17 slechte uitspraken uit de jaren 90 die we nooit meer horen

Inhoudsopgave:

17 slechte uitspraken uit de jaren 90 die we nooit meer horen
17 slechte uitspraken uit de jaren 90 die we nooit meer horen
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

De jaren 90 waren een ontzettend leuke tijd om volwassen te worden, en dat kun je helemaal zien aan het jargon. Deze uitspraken uit de jaren 90 maakten deel uit van alledaagse gesprekken in de meest geweldige decennia, en we hebben hier de 411 over hoe je ze kunt gebruiken.

Ik heb de 411

Afbeelding
Afbeelding

Over de 411 gesproken: dit is een oude die je misschien nog nooit eerder hebt gehoord (tenzij je de jaren 90 hebt meegemaakt zoals wij). We hadden toen nog geen smartphones, maar wel dit nummer dat je met je vaste lijn kon bellen om iemands nummer op te zoeken. Je raadt het al: het was 411.

Dit is een geweldige term geworden die in veel situaties past, van waar een feestje plaatsvond tot details over een mogelijke verliefdheid. 'Ik ga de 411 halen op dat feestje waar Heather het over had.' Als je de info had, had je "de 411."

Hij is dat alles en een zak chips

Afbeelding
Afbeelding

Terug naar je vlam. Als je dacht dat ze geweldig waren, zou je kunnen zeggen dat het 'dat alles en een zak chips' was. We houden van chips, dus we snappen het helemaal.

Nog vaker zou je dit kunnen gebruiken om te praten over iemand die dacht dat hij beter was dan hij in werkelijkheid was: "Die kerel is zo vervelend. Hij denkt dat hij alles is en een zak chips."

Hallo verpleegster

Afbeelding
Afbeelding

Als je in de jaren 90 bent opgegroeid, kun je deze zin gebruiken om iemand te laten weten dat je hem of haar populair vond. Het komt uit het populaire tv-programma Animaniacs, waar veel van ons na schooltijd naar keken. In de show was er een mooie verpleegster die de hoofdpersonen elke keer dat ze haar zagen enthousiast begroetten. Mensen begonnen dit gezegde uit de jaren 90 te gebruiken om te praten over iedereen waarvan ze dachten dat die super aantrekkelijk was.

" Sarah liep de klas van meneer Jefferson binnen in haar nieuwe Guess-jeans, en ik dacht: 'Hallo verpleegster!'"

Je bent vreselijk heet

Afbeelding
Afbeelding

De uitdrukking 'slecht' uit de jaren 90 betekende 'cool' of 'heel'. Je zou het kunnen gebruiken om zoiets als een auto te beschrijven (" Wicked new Jeep!) of een persoon (" Ze is ontzettend lekker!). Hoe dan ook, het was super handig, en je hoort het niet meer in gesprekken.

Snelle tip

Dit is een van die zeldzame zinnen uit de jaren 90 die toe is aan een comeback. Probeer eens 'slecht' te zijn de volgende keer dat je met vrienden omgaat of reageert op iemands Instagram-post.

Het is de bom

Afbeelding
Afbeelding

Je zou kunnen denken dat een bom een slechte zaak is (en we zijn er vrij zeker van dat dit zo is, tenzij we het over een badbom hebben). Maar in de jaren negentig was het zeggen dat iets 'de bom' was, of nog beter: 'da bom', het ultieme compliment. Het betekende dat het de beste was.

" Olive Garden is mijn favoriete restaurant. Het is helemaal een bom."

Ga maar, meisje

Afbeelding
Afbeelding

Als een vriendin in de jaren 90 iets geweldigs deed, konden we haar feliciteren door te zeggen: "Ga maar, meid!" Het betekende 'goed voor je', ook al klinkt het vandaag alsof je op het punt staat haar je favoriete tafel in de koffieshop te laten verlaten.

" Heb jij de hoofdrol in het stuk?! Jij gaat, meisje!"

Nee duh

Afbeelding
Afbeelding

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van "duh" uit de jaren 80, en misschien hoor je het vandaag de dag zelfs af en toe. Het is een nuttige uitdrukking, vooral als je het met mate doet. Maar er was een gezegde uit de jaren 90 dat "duh" nog beter deed: "no duh." Het betekende eigenlijk hetzelfde als duh, maar dan nog meer: dit is zo voor de hand liggend dat je het niet eens hardop hoeft te zeggen.

" Tara wees erop dat het regende, en ik dacht 'nee duh.'"

Praat met de hand

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl we het hebben over afwijzend jargon uit de jaren 90, mogen we 'praat met de hand' niet vergeten. Deze zin, die altijd gepaard ging met een opgeheven hand naar de persoon met wie je sprak, betekende: "Ik ben nu klaar met dit gesprek."

" Ik ben nu zo klaar met dit gesprek. Praat tegen de hand."

Wat dan ook

Afbeelding
Afbeelding

In de jaren 90 draaide alles om het laten vallen van de perfecte lijn en weglopen (tenminste als je ruzie had met je zus over de afstandsbediening van de tv). Een andere grote afwijzende zin van het decennium was 'wat dan ook'. Je kunt het op elk moment gebruiken als je het gesprek wilt beëindigen door te laten zien dat het je gewoon niets kan schelen.

" Andy zei dat Friends het beste tv-programma was, en ik dacht: 'Wat dan ook.'"

Eet mijn korte broek

Afbeelding
Afbeelding

Nu voor een echt juweeltje uit de jaren 90. Als je iemand wilt laten weten dat je veel beter bent dan zijzelf en het je niet uitmaakt wat ze denken of gewoon niet wilt doen wat ze willen, kun je zeggen: 'eet mijn korte broek op'. Dit super rare gezegde uit de jaren 90 kwam uit het populaire tv-programma The Simpsons.

" Als je denkt dat ik dit spelletje tetherball ga verliezen, kun je mijn korte broek opeten."

Bedankt voor het opmerken

Afbeelding
Afbeelding

Dit lijkt misschien aardig om te zeggen, maar het was eigenlijk een vermomde passief-agressieve schuldgevoelenstrip. Je zou het sarcastisch kunnen zeggen als je een nieuw kapsel had of een geweldig rapport mee naar huis nam en er geen aandacht voor kreeg. Het was ook erg handig als reactie op een compliment waarvan je dacht dat het al moest komen.

" Ik heb een nieuwe Esprit-draagtas. Bedankt voor het opmerken."

Alsof

Afbeelding
Afbeelding

Heb je ooit iemand moeten vertellen dat je een idee zo erg haat dat je de fantasie ervan niet eens kunt koesteren? Dat is waar 'alsof' om de hoek komt kijken. Je zou bijvoorbeeld tegen je vriend kunnen zeggen: 'Jacob heeft me gevraagd om met hem naar de film te gaan. Alsof!' (De subtekst hier is dat Jacob niet geweldig genoeg is voor een filmdate, en dat je absoluut niet met hem meegaat.)

Niet

Afbeelding
Afbeelding

Dit is een super raar exemplaar waarvan we blij zijn dat het de jaren 90 niet heeft verlaten. Kortom, je zegt iets en ontkent het onmiddellijk door aan het einde 'niet' toe te voegen. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen: "Ik denk dat Debbie Gibson de beste zangeres aller tijden isNIET!"

Page mij

Afbeelding
Afbeelding

Mobiele telefoons begonnen eind jaren negentig populair te worden, maar de meeste mensen hadden er het grootste deel van het decennium geen één. In plaats daarvan hadden ze piepers. Uw pager zou een nummer hebben dat mensen kunnen bellen, en zij kunnen een op een nummer gebaseerd bericht achterlaten. Dit betekende meestal dat je ze terug moest bellen. Een veelgehoord gezegde uit de jaren 90 was 'piep mij op' als je wilt dat iemand je te pakken krijgt.

" Hier is mijn nummer. Roep mij op."

Booyah

Afbeelding
Afbeelding

Elk decennium heeft zijn eigen uitroepen van geluk, en 'booyah' was die van de jaren 90. Elke keer dat er iets heel geweldigs gebeurt, kun je dat opvolgen met een enthousiaste vreugdevolle viering.

" Morgen is de laatste schooldag! Booyah!"

Doe het dak omhoog

Afbeelding
Afbeelding

Over feestvieren gesproken: als je in de jaren 90 op een feestje heel luide muziek speelde en een geweldige tijd had, zou je zeggen dat je "het dak eraf deed". Het was een heel specifieke zin die niemand meer gebruikt.

" Morgenavond vieren we het einde van het semester bij Jenny's huis. We gaan het dak eraf!"

Het zijn de jaren 90

Afbeelding
Afbeelding

Het ultieme gezegde uit de jaren 90 was: "Het zijn de jaren 90." Deze eenvoudige zin werd gebruikt om alle vooruitgang van de afgelopen decennia samen te vatten en te benadrukken hoe de zaken nu anders waren. Dit was super populair aan het begin van het decennium en echt niet meer cool tegen de tijd dat het in 2000 uitkwam.

" Oma, het is prima als ik Brian mee uit vraag. Het zijn de jaren 90."

Zoveel uitspraken uit de jaren 90 die we nooit meer willen horen

Afbeelding
Afbeelding

Tuurlijk, de jaren 90 waren de beste, maar er zijn zoveel uitspraken uit de jaren 90 die we echt niet nog een keer hoeven te horen. Van het totaal afwijzende 'wat dan ook' tot het super saaie 'het zijn de jaren 90', we zijn vooral blij dat deze zinnen alleen in onze herinneringen voortleven. Toch zouden we geen nee zeggen tegen een goed getimede "slechte!"

Aanbevolen: