We houden van onze jaren 80, maar niet van deze trends uit de jaren 80

Inhoudsopgave:

We houden van onze jaren 80, maar niet van deze trends uit de jaren 80
We houden van onze jaren 80, maar niet van deze trends uit de jaren 80
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Neonkleuren en vingerloze handschoenen zijn enkele van de stoere trends uit de jaren 80 waar kinderen zich tegenwoordig graag tientallen jaren op school in verkleden. Tot nu toe hebben Gen X-ers uitstekend werk geleverd door de ergste trends uit de jaren 80 buiten de radar van TikTok te houden. Maar met trends die zo bizar en belachelijk zijn als deze, kunnen we ze onmogelijk nog langer verborgen houden.

Deurklopper-oorbellen dragen die je oren verwoesten

Afbeelding
Afbeelding

Als ze zeggen dat schoonheid pijn is, dachten ze echt aan de jaren tachtig. Er was geen plaats voor sierlijke, platte oorbellen of fonkelende oorknopjes. In plaats daarvan waren deurklopper-oorbellen, zoals ze liefkozend worden genoemd, een rage.

Als je gigantische, opzichtige metalen en gelakte oorbellen niet zo groot waren als je handpalmen en je schouders niet raakten, deed je het niet goed. En we zijn er zeker van dat je uitgerekte kwabben nooit helemaal hersteld zijn.

Je haarzakjes frituren met veelvuldig permanenten

Afbeelding
Afbeelding

Een flink aantal waren gezegend met waanzinnig dikke krullen, maar de meeste Gen X-ers zaten vast met slechts één optie om die wolkenkrabberstijl te bereiken: de permanent.

Je kunt niet weglopen van een permanent zonder een beetje onhandelbaar kroezen en heel wat minder neusharen. Iedereen die de dagen van de permanenttrend heeft meegemaakt, ziet die strakke permanentstaven misschien wel in zijn nachtmerries.

Altijd een aansteker in je make-upset hebben

Afbeelding
Afbeelding

Make-upartiesten zijn tegenwoordig allemaal 'luxe vochtinbrengende crèmes' dit en 'eyeliner-hacks' dat, maar kinderen in de jaren 80 hadden er moeite mee. Uitgerust met een Maybelline Great Lash-mascara, een dikke zwarte eyeliner en een aansteker kun je elke make-uplook tot leven brengen.

Blast die eyeliner met een lamp en krijg de zachtste, mengbare kohl, of verwarm je wimperkruller op de ouderwetse manier. En hoewel je waarschijnlijk je wimpers had kunnen wegsmelten, was je er tenminste hygiënisch mee.

Poppin' Your Collars om de ultieme voorbereidingsstijl te bereiken

Afbeelding
Afbeelding

Terwijl hairmetal-diva's en new wave-lievelingen alle eer krijgen voor het domineren van de cultuur van de jaren 80, wordt de voorbereidingsscène grotendeels over het hoofd gezien. En als die felgekleurde, GELAAGDE polo's met de opstaande kragen iets zijn om mee te beginnen, dan denken wij dat dat een goede zaak is.

Tabblad Drinken alsof het uit de mode raakte

Afbeelding
Afbeelding

Tab, 's werelds eerste light frisdrank. Als de wurggreep die tieners in de jaren 80 hadden, niet emblematisch is voor de allesverslindende dieetcultuur die destijds overal heerste, dan weten we het niet meer.

En hoewel er iets zo nostalgisch is aan het achterover slaan van blikjes Tab en alleen het eten van een pakje crackers of andere snacks uit de jaren 80 tijdens de lunch op de middelbare school, laten we de diëtendagen graag achter ons.

Ziet eruit als een Dorito-chip met gigantische schoudervullingen

Afbeelding
Afbeelding

Als het om schoudervullingen gaat, is er een precieze balans tussen het krijgen van een sterk silhouet en het eruit zien alsof je gaat vliegen.

Helaas werd voor mensen in de jaren 80 de 'groter is beter'-mentaliteit ook overgebracht op schoudervullingen. Als je terugkijkt op de verhoudingen van deze echte Dorito-chips, zou je misschien elke foto uit het verleden willen verbranden.

Je haar ruïneren met glazuurkapjes

Afbeelding
Afbeelding

Kinderen van nu kennen de eeuwige strijd niet waarmee je in de jaren tachtig thuis je haar probeerde te accentueren. Het is onvermijdelijk dat iemand in je vriendengroep op het lumineuze idee komt om hoogtepunten voor de zomer toe te voegen. Maar in plaats van YouTube-tutorials om je te helpen, hadden tieners uit de jaren 80 accentuerende hoofdletters.

Zeg vandaag nog het woord glazuurmutsen tegen een kapper en ze zullen huiveren van afgrijzen. Deze buitenaardse plastic doppen met kleine gaatjes waren onmogelijk om je haar doorheen te trekken en lieten je altijd achter met een vlekkerig geel stuk op je hoofd.

Insmeren met babyolie en bakken in de zomerzon

Afbeelding
Afbeelding

Er is geen betere cliënt voor een dermatoloog dan een Gen Xer. Waarom? Want als jezelf in aluminiumfolie wikkelen en letterlijk in de zon bakken hen vroeger een betere kleur zou kunnen geven, zouden ze het geprobeerd hebben.

In plaats daarvan vertrouwden ze op veel babyolie (en plantaardige olie als je op was) en zaten ze urenlang in de harde UV-stralen om dat perfecte leerniveau te krijgen. Laten we het ons gewoon afvragen: zijn de zonnevlekken en huidbeschadiging het waard?

Je jeans precies goed vastmaken

Afbeelding
Afbeelding

Een van de vreemdste hacks die tieners en jonge volwassenen in de jaren 80 ondervonden, was het vastmaken van hun spijkerbroek. Een scherpe vouw strak tegen de enkel krijgen was de eerste stap om ervoor te zorgen dat die sukkels strak en opgerold bleven. Waarom alleen het oprollen van de manchetten niet goed genoeg was, zullen we nooit weten.

Neuzen breken om het laatste koollapje te pakken

Afbeelding
Afbeelding

Als er in de jaren tachtig één onredelijk populaire speelgoedrage was, dan was het Cabbage Patch Kids. Cabbage Patch Kids was de voorganger van Beanie Babies, en mensen werden gek toen ze dit speelgoed tijdens de feestdagen kochten.

We hebben het over vechtpartijen in Black Friday-stijl. Gestolen dozen uit karren, gebroken neuzen, de werken en al die moeite alleen voor een zachte, gevulde babypop.

We houden van onze jaren 80

Afbeelding
Afbeelding

De Me Generation was niet bang om sprongen in het diepe te wagen als het om mode, stijl en cultuur ging. Sommige dingen waren een enorm succes waarvoor we de wereld niet zouden willen ruilen (MTV op zijn hoogtepunt), maar er zijn een handvol andere waarvan we hopen dat ze opgesloten blijven in de kluis van weleer.

Maar nu de verticale raamstijlen al hun comeback maken, zal alleen de tijd leren welke van deze vreselijke trends uit de jaren 80 een misplaatste heropleving krijgt.

Kun je geen genoeg krijgen van spijtige trends? Kijk ook eens naar deze verouderde items uit de jaren 70.

Aanbevolen: