Verfverdunner op de juiste (& verkeerde) manier weggooien

Inhoudsopgave:

Verfverdunner op de juiste (& verkeerde) manier weggooien
Verfverdunner op de juiste (& verkeerde) manier weggooien
Anonim

Het op de juiste manier weggooien van verfverdunner is essentieel voor de veiligheid van uw gezin en gemeenschap.

penselen in een kopje verfverdunner
penselen in een kopje verfverdunner

Als je nu in je garage of onder je gootsteen kijkt, heb je waarschijnlijk een hele verzameling halfgebruikte flessen met gevaarlijke chemicaliën, zoals verfverdunner, waarvan je had gezworen dat je ze jaren geleden zou weggooien. Het is belangrijk om te weten hoe je verfverdunner op de juiste manier weggooit, want het is extreem gevaarlijk en het is geen chemische stof die je de komende jaren zinloos in je huis wilt laten rondslingeren.

Hoe u verfverdunner op de juiste manier weggooit

Verfverdunner is geclassificeerd als gevaarlijk huishoudelijk afvalproduct dat je voor allerlei dingen kunt gebruiken. Vanwege hoe vaak ze het gebruiken, zijn zowel kunstenaars als aannemers goed thuis in de juiste manier om verfverdunner weg te gooien. Aangezien het gevaarlijk is als het wordt ingeslikt en de waterwegen waarmee het in contact komt kan vervuilen, mag u het alleen naar een inzamelcentrum voor huishoudelijk gevaarlijk afval brengen. Elke staat heeft een wisselend aantal hiervan, evenals tijdelijke centra die ze op verschillende tijdstippen gedurende het jaar zullen opzetten.

Hoewel het vervelend kan zijn om een eind te rijden om je verfverdunner weg te gooien of een paar maanden te wachten voordat een tijdelijke locatie klaar is om te worden geopend, is dit de enige veilige manier om ervoor te zorgen dat deze niet binnendringt het reguliere afvalverwerkingssysteem.

Snel feit

Verfverdunners zijn ontvlambaar met een vlampunt onder de 140°F, wat betekent dat je ze nooit in de buurt van extreme hitte moet bewaren en ze altijd goed gesloten moet houden, omdat de dampen zich verplaatsen en in brand kunnen vliegen.

Manieren om verfverdunner NIET te verwijderen

Nu je de juiste weg kent, is het essentieel dat je ook de verkeerde weg kent, zodat je het niet doet. Gooi verfverdunner NIET op een van de volgende manieren weg.

  • Spoel het door het toilet.
  • Giet het door de afvoer.
  • Giet het buiten op de grond.
  • Verdun het met water en giet het vervolgens buiten/in de afvoer.
  • Gooi het weg bij je gewone afval.
  • Laat het bij uw recycling achter.
  • Breng het naar een stortplaats.

Wat is er zo gevaarlijk aan verfverdunner?

Verfverdunner is niet alleen ontvlambaar, maar ook een gevaarlijke stof die veel schadelijke effecten op het menselijk lichaam veroorzaakt. Als u de dampen inademt, kunt u hoofdpijn krijgen, maar ook stuiptrekkingen en flauwvallen. Op dezelfde manier kan het op uw blote huid aanbrengen dermatitis veroorzaken, of kan het in uw ogen krijgen irritatie en brandwonden veroorzaken.

Het ergste van alles is als je er een paar doorslikt. Het veroorzaakt misselijkheid, maag-darmirritatie, diarree en zelfs epileptische aanvallen en de dood, afhankelijk van hoeveel je binnenkrijgt.

Vanwege al deze gevaren is het laatste dat u wilt doen de vloeistof in grondwater, beken, meren of het rioolsysteem terechtkomen, omdat deze naar een nietsvermoedende persoon kan reizen en deze in gevaar kan brengen.

Houd uzelf en anderen veilig als u verfverdunner verwijdert

Huishoudelijke chemicaliën, hoe veilig ze ook lijken, moeten niet lichtvaardig worden opgevat. Er bestaat een goede procedure voor het weggooien van halfvolle of volle flessen verfverdunner, en het enige dat daarbij komt kijken is dat je ervoor zorgt dat je de spullen naar een aangewezen voorziening brengt. Hoewel het misschien overdreven lijkt, zal het op de juiste manier verwijderen van verfverdunner jou en de mensen om je heen veilig houden.

Aanbevolen: