Tips om alleen als vrouw te leven: praktische strategieën om je veiliger te voelen

Inhoudsopgave:

Tips om alleen als vrouw te leven: praktische strategieën om je veiliger te voelen
Tips om alleen als vrouw te leven: praktische strategieën om je veiliger te voelen
Anonim

Alleen leven als vrouw hoeft niet te betekenen dat je je fulltime zorgen maakt. Voel je veilig en gedijen met deze tips en trucs.

Jonge vrouw die thuis op de bank ligt
Jonge vrouw die thuis op de bank ligt

Je hebt een huurcontract getekend en een huis gesloten. Je dozen zijn gepakt en je gaat naar je nieuwe plek: je gaat alleen wonen. Ik ben geen professional als het om zelfverdediging gaat, en ik werk ook niet in de veiligheidssector, maar ik heb het grootste deel van mijn twintiger jaren alleen in een grote stad gewoond.

Dit zijn echte manieren waarop ik mij op mijn gemak stelde en werkte om mezelf veilig te houden. Dit zijn mijn tips voor alleen leven als vrouw, van mij voor jou.

Manieren om je veilig te voelen als vrouw alleen leven

Jonge vrouw geniet thuis van haar favoriete tv-programma
Jonge vrouw geniet thuis van haar favoriete tv-programma

Het eenvoudige antwoord is om een beveiligingssysteem te gebruiken om je te waarschuwen voor indringers, maar appartementen hebben die luxe vaak niet, en het kan zijn dat je je er in je eigen huis misschien niet een kunt veroorloven. Dit zijn een paar eenvoudige (en snelle) manieren om je veilig te voelen als je alleen woont.

Maak je deur luidruchtig

Sluit je deur af zodra je binnenkomt, om te beginnen. Maar hang een bel of andere versiering aan je deurknop die voor ophef zal zorgen als je hem opent of sluit.

Gebruik een deurstopper

Als je thuis bent, kan een eenvoudige deurstopper die je gebruikt om een deur open te houden voor een briesje, diezelfde deur gesloten houden als je liever niet hebt dat ongenode gasten zichzelf binnenlaten.

Versier je vensterbank

Zorg ervoor dat je ramen, net als bij je deur, op slot zijn. Zorg ervoor dat als iemand via het raam je appartement binnen probeert te komen, je dat weet. Ik had altijd iets dat omviel als het raam openging zonder dat het verplaatst werd. Een bloemenvaas, leeg of vol, of een decoratie doet het perfect.

Check in met vrienden

Of het nu in een groepschat is of in een chat met slechts één vriend, check in met een simpele goedemorgen, goedenacht, hoe gaat het met je dag. Stuur een snelle meme, link of tweet om hen te laten weten dat het goed met je gaat, en zorg ervoor dat je ook van hen hoort.

Ontdek wie er bij u in de buurt woont

Leer rustig de namen van je buren. Je hoeft niet hun beste vriend te zijn of jezelf voor te stellen, maar het kennen van een naam kan empowerment geven. Of het nu iemand is die per ongeluk op je deur klopt, en diegene is echt wel of niet op zoek naar iemand anders die op jouw verdieping woont, het is een geweldig stukje informatie om in je achterzak te hebben.

Incognitopostbus

Sla indien mogelijk de volledige naam in uw mailbox over, gebruik alleen uw eerste initiaal bij uw achternaam of gebruik alleen uw achternaam. De beste stap om niemand te laten weten dat je alleen woont, is door hem überhaupt geen fooi te geven.

Gebruik een valse naam in bezorgapps

Je kunt niet alleen je volledige naam in je mailbox gebruiken, maar ook een andere naam gebruiken in je bezorgapps! Het feit dat je een diner voor één persoon bestelt, betekent niet dat je iedereen en hun moeder nodig hebt om te weten dat je een vrouw bent die alleen dineert. Geslachtsneutrale namen zoals Alex, Jordan, Blake, Cameron, Casey en Jamie zijn allemaal geweldige plekken om te beginnen.

Trek je blinds

Je hoeft niet iedereen te laten zien wat je in je huis doet, je gewoonten, je routines, wat dan ook. Teken je jaloezieën. Dit geldt ook, ongeacht of u alleen woont.

Zet herenschoenen buiten

Hoewel ik deze tip zelf nog nooit in praktijk heb gebracht, is het wel in mijn gedachten opgekomen. Pak een paar bouwlaarzen of een ander paar herenschoenen, bij voorkeur tweedehands (dus dit is een goede kans om te gaan sparen), en laat ze buiten de deur liggen, waar je kunt. Sommige verhuurders en gebouwbeheerders hebben er een hekel aan om spullen in de gang achter te laten.

Geautomatiseerde verlichting installeren

Er zijn tal van gloeilampen, slimme timers en technologische gadgets die je kunt gebruiken om met de verlichting te spelen en timers te maken. Je kunt je fantasie de vrije loop laten met iets van Philip Hues of vasthouden aan slimme stekkers van het merk Amazon of slimme lampen van het merk Amazon. Het enige dat u nodig heeft, is een eenvoudige zoekopdracht op 'smart plug' om te vinden wat u zoekt.

Hetzelfde geldt voor gloeilampen! Met de meeste slimme lampen kun je zelfs de helderheid of de kleur van de lampen veranderen.

Laat je tv of podcast aan staan

Of je nu je tv aan laat terwijl je even weggaat, of hem hebt aangesloten op een slim stopcontact, er is niets mis met een licht, mompelend geluid in je appartement, zodat het niet verschijnt leeg als je weg bent. Een podcast doet ook wonderen, omdat het natuurlijk klinkt alsof mensen aan het chatten zijn. Houd echter rekening met het volume.

Je hoeft niet volledig Home Alone te zijn met kartonnen uitsnijdingen en feestscènes, maar iets dat er natuurlijk uitziet en klinkt is perfect.

Maak vrienden met je supergebouw

Dit is een tweesnijdend zwaard. Het bouwen van supers zijn niet altijd de coolste en aardigste mensen, maar degenen die dat wel zijn, kunnen je solo-ervaring veel gemakkelijker maken. Als ze niet het type zijn dat de dingen verkeerd opvat, zijn ze een geweldige bondgenoot als je alleen woont. Zelfs buiten de veiligheid was ik een keer bang dat ik een kaars had aangestoken en ze had laten controleren (dat deed ik niet!), En een andere keer werd ik buitengesloten omdat ik mijn sleutels op het werk had achtergelaten. Omdat we een goede verstandhouding hadden, betaalde ik geen lock-outkosten (en dat was maar liefst $ 100).

Zorg voor een aangewezen plek voor uw sleutels

Tot ergernis van mijn moeder, mijn vrienden en later mijn vriend had ik de vreselijke gewoonte om mijn sleutels niet op dezelfde plek te leggen. Bij verschillende gelegenheden liet ik mijn sleutels in de deur zitten en besefte ik het pas toen ik een dag (of twee) later mijn appartement verliet toen ik ze niet kon vinden. Neem een kopje, neem een haakje, neem een gerecht - maar wees mij niet en laat je sleutels niet midden in de deur achter.

Manieren om je buitenshuis veilig te voelen

Jonge vrouw die mobiel gebruikt
Jonge vrouw die mobiel gebruikt

Boodschappen doen, naar de supermarkt gaan of laat thuiskomen: dit zijn een paar manieren om een gevoel van veiligheid te geven.

Vertel bestuurders niet dat u alleen woont

Je woont samen met je vriend, je ouders, je verschillende huisgenoten. Ik heb een paar rare chauffeurs gehad, en plotseling woonde ik samen met twee jongens die voor het plaatselijke universiteitsvoetb alteam speelden, en mijn beste vriend, die basketbal speelde, woonde ook bij mij. Liegen tegen je vrienden? Doe het niet. Liegen tegen vreemden? Doe het. Voel je vrij om hier je genderneutrale naam te gebruiken, een valse naam, of wat je maar prettig vindt. En zorg er altijd voor dat u in de juiste deelauto stapt.

Je kunt nog een stap verder gaan en een adres gebruiken dat een paar cijfers verwijderd is van je werkelijke appartement of huis.

Snelle tip

Ik heb ooit een ritje gemaakt met een vriendin om naar huis te gaan, en zodra ze in de auto stapte, opende ze haar deur en zei dat haar jas buiten hing. Dat was het niet. Ik vroeg haar waarom. Ze zei dat ze zeker wilde weten dat de kindersloten achterin niet waren ingeschakeld.

Gebruik een internettelefoonnummer

Sommige apps staan niet toe dat je een internettelefoonnummer (VOIP) of Google Voice-nummer gebruikt. Maar registreer u er wel voor en gebruik het waar u maar wilt, ook als iemand u om uw nummer vraagt en u niet zeker weet of u uw daadwerkelijke nummer wilt geven. U kunt zelfs het netnummer kiezen.

Deel uw locatie

Ik gebruik graag een app om mijn locatie met goede vrienden te delen. Natuurlijk kunnen ze me op de kast jagen als ik zeg dat ik in de sportschool ben terwijl ik hun oproep ontwijk, terwijl ze in werkelijkheid kunnen zien dat ik aan de bar sta, maar ik vind het geweldig dat ze op elk moment kunnen binnenkomen en zien wat ik van plan ben. Hetzelfde geldt voor hen.

Handige hack

Je locatie delen met vrienden is geweldig als je samen een concert of festival bijwoont. Ze zeggen dat ze bij de badkamer zijn, maar er zijn vier badkamers, Lisa, welke is dat? Controleer de app!

Wees je bewust van je omgeving

Ik woonde in een geweldige buurt, en dat is een goede plek om te beginnen met zoeken als je woonruimte gaat verkennen, maar blijf alert als je onderweg bent. Zorg ervoor dat je maar één koptelefoon hebt, of dat je een koptelefoon hebt en geen muziek. Weet gewoon wat er om je heen gebeurt. Ja, je wilt lekker jammen, maar je kunt je muziek ook aanzetten als je veilig op je bestemming bent.

Laatste tips om je veilig alleen te voelen

Vrouw die in kijkgaatjedeur kijkt
Vrouw die in kijkgaatjedeur kijkt

Hier zijn een paar dingen die u moet controleren voordat u het huurcontract of de hypotheek tekent en de verhuizers boekt.

  • Zorg ervoor dat het gebouw voldoende buitenverlichting heeft voor de ingangen die u gaat gebruiken. Als je naar een huis verhuist, overweeg dan om bewegingssensorverlichting te installeren.
  • Zorg ervoor dat u bij huizen de tuin netjes bijhoudt en onderhoudt, zodat niemand zich kan verstoppen in struiken in de buurt van het huis.
  • Beveiligingscamera's zijn een goed begin, en u kunt deze buiten uw huis of in uw appartement gebruiken. Zelfs huisdiercamera's kunnen een geweldige manier zijn om elke beweging te detecteren, met of zonder huisdier.
  • Niet iedereen kan een huisdier hebben - dat heb ik nooit kunnen doen - maar een hond of zelfs het geluid van een zogenaamde hond kan helpen! Zelfs alleen een hondenriem of hondenbak kan helpen.
  • Controleer het kijkgaatje voordat je de deur opent. Mijn huis had geen kijkgaatje (wat ik pas besefte toen ik er ging wonen), dus heb ik meteen een slimme deurbel geïnstalleerd, zodat ik geen James Bond door het huis hoefde te zien om te zien wie er op mijn deur klopte.
  • Als u zich daar prettig bij voelt, ga dan verder dan alleen het leren van de namen van uw buren en word vrienden en wissel telefoonnummers uit. Het is fijn om te weten dat iemand slechts een paar stappen verwijderd is of slechts een korte wandeling verwijderd is.
  • Houd uw sleutels bij de hand als u uw gebouw of deur nadert, en zorg ervoor dat niemand achter u het gebouw binnen kan glippen.
  • Ik sliep met een honkbalknuppel onder mijn bed. Zou het helpen? Ik heb het nooit hoeven weten. Maar het zorgde er wel voor dat mijn hersenen zich een beetje beter voelden. Je kunt breinaalden gebruiken als Mabel van Only Murders in the Building je aanspreekt.
  • Ja, je wilt iedereen op sociale media laten zien dat je op een prachtige plek bent, maar je wilt niet dat iedereen weet dat je appartement leeg staat.

Alleen leven kan zelfvertrouwen vergroten

De eerste paar nachten schrik je misschien van elk geluid dat je hoort, maar na een tijdje wordt het allemaal achtergrondgeluid. Gewapend met deze tips ben jij klaar voor je eigen plekje. Ingericht zoals jij dat wilde, wonen zoals jij dat wilt. Gefeliciteerd met de nieuwe opgravingen. Je gaat geweldig zijn!

Aanbevolen: