Echinacea Sunrise-planten

Inhoudsopgave:

Echinacea Sunrise-planten
Echinacea Sunrise-planten
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Echinacea zonsopgangplanten zijn een geweldige keuze voor mensen die van zonnehoed houden, maar iets anders willen dan de klassieke paarse bloem in hun tuin.

Over zonnehoeden

Coneflower is de algemene naam voor de bloemensoort die ook bekend staat als Echinacea. Het zijn meerjarige planten die over het algemeen in de lente of herfst kunnen worden geplant, in de volle zon of lichte schaduw.

Planten variëren meestal in grootte van 1,20 tot 1,20 meter, hoewel er ook dwergvariëteiten zijn die slechts ongeveer 60 cm hoog worden. Ze zijn winterhard van plantzone 3 tot en met 9, wat betekent dat de meeste mensen ze met succes kunnen kweken, waar ze ook wonen.

Ehoedbloemen houden van een goed doorlatende en vruchtbare grond, dus het kan zijn dat je de grond moet aanpassen met compost of een hoogwaardige meststof moet gebruiken om je planten op gang te krijgen. Ze houden niet van drassige wortels, dus een goed doorlatende grond is erg belangrijk. Ze kunnen ook in containers worden gekweekt en zijn ideaal om te plukken en te drogen.

Echinacea-planten bloeien van de zomer tot in de herfst en kunnen het beste worden gekweekt uit gekochte planten of zaden. Tuinders slagen er vaak niet in om planten te kweken uit zaden van bloemen die al in de tuin staan.

Je kunt je eigen zonnehoed vermeerderen door de kluit van een gevestigde plant te verdelen.

Echinacea trekt zangvogels en vlinders aan, en konijnen eten ze graag. Ze zijn echter hertenbestendig.

Over Echinacea Sunrise-planten

Echinacea zonsopgangplanten zijn een relatief nieuwe cultivar met citroengele bloemen met een centrale kegel die groen begint en goud kleurt naarmate de bloem rijpt. De bloemen zijn breed en de bloembladen overlappen elkaar enigszins.

De kleur van deze bloemen heeft de neiging om bij zeer hete zon te vervagen tot romiger wit, dus je bloemen kunnen een mix van gele en witte bloemblaadjes hebben, afhankelijk van waar ze zijn geplant en hoe het klimaat is waar je woont.

De vorm van de bloem lijkt op een madeliefje. Dit zijn prachtige bloemen voor in de border of in uw snijbloembed.

Een van de beste dingen aan Echinacea Sunrise is dat de bloemen een roosachtige geur hebben. Hierdoor zijn ze leuk om voor in de bloementuin te hebben, waar je ze kunt ruiken.

Ze worden tussen de 30 en 46 centimeter lang en spreiden zich uit van 18 tot 24 centimeter. Ze zijn winterhard in de zones 3 tot en met 9.

Echinacea zonsopgangplanten zijn ontwikkeld als kruising tussen de klassieke Echinacea purpurea en Echinacea paradoxa. Een andere variëteit die uit dezelfde kruising is ontwikkeld, is Echinacea Sunset, een verbazingwekkende oranje kleur met een bruine kegel en dezelfde heerlijke geur als de Sunrise-cultivar.

De zonsondergangplant is iets kleiner dan de zonsopgang en wordt 60 tot 80 centimeter hoog. Beide planten hebben volle, getande bladeren, brede bloemblaadjes en een krachtige groeiwijze.

Echinacea Companions

Elke Echinacea-plant is een goede keuze voor de bloementuin, vooral als je tuin neigt naar wilde bloemen (of op zijn minst het uiterlijk van wilde bloemen).

Elke andere Echinacea-variëteit zou geweldig zijn om naast je Echinacea-zonsopgang te kweken, maar hier zijn ook enkele andere ideeën:

  • Aster
  • Bishop's wiet
  • Susan met zwarte ogen
  • Cleome
  • Kosmos
  • Columbine
  • Daisy
  • Daglelie
  • Weideruit
  • Nasturtium
  • Siberische iris
  • Snakeroot
  • Zonnebloem
  • Duizendblad
  • Zinnia

Veel van deze bloemen zullen ook vlinders, kolibries en nuttige insecten naar uw woning lokken, wat geweldig is als u ook een moestuin in de buurt heeft. Misschien wil je een vlindertuin aanleggen om nog meer van deze prachtige wezens (en prachtige bloemen) in je tuin te brengen.

Echinacea heeft, eenmaal gevestigd, niet veel extra aandacht nodig en kan minder water verdragen dan aan het begin van zijn leven. De zonsopgang (en zonsondergang) van Echinacea zijn twee grote winnaars als het gaat om het toevoegen van een ongewone zonnehoed aan je tuin die zeker zal worden opgemerkt door al je bloemenminnende vrienden.

Aanbevolen: