12 buitenplanten die uw tuin een tropische sfeer geven

Inhoudsopgave:

12 buitenplanten die uw tuin een tropische sfeer geven
12 buitenplanten die uw tuin een tropische sfeer geven
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Als je niet naar de tropen kunt ontsnappen, breng de tropen dan naar jou! Deze tropische buitenplanten gedijen in verschillende klimaten en laten uw tuin aanvoelen als een minitrip naar het paradijs. Voeg een paar tropische bloemen toe aan de tuin van je huis en proef elke keer dat je naar buiten stapt een vakantiegevoel.

Orchideeën

Afbeelding
Afbeelding

Van mooie roze en paarse tinten tot rijk rood en levendig geel: orchideeën zijn een tropische plant die relatief weinig onderhoud nodig heeft. Orchideeën gedijen in zone 8 en hoger - zorg er wel voor dat je een winterharde variëteit selecteert, zoals de Bletilla Striata.

Caladium

Afbeelding
Afbeelding

Caladium, of olifantsoor, doet het goed in winterhardheidszones 3-10. Deze bladplant is een geweldige aanvulling voor uw tuin en biedt meer kleur dan andere, strikt groene bladsoorten. De rode kleur en de kenmerkende hartvorm van de bladeren zorgen ervoor dat deze tropische planten opvallen in uw landschap.

Nieuw-Zeelandse vlas

Afbeelding
Afbeelding

Als u hoogte en tropische sfeer aan uw tuin wilt toevoegen, is Nieuw-Zeelandse vlas de juiste keuze. Deze veelkleurige plant wordt tot 12 voet lang en heeft relatief weinig onderhoud nodig. Bestand tegen herten en konijnen terwijl het vogels aantrekt, gedijt Nieuw-Zeelandse vlas in winterhardheidszones 9-11 en klimaatzones 14 en hoger.

Zwarte bamboe

Afbeelding
Afbeelding

Een must voor een echt tropische tuin: zwarte bamboe helpt je landschap te vullen en voegt hoogte toe aan je ruimte. De sterke plant is bestand tegen temperaturen tot -18°C en gedijt goed in winterhardheidszones 7-10. Zwarte bamboe groeit snel, dus overweeg om potten en andere containers te gebruiken om te voorkomen dat de tropische plant je tuin volledig binnendringt.

Hibiscus

Afbeelding
Afbeelding

Hibiscus kan net zo kieskeurig als opvallend zijn. Deze echt tropische bloem kan overleven in de zones 9-11 en is niet bestand tegen barre, koude temperaturen. Containers kunnen u helpen bij het navigeren door een klimaat met warme zomers en koude winters. Haal uw hibiscus naar buiten tijdens hogere temperaturen om tropische flair aan uw tuin toe te voegen en bewaar hem binnen bij een raam zodra de temperatuur da alt.

Flamingobloemen

Afbeelding
Afbeelding

Flamingobloemen zijn helder, opvallend en inspireren zeker tot dagdromen over de tropen. Naast dat ze een prachtige aanvulling zijn op je plantencollectie, helpen flamingobloemen ook de lucht te zuiveren. Als u overweegt deze nuttige en prachtige tropische bloem aan uw tuin toe te voegen, houd er dan rekening mee dat ze de voorkeur geven aan temperaturen van 21°C of hoger.

Boomvaren

Afbeelding
Afbeelding

Elke tropische tuin heeft een paar volle, tropische varens nodig. Boomvarens voegen hoogte en volheid toe aan uw tuin en werken goed in de grond of in containers. Boomvarens houden van vocht en geven de voorkeur aan indirect zonlicht, dus denk goed na over hun plaatsing. Winterhardheidszones 9-11 zijn het beste voor deze tropische boom.

Canna Lily

Afbeelding
Afbeelding

Levendig, exotisch en beslist tropisch: cannalelies brengen kleur en hoogte in elke tuin. Canna-lelies hebben tijdens hun eerste groeifase grond nodig van minimaal 18°C en regelmatig vocht. Een warm klimaat en winterhardheidszones 8-11 zijn perfecte bloeiende omstandigheden voor de levendige cannalelie.

Jasmijn

Afbeelding
Afbeelding

Jasmijn is de perfecte tropische klimplant die textuur en eigenzinnigheid in de tuin van je huis brengt. De gemakkelijk te kweken wijnstok kan overleven bij temperaturen tot -18°C, zolang de winters niet te streng of te lang zijn. Jasmijn geeft niet alleen een tropische essentie aan uw tuinruimte, het stoot ook muggen af en zorgt voor een kalmerende geur in uw atmosfeer.

Morning Glories

Afbeelding
Afbeelding

Tropische ochtendgloren voegen kleine, zachte bloemen toe aan uw tuin die de rust van een rustgevende tropische vakantie brengen. Morning glories houden van zonneschijn en worden beschouwd als vaste planten in de zones 9-11 en eenjarige planten in de zones 2-8.

Kosmos

Afbeelding
Afbeelding

Zoet en levendig, kosmosbloemen voelen speels en gewoon leuk aan in je tuin. Bovendien voegen ze een aantal subtiele tropische vibes toe. Zet ze op een zonnige plek in uw tuin als u de grootst mogelijke en meest levendige bloemen wilt. In winterhardheidszones 2-11 gedijen deze tropische kleine bloemen het beste, en je ziet kleuren van zacht wit en roze tot levendig oranje en magenta.

Paradijsvogel

Afbeelding
Afbeelding

Het paradijs zit in de naam! Deze prachtige, werkelijk unieke bloei heeft een ongeëvenaard uiterlijk en zal uw tuin zeker een tropische sfeer geven. Paradijsvogel is verkrijgbaar in oranje, geel en wit en zal uw tuin meer het gevoel geven van een korte trip naar een tropisch resort. Zones 10-12 zijn het beste voor de opvallende paradijsvogel en tenzij je in een extreem warm klimaat leeft, is de volle zon het beste voor de bloemen.

Ga op vakantie met één stap uw tuin in

Afbeelding
Afbeelding

Met een paar tropische planten in je tuin, of zelfs in potten bij je thuis, kun je wanneer je maar wilt een korte trip naar het paradijs maken. Heldere bloemen, hoge planten en tropische bomen zorgen ervoor dat uw tuin uw hele landschap nieuw leven inblaast.

Aanbevolen: