16 beste struiken voor de voorkant van uw huis om aantrekkelijkheid te creëren

Inhoudsopgave:

16 beste struiken voor de voorkant van uw huis om aantrekkelijkheid te creëren
16 beste struiken voor de voorkant van uw huis om aantrekkelijkheid te creëren
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Je wilt dat je voortuin er elke keer dat je thuiskomt aantrekkelijk en uitnodigend uitziet. Je buren zullen het ook waarderen! En als u ooit besluit uw huis te verkopen, is de buitenkant van uw huis het eerste wat een koper ziet! Een van de snelste en meest budgetvriendelijke manieren om de aantrekkelijkheid van uw huis te verbeteren is met een beetje struikmagie. Plant een van deze prachtige struiken voor je huis om het een facelift te geven.

Forsythia

Afbeelding
Afbeelding

Forsythia is een bloeiende struik die in het vroege voorjaar een prachtige goudgele kleur produceert. Plant hem in de volle zon (vroege lente of late herfst) als een stand-alone of 1,20 tot 1,8 meter uit elkaar voor een haag. U zult genieten van de kleur die het aan uw tuin toevoegt.

Hortensia

Afbeelding
Afbeelding

We zijn geobsedeerd door hortensia's als weelderige statementplant. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende prachtige kleuren en kunnen enorm worden (tot wel 4,5 meter!). Ze houden van ochtendzon en middagschaduw en bloeien van zomer tot herfst.

Zachte hulst

Afbeelding
Afbeelding

De zachte hulst is een schattige groenblijvende struik die slechts 1 meter hoog wordt. Het blijft het hele jaar door groen, zodat je zelfs in de wintermaanden wat kleur kunt hebben voor een betere uitstraling.

Adam's Needle Yucca

Afbeelding
Afbeelding

Het unieke uiterlijk van Adam's naaldyucca maakt het de perfecte aanvulling op uw landschapsarchitectuur. Het lijkt eigenlijk meer op een vetplant of cactus en er groeit een hoge bloemstengel in verschillende kleuren. Plant hem in de volle zon met goed doorlatende grond, en vanaf daar zal hij goed voor zichzelf zorgen!

Wintergroen Buxus

Afbeelding
Afbeelding

Als je een struik wilt die koud weer verdraagt en er in de winter nog steeds mooi uitziet, ga dan voor een wintergroene buxusstruik. Je kunt het laten groeien als haag of border voor het landschap van je voortuin, zodat je het meteen aantrekkelijk vindt. Hij houdt van volle zon of halfschaduw en is relatief gemakkelijk in leven te houden.

Pieris Mountain Fire Plant

Afbeelding
Afbeelding

De Pieris Mountain Fire-plant is een prachtig bloeiende struik die in de lente vurige rode bloemen bloeit. In de zomer verandert hij in een prachtige groene struik die uw tuin verfraait. Hij heeft niet al te veel snoei nodig, maar plant hem in gefilterde of gedeeltelijke zon.

Driekleurige gevlekte wilg

Afbeelding
Afbeelding

De driekleurige gevlekte wilg is een geweldige haag- of stand-alone plant voor uw landschap. Het is genoemd naar zijn bonte bladeren, die in de lente roze en wit zijn en in de zomer en winter wit en groen. Hij houdt van de volle zon (hoewel hij wel overweg kan met halfschaduw) en zal wat snoei nodig hebben om hem er fris uit te laten zien. Wij zeggen dat het de moeite waard is!

Rhododendron

Afbeelding
Afbeelding

Rhododendrons lijken qua uiterlijk op hortensia's en produceren grote bolvormige bloemen, maar ze zijn dieper van kleur. Deze plant heeft ongeveer 6 uur schaduw en iets meer onderhoud nodig dan sommige andere struiken op deze lijst, maar ze zijn zeker prachtig. Plant ze in een nette rij of alleen voor een weelderige toevoeging aan uw gazon.

Ivory Halo Bonte Kornoelje

Afbeelding
Afbeelding

De elegante bonte bladeren van ivoorkleurige halo-kornoelje voegen direct een visuele interesse toe aan uw voortuin. Er is wat snoei nodig om hem er gezond uit te laten zien, en hij doet het het beste met minimaal 3 uur direct zonlicht.

Sunjoy Tangelo Berberisfamilie

Afbeelding
Afbeelding

Sunjoy tangelo berberis is een prachtige oranjerode struik die er in elke tuin aantrekkelijk uitziet en een groen landschap perfect doorbreekt. De kleuren worden dieper naarmate hij ouder wordt, waardoor hij van de lente tot de herfst plezierig is. Plant hem in de volle zon voor het meest kleurrijke resultaat. Bovendien zul je het geweldig vinden dat hij gemakkelijk te onderhouden is en bestand is tegen slechte omstandigheden. Het is een beter alternatief voor de brandende struik, die mooi is maar invasief kan zijn.

Lila

Afbeelding
Afbeelding

Seringen zijn klassieke struiken die bij velen geliefd zijn vanwege hun heerlijke geur en mooie paarse kleur. Creëer een betoverende haag door ze op een rij te planten, of plaats een paar losse seringenstruiken in uw tuin om de liefde te verspreiden. Ze doen het het beste in de volle zon en je kunt ze in de late herfst planten voor een lentebloei. Seringen zijn echt een van de beste struiken voor de voorkant van je huis!

Dwerg Japanse ceder

Afbeelding
Afbeelding

Plant een kleine groenblijvende struik, zoals de Japanse dwergceder, voor een schattige toevoeging aan je buitenruimte. Dit schatje behoudt op natuurlijke wijze een ronde verzorgde vorm en groeit langzaam, zodat je niet veel hoeft te snoeien. Hij ziet er geweldig uit in rotstuinen of mulchlandschappen en houdt van volle of gedeeltelijke zon.

Paars bladzandkers

Afbeelding
Afbeelding

Verdeel je groene landschap met een paarse zandkers. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze struik dieppaarse bladeren die hun kleur behouden van de lente tot de herfst, waardoor je een aantrekkelijk uiterlijk krijgt dat het hele groeiseizoen aanhoudt. Deze plant geeft de voorkeur aan volle zon tot halfschaduw en zal in de lente lichter gekleurde bloemen bloeien, waardoor het een van de beste struiken is voor de voorkant van je huis!

Camelia

Afbeelding
Afbeelding

De cameliaplant bloeit elegante bloemen in de herfst, dus het is een geweldige optie om je uitstraling in de latere maanden van het jaar een boost te geven en het bruin te doorbreken. Hoewel sommige soorten in januari kunnen bloeien, zijn het niet noodzakelijkerwijs winterharde planten en hebben ze mogelijk winterbescherming nodig als je in een gebied met zeer koude temperaturen woont. Geef ze halfschaduw en ze zullen bloeien!

Baby Gem Buxus

Afbeelding
Afbeelding

Verfraai je buitenruimte met een paar buxusplanten met babyjuwelen. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden; plant ze gewoon in de zon of halfschaduw; anders kunnen ze onder verschillende omstandigheden overleven. Deze korte, ronde haag voegt een vleugje groen toe aan uw tuin.

Weigela

Afbeelding
Afbeelding

Een bloeiende struik zoals weigela brengt charme in uw tuin. De lelieachtige bloemen maken het tot een prachtige haag voor een aantrekkelijk uiterlijk en privacy (bonus!). Hij kan wel 1,80 meter hoog worden en zelfs het blad kan verschillende tinten rood, goud en groen hebben. Hoewel hij in gedeeltelijke zon kan leven, zal Weigela echt gedijen in de volle zon.

Mix en match struiken om de voorkant van je huis mooi te maken

Afbeelding
Afbeelding

Het beste aan het beslissen welke struiken je in je tuin wilt gebruiken, is dat je kunt mixen en matchen met hoeveel planten je maar wilt. Of je nu de voorkeur geeft aan het strakke uiterlijk van een groenblijvende haag of het kleurrijke uiterlijk van bloeiende bloemenheesters, met een beetje tuinieren zul je gegarandeerd de uitstraling van je huis drastisch verbeteren.

Aanbevolen: