Trex-terrasplanken op de juiste manier reinigen

Inhoudsopgave:

Trex-terrasplanken op de juiste manier reinigen
Trex-terrasplanken op de juiste manier reinigen
Anonim
dekken
dekken

Leren hoe je Trex-terrasplanken schoonmaakt, kan in eerste instantie lastig lijken. Omdat dit product nog relatief nieuw is in de verscheidenheid aan buitenterrasopties, is verzorging en onderhoud voor de meesten een onbekend proces. Je kunt er echter zeker van zijn dat het helemaal niet moeilijk is om je Trex-deck er als nieuw uit te laten zien, wat er ook op je pad komt.

Wat is een Trex-deck?

Trex is een bestverkocht merk van composiet terrasplanken en hekwerk dat is vervaardigd uit een combinatie van hout- en kunststofdeeltjes. De decks zijn gemaakt van gerecyclede materialen zoals zaagsel en plastic zakken, dus milieuvriendelijk en mooi. De kunststof onderdelen helpen rotten door vochtschade te voorkomen, terwijl het hout het terras beschermt tegen de schadelijke zonnestralen.

De beste manieren om een Trex-dek schoon te maken

Er zijn veel manieren om het uiterlijk van je Trex-deck te behouden. Trex biedt talloze richtlijnen in het gedeelte 'Onderhoud en reiniging' van hun website over de beste manieren om uw Trex-product schoon te maken.

  • Trex raadt aan om oudere producten zoals Trex Accents, Trex Origins, Trex Contours, Trex Profiles of Trex Brasilia halfjaarlijks schoon te maken met een composiet terrasreiniger. Volg de aanwijzingen op de stofzuiger.
  • Een jaarlijkse lente- en een jaarlijkse herfstschoonmaak worden aanbevolen.
  • Hoogwaardige Trex-producten zoals Trex Transcend, Trex Enhance of Trex Select moeten worden gereinigd met water en zeep of een zachte hogedrukreiniger.
  • Als u een hogedrukreiniger gebruikt, moet deze een psi hebben die lager is dan 3100 en moet u een ventilatorhulpstuk gebruiken om de garantie intact te houden.

Vuil en algemene vervuiling verwijderen

Elk terras heeft te maken met algemene vervuiling die eenvoudigweg ontstaat doordat het een buitenelement is. Om je terras schoon te maken met zeep en warm water:

  1. Verwijder los vuil door het dek met een bezem te vegen.
  2. Spuit het dek af met een krachtige slang. Hierdoor wordt vuil van het oppervlak van het terras verwijderd.
  3. Je kunt vervolgens warm zeepwater en een stijve borstel gebruiken om vuil en vuil uit het reliëf te verwijderen. Je kunt elke zeep gebruiken, maar afwasmiddel met vetverwijderende eigenschappen is ideaal.
  4. Gebruik de slang om zeep en vuil van het terras af te spoelen.
  5. Laat het terras aan de lucht drogen voordat u er weer op loopt, tenzij u hard water heeft. Als u hard water heeft, droog het terras dan af met een schone doek om hardwatervlekken te voorkomen.

Zelfgemaakte Trex terrasreiniger

Je kunt een eenvoudige zelfgemaakte terrasreiniger maken door zuurstofbleekmiddel in poedervorm, zoals OxiClean, te combineren met vloeibaar afwasmiddel en water. Deze reiniger is mild en milieuvriendelijker dan chloorbleekmiddelen.

  1. Voeg twee kopjes zuurstofbleekpoeder toe aan vijf liter warm water.
  2. Voeg 1/4 kopje afwasmiddel toe aan het bleekwater en meng grondig.
  3. Gebruik het dekreinigingsmengsel als warm zeepsop voor algemene vuil- en vuilreiniging.

Sneeuw verwijderen

Als je in een deel van het land woont waar koude winters heersen, zullen ijs en sneeuw een probleem zijn voor je deck. Gelukkig heb je alleen een plastic schep en calciumchloride nodig om je terras weer als nieuw te krijgen. Het reinigen van een Trex-terras blijft eenvoudig, zelfs bij vriestemperaturen.

  1. Gebruik de schop om eventuele sneeuw op te tillen.
  2. Gebruik een autosneeuwborstel om sneeuw van de balustrades of tussen de balusters te tillen.
  3. Strooi calciumchloride (of steenzout) rond het dek om de resterende sneeuw, sneeuwbrij en ijs van het oppervlak te smelten.
  4. Zodra u geen risico meer loopt op vriestemperaturen, spoelt u de calciumchloride van het dek.

Vlekken verwijderen van Trex-terrasplanken

Als water en zeep of een lichte hogedrukreiniger de klus niet klaren, moet je de specifieke vlekken aanpakken. De methode die je kiest, hangt af van het soort schade dat het kaartspel heeft opgelopen.

Hoe schimmel en meeldauw op een Trex-terras te verwijderen

In de lente, wanneer stuifmeel een probleem is, kunnen meeldauw en schimmel zich ophopen op de biofilm van Trex. Daarom is het belangrijk om uw terras regelmatig schoon te maken als het weer warmer wordt en de bloemen bloeien. Trex biedt op hun website een technisch schimmelbulletin aan waarin wordt beschreven hoe u schimmel en meeldauw kunt verwijderen.

  1. Veeg los vuil weg met een bezem.
  2. Koop een commerciële dekwasmachine die natriumhypochloriet of bleekmiddel bevat. Trex raadt Olympic Premium Deck Cleaner of Expert Chemical Composite Deck Cleaner & Enhancer aan.

    1. Het gebruik van een deck wash met bleekmiddel kan de kleur van je deck lichter maken. Het kan ook meerdere wasbeurten duren om de schimmel volledig te verwijderen.
    2. Als je geen bleekmiddel wilt gebruiken, kun je UltraMean gebruiken, maar dan moet je wel meer schrobben.
  3. Maak het dek niet nat. Deze dekwas moet op een droog dek worden aangebracht. Volg daarna de aanwijzingen van de fabrikant.

Voedsel en vet verwijderen van een Trex-dek

Als er voedsel op het Trex-dek wordt gemorst, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te verwijderen. Als u een vlekgarantie heeft op uw terras, verv alt deze als het voedsel of het vet niet binnen zeven dagen wordt verwijderd.

  1. Spoel de vlek zo snel mogelijk af met heet water.
  2. Als de vlek blijft bestaan, gebruik dan Pour-N-Restore voor oudere Trex-producten door de aanwijzingen op de verpakking te volgen.
  3. Gebruik voor nieuwere Trex-producten warm zeepsop en een zachte borstel om de vlek te verwijderen.

Hoe schoensporen van een Trex-dek schoon te maken

Als uw terras beschadigd raakt of schaafwonden oploopt door schoenen, stoelen of andere harde omstandigheden, geef uw terras dan 12 tot 16 weken de tijd om de natuurlijke verwering de tijd te geven om de schade te absorberen. U kunt ook deck brightener gebruiken om dit proces te versnellen. Dit werkt ook bij watervlekken en bladvlekken.

Trex-terrasplanken reinigen is niet nodig

Elk Trex-product kan verschillende reinigingsdoses en -verboden hebben, dus zorg ervoor dat u de aanwijzingen leest die bij uw product zijn geleverd.

  • Uw Trex-terras mag nooit worden geschuurd. Dit zal het uiterlijk van het oppervlak van het terras veranderen en zal uw garantie ongeldig maken.
  • Hogedrukreinigers worden niet aanbevolen voor Trex-producten van de eerste generatie. Hierdoor kan ook uw garantie vervallen en onherstelbare schade aan uw deck ontstaan.
  • Als u een hogedrukreiniger gebruikt voor uw hoogwaardige Trex-product, probeer deze dan onder 1500 PSI te houden en meer dan 30 cm verwijderd van het dekoppervlak.
  • Als u gekleurde krijtlijnen moet verwijderen, mag u alleen Irwin StraitLine Dust-Off Marking Chalk gebruiken.
  • Gebruik nooit een metalen schep om sneeuw van Trex-terrasplanken te verwijderen.
  • Gebruik geen aceton of andere oplosmiddelen van Trex Transcend- of Trex Select-leuningen.
  • Als je ervoor kiest een stuk van je kaartspel te verwijderen, kun je het niet verbranden of weggooien in je traditionele vuilnisbak. Neem in plaats daarvan contact op met een Trex-distributeur voor informatie over hoe u uw Trex-terras op de juiste manier kunt renoveren en/of weggooien als u toe bent aan vervanging.

Je Trex transformeren

Als u uw Trex-terras regelmatig schoonmaakt volgens de richtlijnen van de fabrikant, kunt u grote vlekken of de opbouw van hardnekkige vuilvlekken voorkomen. Behandel uw Trex met zorg, net zoals u dat met elke woonruimte binnenshuis zou doen, en u zult net zo veel van uw buitenruimte kunnen genieten.

Aanbevolen: