12 tips om uw leven als mantelzorger in evenwicht te brengen

Inhoudsopgave:

12 tips om uw leven als mantelzorger in evenwicht te brengen
12 tips om uw leven als mantelzorger in evenwicht te brengen
Anonim

Vind eenvoudige tips om de kunst van het jongleren met het leven en uw rol als mantelzorger een beetje gemakkelijker te maken.

Senior man en vrouwelijke verzorger die thuis van koffie genieten
Senior man en vrouwelijke verzorger die thuis van koffie genieten

De rol van een mantelzorger ziet er in vrijwel elke situatie anders uit, maar het idee blijft hetzelfde: een mantelzorger is iemand die zorg verleent aan een dierbare, zoals een bejaarde ouder, familielid of een vriend. Niet te verwarren met een medische professional: een gezinsverzorger is een verlengstuk van de gezondheidszorg die een arts biedt.

Wat je rol als mantelzorger ook is, het is een kunst om een evenwicht te vinden tussen het zijn van verzorger en je eigen leven. Met deze tips kun je gemakkelijk en gracieus door die lastige wereld navigeren.

Wat is een mantelzorger?

De formele definitie van een mantelzorger varieert van plaats tot plaats en kan een bepaalde of gekozen familie omvatten, maar de Family Caregiver Alliance zegt het heel goed: "Elk familielid, partner, vriend of buur die een aanzienlijk persoonlijk relatie met, en biedt een breed scala aan hulp aan, een oudere persoon of een volwassene met een chronische aandoening of een handicap."

Wat doet een mantelzorger?

Zoals de bovenstaande definitie verwijst, biedt een mantelzorger een scala aan hulp. Wat houden de verantwoordelijkheden van mantelzorgers in? Dat hangt allemaal af van hoeveel hulp de ontvanger nodig heeft of verlangt. In wezen zijn ze een thuiszorgcoördinator.

Een gezinsverzorger kan de was doen, helpen met huishoudelijk werk, medicijnen bijhouden en medicijnen uitdelen, optreden als chauffeur, helpen bij de verzorging of helpen bij noodzakelijke boodschappen. Dit is een korte opsomming van wat een mantelzorger zou kunnen doen, maar is zeker niet uitputtend, en het is ook niet wat iedere mantelzorger zou doen.

  • Organiseer medicijnen
  • Zorg voor vervoer naar doktersafspraken, supermarkt of andere boodschappen
  • Functioneren als contactpersoon met medische professionals
  • Neem de rol op van patiëntadvocaat
  • Helpen bij mobiliteitsactiviteiten, zoals in en uit een stoel of bed stappen
  • Ma altijden bereiden en boodschappen doen
  • Hulp bij het beheren van financiën
  • Huishoudelijk werk en/of tuinwerk indien nodig

Hoe u uw leven als gezinsverzorger in evenwicht kunt brengen

Weten hoe je werk en gezin kunt balanceren kan lastig zijn; voor de rol van gezinsverzorger kunnen nog meer verantwoordelijkheden hun tol eisen. Als verzorger optreden betekent vaak dat u een dubbelleven leidt: het beheren van uw agenda naast die van de persoon voor wie u zorgt, en meestal uw eigen verantwoordelijkheden, carrière en gezondheid.

Snel feit

Als u mantelzorger bent en werk en gezin probeert te combineren, bent u niet de enige. Volgens Family Caregiver Alliance werkt ruim 1 op de 6 Amerikanen naast mantelzorger.

Verzorger zijn is een voltijdbaan naast een voltijdbaan. Het is vermoeiend, intimiderend en hoewel zeer lonend, kan het snel leiden tot stress of een burn-out voor de zorgverlener. Maar er zijn manieren om het beheersbaar te maken en zo te houden.

Stel stevige grenzen

Als je een baan hebt of je eigen gezin beheert, zijn grenzen belangrijk. Dit geldt dubbel zo als u samenwerkt met andere mantelzorgers.

Gebruik een website om nieuws te delen

Het kan tijdrovend zijn om nieuwsgierige vrienden en familie te informeren over hoe het met iemand gaat. Denk aan een telefoonboom, iemand die de leiding kan nemen over updates, of het opzetten van een website zoals Caring Bridge om de informatie naar buiten te brengen zonder elke week urenlang te moeten sms'en of bellen.

Neem de tijd voor zelfzorg

Als mantelzorger vraagt u veel van u. Of u nu snelle uitbarstingen van zelfzorg aan uw dag toevoegt of een middag van zelfzorg maakt, uw gezondheid en welzijn zijn belangrijk.

Stel een schema op

Maak duidelijk welke dagen, tijden, ma altijden of afspraken u kunt afspreken - consistent en herhaaldelijk of op een roulerende basis. Haal zoveel mogelijk giswerk uit uw zorgwerk.

Leer de kunst van het delegeren

Zie waar u bepaalde taken kunt uitbesteden om uw last te verlichten: kunt u een medisch transportbedrijf inhuren voor ritten van en naar afspraken? Kunt u kant-en-klare ma altijden bestellen of kiezen voor een ma altijdbezorgservice? Wat het ook is, de kans is groot dat er een oplossing bestaat!

Gebruik FMLA waar mogelijk via uw werk

De meeste banen bieden baanbeschermd verlof op grond van de Family and Medical Leave Act, hoewel de voordelen en hoe u de 12 weken kunt gebruiken variëren. Het is een dialoog die je eerder dan later wilt aangaan.

Misschien kunt u ook met uw werkgever over een flexibeler schema onderhandelen, aangezien het verliezen van een salaris niet altijd een haalbare optie is voor gezinnen. U kunt ook in aanmerking komen voor voordelen, advies en andere ondersteuning via een Employee Assistance Program.

Verlof aanvragen

Neem hier of daar een dag per keer als uw PTO-beleid dit toestaat. Niet alleen om uw agenda als verzorger vrij te maken, maar ook om uw eigen boodschappen te doen, boodschappen te doen en ma altijden te bereiden.

Blijf georganiseerd

Shot van een notebook en laptop in een kantoor
Shot van een notebook en laptop in een kantoor

Of het nu digitaal of met pen en papier is, blijf op de hoogte van schema's met een kalender. Organiseer het papierwerk zodra u het aanschaft, of het nu digitale of papieren mappen zijn, en bewaar alle belangrijke e-mails op dezelfde plek.

Snelle tip

Het bijhouden van georganiseerde documenten is een zekere manier om tijd te besparen bij het zoeken naar de benodigde informatie. Je kunt de ouders uit de jaren 80 en 90 channelen door belangrijke telefoonnummers en namen altijd op een gemakkelijk bereikbare plaats te hebben.

Weet wanneer u Audibles moet bellen

Hoewel routines en schema's belangrijk zijn, kan flexibel zijn u helpen uw gezinstaken en de taken van uw mantelzorger goed te combineren.

Omarm je beperkingen

Het is ook belangrijk om je beperkingen te kennen: er zitten maar 24 uur in een dag, en je moet ook eten, slapen en voor jezelf zorgen. Als u fulltime werkt en voor een oudere ouder of ander familielid zorgt, is dat veel. Controleer uw capaciteit, krijg hulp wanneer u die nodig heeft en weet wanneer u een pauze nodig heeft.

Laat je niet door schuldgevoelens beïnvloeden

Jij hebt, net als ieder mens, je grenzen. Je doet je best, en je kunt niet je best doen zonder evenwicht, zelfzorg en het beheren van je eigen leven. Tijd vrij nemen, om hulp vragen of uw verantwoordelijkheden als mantelzorger verminderen, maakt u niet minder liefdevol, zorgzaam of belangrijk. En je hoeft je er zeker niet schuldig over te voelen.

Controleer of betaalde zorgverlening mogelijk is

Hoewel veel mensen de rol van mantelzorger op zich nemen als vrijwilliger, zijn er in de VS enkele specifieke programma's voor betaalde gezinszorg. Afhankelijk van uw omstandigheden en de zorg die u verleent, kan dit een optie zijn.

Een typisch schema voor mantelzorgers

Voor de fulltime verzorger zal uw dag hoogstwaarschijnlijk beginnen en eindigen voordat de persoon voor wie u zorgt 's avonds wakker wordt en naar bed gaat.

Coördineren van zorg

Om bij te houden wat ze precies nodig hebben, of niet, kan het handig zijn om een zorgschema op te stellen. U kunt ook de zorgschema's van verschillende mantelzorgers coördineren, zodat u beter op elkaar kunt afstemmen. Groepschats kunnen ook een manier zijn om informatie tussen verschillende partijen te beheren.

Ochtendverzorging

In de ochtend of de avond ervoor bereidt u zorgvuldig alle medicijnen voor die u meteen of voor de hele dag nodig heeft. U kunt de persoon helpen uit bed te komen, zich aan te kleden, het bed op te maken en zich klaar te maken voor de dag. Afhankelijk van hun mobiliteit kun je ze helpen met koken of ontbijten, en daarna opruimen.

Dag- en avondverzorging

Overdag kunt u tijd besteden aan het doen van boodschappen, het bereiden van de lunch, het bijhouden van het huishouden of het plannen van afspraken. De avond ziet er vaak hetzelfde uit als de ochtend, met eten klaarmaken in plaats van ontbijt, verzorging voor het slapengaan en het huis opruimen voor de avond.

Elder Home Care biedt een meer intieme momentopname van alles wat u mogelijk moet doen, maar weet dat dergelijke zorg zich kan uitstrekken tot een individu van elke leeftijd.

De levensstijl van een mantelzorger in evenwicht brengen

Op sommige dagen is het moeilijker om je leven als verzorger in evenwicht te brengen dan een evenwichtsbalkfinale bij de Olympische gymnastiek. Met een paar van deze tips, trucs en hacks in je achterhoofd, zul je binnenkort in de strijd om de gouden medaille belanden over hoe goed je het allemaal op een elegante manier beheert.

Aanbevolen: