14 dingen die in de jaren 70 zijn gebeurd en die je je waarschijnlijk niet meer herinnert

Inhoudsopgave:

14 dingen die in de jaren 70 zijn gebeurd en die je je waarschijnlijk niet meer herinnert
14 dingen die in de jaren 70 zijn gebeurd en die je je waarschijnlijk niet meer herinnert
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Als een gevilde zenuw een decennium zou duren, zou het de jaren zeventig zijn. De heldere, grillige kleuren van de jaren zestig veranderden in gedempte tinten die pasten bij een algemene terugval van de optimistische euforie naar iets veel korreliger en stoerder.

Toch herinneren we ons dit ruige, alles-in-de-gang-decennium niet altijd als de beste delen, maar het is wel het ergste. Dus ga terug naar de herinneringen en herbeleef deze wilde dingen uit de jaren 70 die je waarschijnlijk vergeten bent.

Tetanus ontwijken door frisdrank kan aan lipjes trekken

Afbeelding
Afbeelding

Toen je opgroeide in de jaren zeventig, moest je wendbaar zijn, want vlijmscherpe frisdrank kan overal aan de lipjes trekken. Stranden waren de ultieme test om pijn te ontwijken, want het enige wat je had was de glinstering van de zon op de zilverachtige lipjes waar je vanaf kon gaan. U kunt beter op de hoogte blijven van uw tetanusprik; deze sukkels zullen roesten en wachten op het juiste moment om toe te slaan.

Voor je dierbare huisdier zorgen

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Halverwege de jaren zeventig kwam de meest buitensporige speelgoedgimmick op de markt. En het verbaasde de gedachten van kinderen. Tegenwoordig zou je het wisselgeld niet in je zak betalen voor een steen in een doos, maar als je in 1975 geen Pet Rock kocht, was je niet meer cool. Als je je ogen sluit, kun je je waarschijnlijk precies voorstellen hoe de steen die afkomstig was van het Mexicaanse Rosarito-strand in je handen voelde.

Het shag-tapijt harken voordat u gaat stofzuigen

Afbeelding
Afbeelding

Als mensen dachten dat het schoonmaken van popcornplafonds slecht was, hoefden ze hun tapijt nooit te harken voordat ze het konden schoonmaken. Overal lag shag-tapijt en het was verkrijgbaar in heerlijk vreemde kleuren. Maar het was absoluut de ergste nachtmerrie van iemand met huidschilfers en stofallergieën. Omdat stofzuigers niet diep genoeg konden doordringen om de kruimels en het vuil op te zuigen, moest je er een hark naartoe halen om alles naar boven te duwen, zodat je stofzuiger wat werk kon doen.

Laat opblijven om naar worstelen te kijken

Afbeelding
Afbeelding

In de jaren zeventig was worstelen een regionale kunstvorm waar zoveel gewone mensen naar keken. Je had je favoriete helden en schurken, en je bleef graag laat op om naar de wedstrijden te kijken. En als je echt geluk had, had je een regionale sportschool in de buurt waar je nieuwkomers hun persoonlijkheid en vaardigheden kon zien aanscherpen.

Als je gewoon je ogen sluit, kun je dat iconische "WOOOOOOOO" in de verte horen.

Praten met vrachtwagenchauffeurs op uw CB-radio

Afbeelding
Afbeelding

Het rijden met vrachtwagens heeft zich in de jaren zeventig echt in de popcultuur gevestigd. Truckerpetten en flanellen vesten werden een ware rage, en kinderen smeekten hun ouders om CB-radio's voor ze te kopen. Er was iets ondeugends aan het afstemmen op de gecodeerde, ongecensureerde gesprekken van volwassen volwassenen.

Op de hoogte blijven van de ontvoering van Patty Hearst

Afbeelding
Afbeelding

Aan het eind van de jaren zestig moesten de Manson-moorden en processen worden bijgehouden, en hoewel er in de jaren zeventig een schokkend aantal seriemoordenaars door Amerika trok, was het de ontvoeringszaak van Patty Hearst die ervoor zorgde dat mensen aan hun lijf gekluisterd bleven. televisies.

In 1974 werd Patty Hearst, uit de rijke familie Hearst, ontvoerd door het Symbionese Bevrijdingsleger. Het wordt een van de vreemdste gevallen in de geschiedenis van de FBI genoemd, maar wat het verhaal echt op gang bracht was de openbare overloperverklaring van Hearst en zijn deelname aan een bankoverval.

Opstaan om van station te veranderen

Afbeelding
Afbeelding

Als je moet opstaan om je om te kleden van een van de drie stations, is dat zeker een aanslag op je gewrichten. Geen wonder dat je knieën en heupen nu de hele tijd pijn doen. In de jaren zeventig waren de afstandsbedieningen van tv's nog een paar jaar verwijderd, dus opstaan om op de knoppen te drukken (of het dichtstbijzijnde voorwerp pakken en hopen dat het je bereik net ver genoeg vergroot) was spiergeheugen.

Het vullen van de tank was een urenlange aangelegenheid

Afbeelding
Afbeelding

Noem iets over het wachten om te tanken tegen iemand die in de jaren zeventig leefde, en je zult zeker een serieus stinkoog naar je toe gestuurd krijgen. Met stijgende kosten en een embargo op olie voor een groot deel van de westerse wereld, was het verkrijgen van gas in de jaren zeventig een hele dag aangelegenheid. Weet je nog dat je urenlang in een hete auto zat die was uitgeschakeld, wachtend om naar de benzinepomp te rijden en vervolgens werd weggestuurd omdat de stations allemaal uit waren?

Kies kiezen in de rivaliteit tussen Steelers en Cowboys

Afbeelding
Afbeelding

Als je in de jaren zeventig een voetbalfan was, was er maar één rivaliteit die er toe deed en was je bereid om in een schreeuwwedstrijd te verwikkelen over welk team je koos. De Pittsburgh Steelers en de Dallas Cowboys stonden in de jaren zeventig tegenover elkaar in twee Super Bowls, en hun rivaliteit kleurde het decennium.

Donny Osmond en die paarse sokken

Afbeelding
Afbeelding

Tweens en tieners uit de jaren zeventig herinneren zich hoe populair de Osmonds en andere tienerfamilieacts werden. Maar het was Donny Osmond die op het podium paradeerde, altijd met paarse sokken aan, die meisjes in vuur en vlam zette.

Alles laten vallen om de nieuwste aflevering van Dallas te zien

Afbeelding
Afbeelding

Dallas bracht Daytime Soaps eind jaren zeventig naar het avondtijdslot, en als je hield van het drama en de achterbakse gebeurtenissen tussen de Ewings en hun vrienden en vijanden, dan liet je elke week alles vallen om af te stemmen. Dynastie en anderen zouden hem op de hielen zitten, maar Dallas is waar het allemaal begon. De show scoorde echt goud in de jaren 80, maar de mensen die keken toen de serie in '78 begon, waren de echte hipsters.

Schandalige rentetarieven betalen

Afbeelding
Afbeelding

Als je denkt dat de rentetarieven in de jaren twintig hoog zijn, dan heb je de jaren zeventig waarschijnlijk nooit meegemaakt. Als gevolg van geopolitieke onrust, sociale onrust en inflatie is de rente in de loop van het decennium omhooggeschoten. In 1979 hadden ze een hoogtepunt van 11,20% bereikt. De hypotheken van mensen zouden van de ene op de andere dag kunnen verdubbelen, waardoor een toch al tumultueus decennium in een tekenfilmachtig moeilijk decennium zou veranderen.

Algemene toelating werd dodelijk in 1979

Afbeelding
Afbeelding

In 1979 werd het concert van The Who's in Cincinnati, Ohio dodelijk voor elf personen. Een enorme rij algemene admin-tickethouders wachtte om toegang te krijgen tot de zaal, maar er ging slechts één deur open. De menigte, die steeds banger werd om niet binnengelaten te worden, haastte zich uiteindelijk naar de enige ingang en elf mensen stikten dood in de dicht opeengepakte ruimte.

Evel Knievel springt 14 Greyhound-bussen

Afbeelding
Afbeelding

Evel Knievel, de met sterren bezaaide waaghals, belichaamde de roekeloze energie van de jaren '70. Op een Harley Davidson in 75 probeerde Knievel zijn grootste stunt tot nu toe: over veertien Greyhound-bussen springen. Het kwam uit op maar liefst 41 meter, en hij haalde het zonder een schrammetje.

Het is een wonder dat iedereen de jaren 70 heeft overleefd

Afbeelding
Afbeelding

De jaren zeventig omvatten extremen beter dan enig ander decennium ervoor. Van de dreigende dreiging van seriemoordenaars tot verbluffende series als Star Wars, elke dag was een achtbaan, en je moest het gewoon volhouden. Als je kijkt naar de jaren '70, dan is er vrijwel niets dat je niet aankan.

En als deze feiten uit de jaren 70 nog niet vreemd genoeg voor je waren, bekijk dan nog meer rare feiten die je versteld zullen doen staan!

Aanbevolen: