Reinigen & Dermaroller op de juiste manier desinfecteren

Inhoudsopgave:

Reinigen & Dermaroller op de juiste manier desinfecteren
Reinigen & Dermaroller op de juiste manier desinfecteren
Anonim

Leer de veiligste manier om uw dermaroller te desinfecteren, zodat u elke keer weer een onberispelijke toepassing krijgt.

man met een dermaroller
man met een dermaroller

Je hebt niet altijd de tijd om een dermatologieafspraak in je schema te plannen, maar serums en crèmes voor thuis kunnen maar een beperkte hoeveelheid doen. Dat is waar hulpmiddelen zoals dermarollers van pas komen. Ze kunnen u de boost geven die uw huid nodig heeft voor een fractie van de kosten, zonder dat u uw woonkamer hoeft te verlaten. Maar als je kleine gaatjes in je gezicht prikt, wil je er zeker van zijn dat je een hulpmiddel hebt dat zo ziektekievrij mogelijk is. Als je het nog niet weet, is het tijd om te leren hoe je een dermaroller schoonmaakt.

Een dermaroller schoonmaken in 3 stappen

Dermarollers zijn micronaaldjes die kleine naalden gebruiken om in de huid te prikken om de genezing te bevorderen en de collageenproductie in die gebieden te verhogen. Jarenlang kon je microneedling alleen laten doen door een erkende schoonheidsspecialiste of dermatoloog, maar met vrij verkrijgbare dermarollers kun je microneedling thuis proberen.

Hoewel het kosteneffectief kan zijn, zie je misschien niet zoveel resultaat omdat de naalden niet zo lang zijn als de naalden die professionals gebruiken en de huid niet zo diep kunnen doorboren. Elke prik in de huid is echter iets om serieus te nemen. Je wrijft geen kattenkrab of ijzerbrand over je met kruimels besmeurde tapijt, dus je moet geen onrein gereedschap in je gezicht nemen.

Een van de meest aanbevolen manieren om je dermaroller schoon te houden, is door hem in isopropylalcohol te laten weken.

Materialen die je nodig hebt

Om thuis een dermaroller schoon te maken, heb je het volgende nodig:

  • 70% isopropylalcohol (of hoger)
  • Schone kom of beker
  • Schone handdoek

Instructies

Er zijn maar een paar stappen nodig om uw dermaroller te desinfecteren.

  1. Giet voldoende isopropylalcohol in een kom of beker om het naaldgedeelte van uw dermaroller volledig te bedekken.
  2. Dompel de dermaroller ongeveer 15 minuten onder in de isopropylalcohol.
  3. Haal het eruit en leg het op een handdoek met de naalden naar boven gericht om te drogen.

Je moet dit voor en na elk gebruik volgen, wat niet vaker dan twee keer per week mag zijn. Zoals we allemaal weten, kan er zeker te veel van het goede zijn.

Snelle tip

Neem tijdens het schoonmaken de tijd om naar je naalden te kijken. Zijn ze verbogen, gebroken of zien ze er dof uit? Alles wat minder is dan superscherpe naalden moet worden vervangen, omdat beschadigde naalden in uw huid zullen scheuren.

Heeft u geen isopropylalcohol bij de hand? Niet vervangen

Je hebt je aanrecht in de badkamer klaargemaakt voor dermaroller voor je gezicht, maar je kunt geen isopropylalcohol vinden. Pak niet het eerste dat op het aanrecht ligt waar je toegang toe hebt! Veel van deze 'hacks' zullen je dermaroller niet steriel genoeg maken, en dit is waarom:

  • Zeepwater- Hoewel zeepwater vuil, dode huidcellen en oliën kan verwijderen, is het niet sterk genoeg om alle bacteriën te verwijderen. Water bevat ook bacteriën die je misschien niet onder de huid wilt overbrengen.
  • Tabletten voor kunstgebit - Het borrelende effect van kunstgebittabletten kan helpen de dode huid en oliën uit uw roller te verwijderen, maar het zal deze niet volledig desinfecteren.
  • Waterstofperoxide - Een veel voorkomende misvatting is dat je in elke situatie waterstofperoxide kunt vervangen door isopropylalcohol, maar dat is niet waar. Peroxide van hogere kwaliteit kan kunststoffen beschadigen, waarvan de meeste handgrepen voor dermarollers zijn gemaakt.
  • Kokend water - Kokend water kan je dermaroller desinfecteren, maar de meeste hebben plastic handvatten die zullen smelten. Dat verslaat het doel van het schoonmaken, hè?

Het belangrijkste is dat dermarollers gaten in je huid prikken die openstaan voor bacteriën en infecties. Als u uw gereedschap niet volledig desinfecteert op een manier die geschikt is voor een operatiekamer, loopt u het risico dat al die open wonden geïnfecteerd raken. Breng geen bacteriën over op uw gezicht of lichaam alleen maar omdat u niet naar de kast wilde lopen om ontsmettingsalcohol te halen.

Overweeg deze aankooptips om het schoonmaken gemakkelijker te maken

Reinigen kan maar de helft van het werk doen. Maak uw leven gemakkelijker door dermarollers uit te kiezen die geschikt zijn voor reiniging en minder kans hebben op bacteriën. Als u er online naar zoekt, overweeg dan deze kooptips.

  • Zoek naar exemplaren met luchtdichte deksels/containers. Je wilt niet dat je dermaroller nat blijft (dat bevordert de groei van bacteriën), dus bewaar hem tussendoor in een luchtdichte verpakking toepassingen kunnen helpen vocht buiten te houden.
  • Zoek naar naalden gemaakt van titanium van chirurgische kwaliteit. Titanium van chirurgische kwaliteit is het veiligste metaal dat u kunt gebruiken bij het prikken van uw huid. Daarom zijn de duurste en meest hoogwaardige piercingsieraden gemaakt van titanium van chirurgische kwaliteit.
  • Kijk of je er een kunt vinden met een afneembare kop. Als je de kop van het handvat kunt verwijderen, kun je minder alcohol gebruiken en minder ruimte in beslag nemen om hem schoon te maken. Het zorgt er ook voor dat elk hoekje en gaatje volledig onder water komt te staan.

Neem het schoonmaken van uw dermaroller serieus

We zijn allemaal vergeten ons gua sha-gereedschap af te wassen, en afgezien van een paar ongewenste oneffenheden is er geen echte schade aangericht. Het niet goed desinfecteren van uw dermaroller kan een ernstig gevaar vormen voor uw gezicht en lichaam. Een gaatje in je huid maken is niet iets waar je lichtvaardig over moet denken, en om de beste resultaten te krijgen, moet je over het beste (en schoonste) gereedschap beschikken. En dat betekent dat u uw dermaroller voor en na elk gebruik moet reinigen met isopropylalcohol. Maak je geen zorgen, voor je het weet wordt het een tweede natuur!

Aanbevolen: