Hoe u een Roomba schoonmaakt zodat deze uw vloeren vlekkeloos houdt

Inhoudsopgave:

Hoe u een Roomba schoonmaakt zodat deze uw vloeren vlekkeloos houdt
Hoe u een Roomba schoonmaakt zodat deze uw vloeren vlekkeloos houdt
Anonim

Het aanschaffen van een Roomba betekent niet dat u nooit meer hoeft schoon te maken. Hier leest u hoe u het onderhoudt, zodat uw vloeren schoon blijven.

vrouw die haar roomba schoonmaakt
vrouw die haar roomba schoonmaakt

Als iemand u vraagt wat uw favoriete levenloze object in uw huis is, is de kans groot dat u daadwerkelijk een antwoord heeft, en dat het waarschijnlijk uw Roomba is. De talloze video's van mensen die hun excuses aanbieden aan hun Roomba nadat deze ergens tegenaan botst of vast komt te zitten op een tapijt, laten zien dat we een diepe band hebben met alles wat onder onze zorg v alt. Toch moet je liefde zich niet alleen uitstrekken tot het redden van het drijfzand, maar ook door het verlengen van de levensduur ervan met een beetje liefdevolle aandacht. Het doet veel werk voor uw roomservice, dus het minste wat u kunt doen is leren hoe u uw Roomba schoonmaakt.

De gemakkelijke manier om een Roomba schoon te maken

Kijk eens naar de gebruikershandleiding van een machine en je zult beseffen dat ze allemaal wat onderhoud nodig hebben. Van uw drogers tot uw vaatwassers: de apparaten die u dagelijks gebruikt verdienen het meeste onderhoud. Wilt u de levensduur en efficiëntie van uw werk verlengen? Ontdek de verschillende stappen die nodig zijn om uw Roomba grondig te reinigen.

Dagelijks: maak de vuilnisbak leeg

Een Roomba voelt misschien als een robot, maar in wezen is hij een vacuüm, en er is nog geen stofzuiger gebouwd met een zelfledigende functie? Fingers crossed). Je moet dus je schoonmaakmaatje helpen en aan het einde van elke dag de vuilnisbakken legen. Idealiter zou je ze na elke schoonmaakbeurt leegmaken, maar we weten dat dat niet altijd haalbaar is.

Toch is het regelmatig legen van de bakken belangrijk, omdat je vloeren hierdoor schoner blijven. Hoe meer ruimte uw Roomba heeft om stof en vuil op te slaan, hoe meer hij bij elke passage opzuigt.

Elke paar maanden: maak het luchtfilter schoon

Als u niet eens wist dat uw Roomba een luchtfilter had, dan heeft hij dringend een grondige reiniging nodig. Luchtfilters worden gebruikt om eventuele kleine vuildeeltjes op te vangen die in de lucht zweven, terwijl de robotstofzuiger de spullen op je vloer omhoog schopt met zijn borstels.

@irobot Volg ons om uw Roomba s9-filter schoon te maken! onderhoud tipsandtricks fyp Mijn Maretak - Blues Trip

Raadpleeg de gebruikershandleiding of de iRobot-website om er zeker van te zijn dat u het filter op de juiste manier verwijdert. Zodra je het eruit hebt, kun je je handen gebruiken om eventuele zichtbare pluisjes en haren weg te trekken. Om het echt grondig schoon te maken, gebruikt u een externe stofzuiger (zoals een winkelstofzuiger) om alles wat overblijft op te zuigen. Nadat u hem heeft schoongemaakt, kunt u hem weer op zijn plaats zetten en uw Roomba op schoonmaakavonturen laten gaan.

Na een paar maanden of wanneer u het gevoel heeft dat uw Roomba niet meer zo goed schoonmaakt als vroeger, kunt u online nieuwe filters bestellen.

Elke paar maanden: maak de sensoren schoon

Je robotstofzuiger heeft geen oogbollen; het heeft sensoren. Net zoals u niet zou kunnen rondlopen als er iets in uw oog zit, kan uw Roomba niet goed bewegen als de sensoren vuil zijn. Terwijl u uw filter grondig reinigt, kunt u een schone microvezeldoek pakken en de sensoren aan de onderkant afvegen. Elk model is anders, dus raadpleeg uw handleiding als u niet kunt zien waar ze zich bevinden.

Andere Roomba-schoonmaaktips om toe te voegen aan uw routine

Als u uw Roomba in topvorm hebt gehouden, maar nog steeds ondermaats presteert, probeer hem dan op te fleuren met deze andere schoonmaaktechnieken.

  • Ontstop de borstels. Als je ooit per ongeluk een draad hebt opgezogen, weet je hoe belangrijk de borstels zijn voor een grondige reiniging. Trek al het haar of vuil dat vastzit aan de borstels eruit.
  • Controleer of de dockingcontacten niet kapot zijn. Het werkt mogelijk niet goed omdat het niet wordt opgeladen. U kunt de dockcontacten dus afvegen met een microvezeldoek.
  • Controleer de binnenkant op vuil voordat u het filter terugplaatst. Soms kunnen er vuil en pluisjes in de poort terechtkomen.

Het hebben van een robot zorgt ervoor dat je niet hoeft te schoonmaken

Je hebt misschien in een Roomba geïnvesteerd omdat je dacht dat deze een deel van je schoonmaakproblemen zou oplossen. Het spijt ons u te moeten vertellen dat u nog niet klaar bent met schoonmaken. Hoewel u niet steeds hoeft te stofzuigen op uw takenlijst, moet u uw Roomba wel schoon houden. En als trotse Roomba-eigenaar v alt die taak op jouw schouders.

Aanbevolen: