winkels geen uitstekende aanbiedingen te vinden zijn, ook al is het niveau van advies en informatie wellicht minder. Als u in een winkel koopt, kunt u de kwaliteit van het horloge aanraken en daadwerkelijk voelen. Dit is niet zo eenvoudig als je online koopt, en hoewel sommige online winkels onvoorwaardelijke geld-terug-garanties bieden, is de algemene regel dat je ze ongezien koopt, met alle mogelijke gevolgen van dien.

Online veilingen

Het is ook mogelijk om antieke of vintage armbandhorloges te kopen op veilingsites zoals eBay en Etsy. Deze websites bieden een uitstekende manier om ongebruikelijke en moeilijk te vinden horloges en koopjes van over de hele wereld te vinden. Er kleven natuurlijk ook nadelen aan het online kopen van antieke horloges, en het is belangrijk om de feedback van een verkoper te bekijken voordat u iets bij hem koopt. Hierdoor weet u niet alleen de reputatie van de verkoper, maar ook de soorten goederen die hij normaal gesproken verkoopt. Iemand die gespecialiseerd is in het verkopen van antieke horloges op eBay, is misschien wel een expert op dit gebied; iemand die algemene goederen verkoopt met slechts af en toe een horloge, mag dat echter niet.

Hoeveel zijn antieke armbandhorloges waard?

Over het algemeen hebben antieke armbandhorloges een scala aan waarden, variërend van minder dan $ 50 tot een paar duizend dollar. Concreet zijn er een paar kenmerken die ervoor kunnen zorgen dat uw oude horloge veel meer waard is dan de horloges die al op de markt zijn. Hoogwaardige merken zoals Rolex en Cartier – die aan het begin van de 20e eeuw armbandhorloges maakten – zullen altijd meer opbrengen dan wat onbekende merken of merken van mindere kwaliteit zullen opbrengen. Bovendien zal de opname van halfedelstenen en kostbare Metalen en edelstenen kunnen de waarde van uw horloges verhogen, puur op basis van de eerlijke marktprijzen van de materialen. Met goud gevulde horloges zullen dus niet zoveel waard zijn als met diamanten beladen platina-horloges.

Hier zijn slechts enkele van de vele antieke armbandhorloges die momenteel beschikbaar zijn en onlangs op een veiling zijn verkocht:

  • W altham 14K witgoud gevuld polshorloge uit 1919 - Verkocht voor $ 32 (zie andere W altham-horlogewaarden)
  • Antiek Bulova 10K goud gevuld polshorloge - Verkocht voor $ 135,37
  • 9-karaats gouden Rolex-armbandhorloge uit 1916 met de originele doos - Verkocht voor ongeveer $ 3.057

Breng die antieke bling terug

Je kunt die antieke bling terugbrengen, alsof je het rauwe landhuis van Jay Gatsby binnenloopt met een prachtig en glinsterend antiek armbandhorloge. Deze delicate horloges helpen je door alle feesten met een roaring twenties-thema waar je maar om kunt vragen, en als je eenmaal je danskunsten achter je hebt gelaten, kunnen ze zelfs een erfstuk worden dat je kunt doorgeven aan toekomstige generaties.

Aanbevolen: