Flashback met verre items die in elk huis uit de jaren 70 aanwezig waren

Inhoudsopgave:

Flashback met verre items die in elk huis uit de jaren 70 aanwezig waren
Flashback met verre items die in elk huis uit de jaren 70 aanwezig waren
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Wil je iets opzichtigers dan McDonald's Grimace-personage, maar dat is net zo magnetisch? Zoek niet verder dan de inrichting uit de jaren 70. Van de stijlvolle gevangenissen die papasanstoelen waren tot het aanbrengen van avocado op je apparaten en niet op je toast: dit zijn een paar van onze favoriete decoraties uit de jaren 70 die zeker een comeback moeten maken.

Avocado Groen Alles

Afbeelding
Afbeelding

Avocado hoort op toast. Maar hoort het ook op de broodrooster? In de jaren zeventig was de kans groter dat de toast in een avocado terechtkwam dan dat hij deze als spread bevatte. Van een groot aantal aardetinten werd avocadogroen universeel erkend als de beste keuze.

En waarom zou dat niet zo zijn? Elk keukenartikel of apparaat dat een vleugje kleur kon hebben, werd bedekt met avocadogroen. Broodroosters, messen, blenders, koffiepotten, bestek, borden en oh zo veel meer. Ook daar bleef het niet bij. Tapijten, meubels: avocadogroen was een rage. Het was het decorvirus dat niemand wilde genezen totdat de jaren zeventig voorbij waren.

Shag-tapijt in badkamers

Afbeelding
Afbeelding

Op die koude winteravonden waarop je blaas je absoluut niet laat slapen, kun je niet anders dan wensen dat je je teentjes kon opwarmen op de knusse toiletmatten uit je kindertijd. Als je in de jaren '70 je badkamer wilde vernieuwen zonder meer dan een handvol autowissels uit te geven, kon je gewoon de kleur van je bijpassende shag toiletbrilhoezen en badmatten veranderen (klinkt super hygiënisch, toch?).

Waar-oh-waar is het kleurrijke badkamerdecor gebleven? We willen graag een moment stilte in acht nemen voor de vele badkamers die volledig bedekt zijn met hoogpolig tapijt (oh god, de MUREN) die absoluut verwoest zijn door de schimmelkolonies die erin trokken. Die badkamertrend kan en moet tot het verleden blijven.

Papasan-stoelen

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Papsan-stoelen waren in de jaren zeventig wat waterbedden waren in de jaren tachtig: geweldig in theorie, maar totaal verschrikkelijk. Deze ronde kussens ter grootte van een bed lagen gevaarlijk op de kleine trommelgrote basis en zagen er zo uitnodigend uit. Wie wil er nou niet in een stoel ronddraaien waar je je kunt oprollen als een tevreden kat?

Maar instappen en oprollen was niet het probleem. Met ons gebrek aan katachtige reflexen was het de hoop om er ooit uit te komen. Eén verkeerde beweging en je had een gewonde enkel die vastzat tussen het frame en de basis, samen met een gezicht vol hoogpolig tapijt. Maar we zouden liegen als we zouden zeggen dat we vandaag niet nog steeds onze kansen zouden wagen.

Paddestoel Alles

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Houten wandkleden. Vage ontlasting. Theedoeken. Als er een paddenstoel op kon zitten, dan moest er ook een paddenstoel op zitten. Waarom waren paddenstoelen zo populair? Kijk maar eens naar de hoest recreatieve activiteiten hoest, en het is niet al te moeilijk om te begrijpen waarom mensen zich lieten inspireren door de goede oude paddo's. Deze paddo-smaakvolle decoraties gaven jou en de huizen van je vrienden de ultieme gekke sfeer.

Shag-tapijten

Afbeelding
Afbeelding

Shag-tapijt was niet alleen voor de badkamer, het was voor alles! Als je in de jaren '70 allergieën had, ga je liever door de stad dan dat je binnen blijft.

De reden? Dat stof en de door huidschilfers aangetaste pluizige vloerbedekking. Toegegeven, het was geweldig om te voelen dat de pluchen stapels je pas dempten, maar het was echt onmogelijk om schoon te maken. Pas in de jaren zeventig zouden mensen een trend hebben gecreëerd die hun leven moeilijker maakte.

Gehaakte Granny Square Afghanen

Afbeelding
Afbeelding

Crochet explodeerde in de jaren zeventig, met zijn ambachtelijke stijl en heldere reeks kleuren. Iedereen had een tante of neef die in een middag een prachtige gehaakte afghaan voor ze kon maken. Slaperig worden bij de tekenfilms op zaterdagochtend? Reik gewoon achter je en er ligt een levendige en geliefde granny square-deken die je kunt bedekken. En deze handgemaakte dekens waren slechts een van de vele vintage huishoudelijke artikelen uit de jaren zeventig.

Houten lambrisering

Afbeelding
Afbeelding

Houten lambrisering was dé scheepslap van de jaren zeventig. De muren van elk trendy huis waren versierd met middenkleurige houten panelen. En dan hebben we het niet over een rustieke hut in de stijl van het bos; nee, we hebben het over "één sigaretten te veel en dit ding gaat in vlammen op."

Het dunne, kunstmatig ogende fineer verduisterde talloze kamers uit de jaren 70 - en soms zelfs het plafond. Des te beter om te pronken met de avocado of de feloranje pluizige pluis die er onvermijdelijk mee gepaard ging.

Zware vloerlange gordijnen

Afbeelding
Afbeelding

Hide 'n seek was in de jaren '70 net zo leuk als nu, en dat heb je te danken aan die enorme, zware tapijtgordijnen. Terugkijkend is het geen wonder dat iedereen in de buurt een paar bedrukte zware gordijnen tot op de vloer aan elk raam had hangen. Met die houten lambrisering was er gewoon niet zoveel om naar te kijken. Maar ze zorgden voor een geweldige verstopplek, en daarom denken we dat je afscheid moet nemen van die piekerige modegordijnen en de gordijnen van weleer terug moet brengen.

Tissuedooshoezen en Cozies

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Dapper bedrukte hoezen en cozies voor tissuedozen waren de definitie van een volunted decor in de jaren zeventig. In een fatsoenlijk huis in een buitenwijk kun je onmogelijk een tissuedoos onbedekt achterlaten. Het zou absoluut de Moeder Aarde-sfeer verpesten waar de ouders uit de middenklasse aan de doodlopende weg voor gingen. In plaats daarvan hadden je tissuedozen (en vrijwel elk ander blootgesteld oppervlak) een gezellige hoes nodig.

Bloemenspreien

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Tegenwoordig zijn spreien super tam in vergelijking met hun voorgangers uit de jaren 70. Dus je dacht dat Vera Bradley paisley-prints uit de jaren 2000 druk bezig waren. Kijk maar eens naar een gebloemd dekbed uit 1974. Hoe helderder de kleuren en hoe meer pijn de afdruk veroorzaakt, hoe beter. En hoewel ze niet helemaal passen bij de ultieme beige uitstraling van hedendaagse huizen, brengen ze in één oogopslag de duizeligheid van de kindertijd naar boven.

Rieten meubels

Afbeelding
Afbeelding

Wie heeft er een stabiel, stevig meubelstuk nodig dat je generaties lang kunt doorgeven als je een dun meubelstuk kunt krijgen dat je steekt en na een paar jaar uiteenv alt? Wicker was koning in de jaren zeventig. Of het nu om prullenmanden of tuinstoelen ging, het moest een handgemaakte uitstraling hebben. En wat maakte het uit of het comfortabel was, zolang het er maar cool uitzag? Maar de grap is voor jou, want originele pauwstoelen uit de jaren 70 zijn tegenwoordig veel meer waard dan welke onbreekbare eettafel dan ook die je grootouders ooit hebben gehad.

Recordhouders

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Als je bent opgegroeid in de jaren '70, wedden we dat je nog steeds een aanzienlijke platencollectie hebt. Het huis van elke respectabele muziekliefhebber moest minstens één recordhouder hebben. Maar hoe meer platenrekken je had, hoe meer geloofwaardigheid je kon krijgen bij de Record Bar. Van eenvoudige metalen dienbladen tot absoluut massieve kasten, je gewaardeerde recordhouders behoren niet meer tot het verleden als je de huidige vinylverkoop mag geloven.

Glazen asbakken

Afbeelding
Afbeelding

Meer details

Onnodig te zeggen dat een diner in de jaren zeventig niet compleet was als de asbak niet vlak naast de botervloot of ovenschotel stond. Net als de ouders vóór hen rookte vrijwel iedereen in de jaren zeventig iets. En met al die houten lambrisering moest je die as ergens kwijt. Gelukkig waren er bij elke vijf en dubbeltje glazen asbakken, en souvenirs die perfect waren om naar die verre neven en nichten te sturen met wie je niet echt een goede band had.

Decor uit de jaren 70 zorgt nog steeds voor vreugde

Afbeelding
Afbeelding

Toen ik opgroeide in de jaren zeventig, voelde het inrichten van je eerste huis als een kleurrijk avontuur. Je zult geen sprankje oogstgoud of avocadogroen in moderne keukens tegenkomen, maar dat mag je er niet van weerhouden om wat jaren 70-plezier in je huis uit de 21steeuw te brengen.

Aanbevolen: