Hoe maak je een kristallen kroonluchter schoon, zodat deze schittert

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een kristallen kroonluchter schoon, zodat deze schittert
Hoe maak je een kristallen kroonluchter schoon, zodat deze schittert
Anonim

Je kroonluchter zou de sfeer van de Opera van Parijs moeten uitstralen, en niet die van de Grijze Tuinen. Houd het helder en sprankelend met de juiste schoonmaakmethoden en -schema.

een kroonluchter schoonmaken
een kroonluchter schoonmaken

Kristalkroonluchters zijn als auto's. Ze zijn adembenemend als ze schoon zijn, en ze zijn een doorn in het oog als ze dat niet zijn. Laat uw statement-armatuur niet in een vlekkerige, lelijke staat achter.

De beste manier om je kristallen kroonluchter schoon te maken, is met ingrediënten die je in je voorraadkast hebt liggen. En we hebben hacks om het proces zoveel gemakkelijker te maken.

3 doe-het-zelf-manieren om uw kroonluchter schoon te maken

Er is een reden waarom de glinsterende kroonluchter in Beauty and the Beast zo'n impact maakt in de scène; deze lampen trekken de aandacht. Maar deze aandacht kan snel zuur worden als je alleen maar naar het vuil en stof kunt kijken dat overal op de hangende kristallen zit.

Nadat je je kroonluchter goed hebt afgestoft met een stofdoek of microvezeldoek, kun je een van deze doe-het-zelf-methoden gebruiken om je kroonluchter zijn glans en glans terug te geven.

Gebruik azijn en afwasmiddel

Azijn en afwasmiddel zijn basisbenodigdheden als het gaat om doe-het-zelf schoonmaken, en ze zijn veilig te gebruiken op je kristallen kroonluchters. Het is gemakkelijker om de afzonderlijke hangende kristallen stukken schoon te maken door ze van de kroonluchter zelf te halen en ze af te spoelen in dit mengsel van azijn en afwasmiddel.

Je hebt nodig

  • 1 kopje azijn
  • 4 kopjes water
  • 3-5 druppels afwasmiddel

Instructies

  1. Verwijder voorzichtig kristallen uit de kroonluchter.
  2. Doop elk afzonderlijk onderdeel twee of drie keer in de reinigingsoplossing.
  3. Reinigen met een nieuwe microvezeldoek.

@ask.auntie.amy chandeliercleaning cleaninghacks homeforchristmas askauntieamy I Can Feel It (Christmas Instrumental) - Nick Sena en Danny Echevarria

Handige hack

Als de kroonluchter te hoog is om met een ladder te bereiken, investeer dan in een steiger of kroonluchterlift zodat je er gemakkelijk bij kunt.

Geef het een glasreiniger

Voor moeilijk bereikbare kroonluchters is het misschien geen optie om de onderdelen eraf te halen om ze afzonderlijk schoon te maken. In dit geval kun je kiezen voor de rommelige maar succesvolle methode om de kristaldelen af te spuiten met een ammoniakvrije glasreiniger (leg er een zeildoek onder om druppels op te vangen). Laat ze aan de lucht drogen en kom na ongeveer 30 minuten terug om te zien of het uiterlijk van het armatuur is verbeterd.

@raniacleaningservice Bedankt me later cleaninghacks chandeliercleaning cleaningtiktok cleaningtips cleaningasmr origineel geluid - Rania Cleaning Service

Gebruik isopropylalcohol

Een andere eenvoudige doe-het-zelf-manier om je kroonluchter schoon te maken is door isopropylalcohol te verdunnen in gedestilleerd water (1:4 delenverhouding) en daarmee het glinsterende armatuur te besproeien. Je kunt het aan de lucht laten drogen of afnemen met een schone microvezeldoek.

Snelle tip

Zorg ervoor dat je altijd het licht uitdoet (en de stroomonderbreker als je 100% veilig wilt zijn) voordat je iets aan je kroonluchter manipuleert of schoonmaakt.

Hoe vaak moet u uw kroonluchter schoonmaken?

Hoewel u misschien wegkomt door uw kroonluchter slechts één keer per kwartaal schoon te maken, raden wij u aan deze tweemaandelijks schoon te maken. Dit komt neer op ongeveer zes schoonmaakbeurten per jaar. Als u regelmatig één keer per week stofzuigt, denkt u misschien niet dat uw kroonluchter zo vaak schoongemaakt hoeft te worden. Maar het schoonmaken van uw decoratieve verlichtingsarmatuur gaat niet alleen over het eigenlijke schoonmaakgedeelte.

Als je het vaker schoonmaakt, heb je de kans om losse onderdelen te corrigeren en zwakke lampen te vervangen. Het schoonmaakschema geeft u een reden om de staat van uw kroonluchter nauwlettend in de gaten te houden. En aangezien sommige kroonluchters zo duur zijn, wil je absoluut zo snel mogelijk weten of er iets vervangen of gerepareerd moet worden.

Deze snelle tips maken het schoonmaken van kroonluchters nog eenvoudiger

Behalve dat je spieren moet strekken die je waarschijnlijk al een tijdje niet meer hebt gebruikt, is het schoonmaken van een kroonluchter geen moeilijk proces. Maar zelfs met zoiets eenvoudigs zijn er nog steeds nuttige tips die het nog gemakkelijker maken.

  • Gebruik een paraplu om de neerslag op te vangen. Als je niet bijgelovig bent, open dan een paraplu en hang deze aan de voet van de kroonluchter. Hierdoor worden eventuele druppels en stof opgevangen die tijdens het schoonmaken vallen.
  • Draag katoenen handschoenen om vingerafdrukken te voorkomen. Als je de kroonluchter met de hand schoonmaakt en de meest onberispelijke afwerking wilt, draag dan katoenen handschoenen om je vuile vingers weg te stoppen.
  • Doop je met azijn doordrenkte doek in zout om aangetast koper te reinigen. Het zout is een veilig schrob alternatief om oude aanslag te verwijderen.
  • Stof vaker af om te voorkomen dat u grondig moet schoonmaken. Hoe minder stof zich ophoopt, hoe gemakkelijker het zal zijn om schoon te maken.
  • Installeer een verlagingssysteem op hoge kroonluchters. Ladders en steigers werken maar zo goed. Zorg er in plaats daarvan voor dat u uw kroonluchter met één druk op de knop kunt laten vallen.

Maak de kroonluchter van The Phantom of the Opera jaloers

Een stoffige, vuile kroonluchter kan ervoor zorgen dat je huis een beetje meer grijze tuinen voelt dan de Opera van Parijs. Dus of je nu een unieke moderne installatie hebt of een delicate antieke kroonluchter, zorg ervoor dat je een consistente schoonmaakroutine opzet om deze in topconditie te houden.

Aanbevolen: