Beste kleuren voor een kleine keuken om grote aantrekkingskracht te creëren

Inhoudsopgave:

Beste kleuren voor een kleine keuken om grote aantrekkingskracht te creëren
Beste kleuren voor een kleine keuken om grote aantrekkingskracht te creëren
Anonim
keuken met zwarte muur
keuken met zwarte muur

Keuken, groot en klein, kunnen profiteren van de juiste kleuren. Het kiezen van de beste kleuren voor een kleine keuken betekent niet altijd dat je de keuken groter wilt laten lijken; het kan ook betekenen dat je je favoriete kleuren kiest. Met de juiste kleur- en decoratietips kun je vol vertrouwen de kleuren kiezen waar je van houdt, zonder dat dit ten koste gaat van de ruimte in je kleine keuken.

10 beste kleuren voor uw kleine keuken

Met zoveel vaste of moeilijk te veranderen elementen in je keuken, zal kleur altijd de gemakkelijkste manier zijn om een grote impact te maken. Door rekening te houden met de geïnstalleerde afwerkingen en armaturen, kun je zelfs de kleinste keuken transformeren in een prachtige ruimte met veel stijl.

Wit

kleine keuken witte muren en kasten
kleine keuken witte muren en kasten

Wit als keukenkleur zal altijd een toptrend blijven, en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. Naarmate meer huiseigenaren zich wagen aan nieuwe kastkleuren en -afwerkingen, willen ze nog steeds de open uitstraling van wit in hun keuken. Witte muren, toonbanken en spoelbakken creëren een visuele breuk met andere kleuren in een kleine keuken. Door de visuele onderbreking van wit kunt u sterke accentkleuren zoals zwart en speciale kasten in onverwachte kleuren toevoegen, terwijl u de uitstraling van de ruimte maximaliseert. De moderne boerderijstijl, met zijn witte en zwarte kleurenpalet, is perfect voor een kleine keuken. Accentueer uw moderne boerderijkeuken met middelzware tot lichte houten kasten en vloeren voor een comfortabele en ruime uitstraling.

Geel

kleine keuken met gele muren
kleine keuken met gele muren

Vrolijk en zonnig, geel staat altijd bovenaan de lijst met keukenkleuren waar huizenkopers de voorkeur aan geven. De aantrekkingskracht van het genieten van je ochtendkoffie in een lichte en warme keuken maakt geel een aantrekkelijke keuze. Voor een kleine keuken is het gebruik van muurkleur om donkere hoeken en te weinig ramen te verlichten een eenvoudige oplossing. Wanneer je geel kiest voor je muren, houd dan rekening met de houttinten in je keuken. Eiken- en esdoornkasten komen veel voor in keukens en kunnen een gele of oranje ondertoon hebben. De beste gele muurkleur bij eiken- en esdoornkasten zorgt ervoor dat de ondertoon zich vermengt, waardoor de muur er groter uitziet. Zorg ervoor dat u uw verfkleuren naast uw kasten proeft voordat u zich vastlegt.

Sage Green

saliegroene kasten voor kleine keuken
saliegroene kasten voor kleine keuken

Saliegroen is terug als een onmisbare keukenkleur, en die werd gemist. Groen kan een lastige kleur zijn voor een keuken, en het kan gemakkelijk zijn om de verkeerde kleur tegen te komen. Het zacht gedempte saliegroen kan bijna als neutraal worden beschouwd als welke groene kleur dan ook kan zijn. Groen is een unieke kleur, omdat het afhankelijk van de ondertoon vaak als een koele of warme kleur kan worden beschouwd. De grijstint van saliegroen brengt hem in de koele categorie, maar hij is zacht genoeg om te combineren met warme accenten, zoals alle houttinten in je kleine keuken. De accentkleuren die goed samengaan met saliegroen zijn zowel warme als koele kleuren. Geel vermindert de zachtheid van de gedempte toon van saliegroen en zorgt voor een helder accent. Lichtblauw speelt de subtiele blauwe ondertonen van saliegroen af voor een rustgevend kleurenpalet.

Grijs

kleine keuken met grijze muren
kleine keuken met grijze muren

Lichtgrijs, middengrijs of zelfs antracietgrijs kunnen de perfecte kleur zijn voor je kleine keuken. Grijs is een neutrale kleur die zoveel variaties kent, waardoor hij geschikt is voor een verscheidenheid aan decoratiestijlen en kleurenpaletten. Hoewel het als een donkere kleur wordt beschouwd, kan antracietgrijs in combinatie met zacht wit en zacht koperen hardware ervoor zorgen dat uw kleine keuken groter aanvoelt naarmate de kleur visueel afneemt. Lichtgrijze kleuren hebben dezelfde aantrekkingskracht als lichtblauw en roepen hoge wolken en een zachte lucht op. U zult uw mogelijke grijze keuzes willen uitproberen bij uw houten kasten en vloeren, omdat de warmte van hout vaak onverwachte blauwe ondertonen naar voren kan brengen in grijze verfkleuren.

Teal

kleine keuken met blauwgroen kasten
kleine keuken met blauwgroen kasten

Als je van blauw en groen houdt, is groenblauw het beste van twee werelden. Als je er nog niet klaar voor bent om je muren in zo'n levendige kleur te schilderen, kan een vleugje groenblauw als keukeneiland, aanrechtkruk of achterwand nog steeds een leuke energie in je ruimte brengen. Wanneer u een rijke, koele kleur zoals blauwgroen in uw kleine keuken brengt, wilt u uw accentkleuren eenvoudig houden en warme neutrale kleuren en felle kleuren vermijden. Wintertaling werkt heel goed met donker hout, lichte werkbladen en glanzende metalen afwerkingen.

Rood

kleine keuken met rode kasten
kleine keuken met rode kasten

Een rode keuken lijkt misschien een beetje gedurfd, maar het kan de dynamische uitstraling zijn die je kleine keuken nodig heeft. Er komt meer kijken bij het toevoegen van rood aan uw keuken dan het schilderen van uw muren in robijnrood, dus u zult de uitnodigende tinten van afgezwakt rood met hun neutrale uitstraling willen verkennen. Veel afgezwakte rode kleuren kunnen namen hebben als roodbruin, baksteen en redwood. Uw keuken kan nog steeds profiteren van de aantrekkingskracht van rood, zelfs met slechts een paar kleuraccenten. De winkels zijn gevuld met rode keukenaccenten en zelfs kleine apparaten, dus je zult zeker veel inspiratie opdoen. Traditionele rode kleuren passen het beste bij lichte houten kasten en vloeren, terwijl donker hout het beste past bij bordeauxrode tinten.

Neutralen

neutrale kleine keuken
neutrale kleine keuken

Neutrale kleuren bevatten veel tinten en zijn een eenvoudige optie om een grote aantrekkingskracht te creëren in uw kleine keuken. Als u neutrale kleuren kiest, krijgt u meer decoratiemogelijkheden en kunt u een kleurenpalet creëren dat gevuld is met uw favoriete accenten. Uw neutrale kleur kan afkomstig zijn van bestaande kasten en vloeren, wat vaak het geval is bij houten afwerkingen. Neutrale verfkleuren kunnen een kleine keuken een ruimtelijke uitstraling geven als ze worden afgestemd op de kasten, zelfs als de verf iets donkerder of lichter is. De ondertoon van neutrale kleuren wordt duidelijker als ze in de buurt van andere neutrale kleuren staan, dus het uitproberen van kleuren in uw keuken is essentieel. Het voordeel van neutrale kleuren in uw keuken is de vrijwel onbeperkte keuze aan accentkleuren die voor u beschikbaar zijn.

Lichtblauw

kleine keuken met lichtblauwe muur
kleine keuken met lichtblauwe muur

Lichtblauw is misschien niet de eerste kleur die in je opkomt voor je kleine keuken, maar de charmes van deze kleur mogen niet over het hoofd worden gezien. Pastelkleuren, waaronder lichtblauw, brengen zachte en positieve energie in kleine ruimtes. Lichtblauw roept de openheid van de lucht op en geeft een keuken een luchtige sfeer. Lichtblauwe plafonds zijn een populaire manier geworden om een kleine ruimte te openen door het gevoel van een lucht boven je hoofd te creëren. Voor accenten kun je een kleine keuken direct omtoveren tot een klassieke schoonheid door lichtblauwe muren of kasten te combineren met zwart en wit.

Mintgroen

keuken met mintgroene tegelwand
keuken met mintgroene tegelwand

Fris en leuk, mintgroen blijft een favoriet in keukenkleuren. Met precies de juiste hoeveelheid blauwe en gele ondertoon fleurt mintgroen een kleine keuken op zonder 'te groen' te zijn. Witte kasten en lichte houttinten verzachten de energie van mintgroen, terwijl donkerhouten kasten en vloeren een speels mintchocoladekleurenpalet creëren.

Gebroken wit

gebroken witte keuken
gebroken witte keuken

Een kleine keuken kan worden omgetoverd tot een elegante ruimte met een gebroken witte muurkleur. Deze zachte kleur is de perfecte keuze voor je keuken, als je van wit houdt maar meer warmte wilt. In combinatie met witte kasten en randen creëert de gebroken witte muurkleur een subtiel contrast dat de andere afwerkingen in uw keuken laat zien. Lichte toonbanken met een massief oppervlak en rijke houten kasten en vloeren worden rijke accenten wanneer ze worden gecombineerd met warmwitte muren of achterwanden.

De juiste verfglans kiezen voor uw keukenmuren

Cennia lang was halfglanzende verfglans de standaard voor keukens en badkamers. Het idee achter het gebruik van een halfglanzende of zelfs hoogglanzende verf was om het schoonmaken te vergemakkelijken en te beschermen tegen vochtschade. In de jaren dat glanzende verf de standaard was voor keukenmuren, zijn verfformuleringen geëvolueerd naar betere producten. Halfglans is nog steeds populair voor sierlijsten en geverfde kasten, maar eierschaal-, satijn- en zelfs afwasbare verfglans zijn de beste keuzes voor keukenwanden. Bij het kiezen van je verf is het handig om te weten dat elk merk zijn eigen glansformule heeft. Wat voor het ene merk eierschaal is, kan voor het andere merk satijn lijken. Het is dus belangrijk om de glans van verf te begrijpen en monsters te vergelijken als je een beslissing neemt.

Het kleurenpalet van uw kleine keuken verbeteren

Zodra je een nieuw kleurenpalet voor je keuken hebt gekozen, kun je het beste van je nieuwe look naar voren halen door deze in je aangrenzende kamers te integreren. Jouw keukenkleur hoeft niet te stoppen bij de keukenmuren. Maximaliseer de aantrekkingskracht van uw kleine keuken met bijpassende decoraccenten in elke nabijgelegen ruimte.

Aanbevolen: