Hoe oud moet je zijn om op te passen? Belangrijke overwegingen

Inhoudsopgave:

Hoe oud moet je zijn om op te passen? Belangrijke overwegingen
Hoe oud moet je zijn om op te passen? Belangrijke overwegingen
Anonim

Het kan lastig zijn om te bepalen of je kind klaar is om op te passen. Ontvang de feiten over de leeftijdsgrenzen en volwassenheid die vereist zijn voor de baan.

Lachende oppas en kind tekenen terwijl ze samen op de bank zitten
Lachende oppas en kind tekenen terwijl ze samen op de bank zitten

Boeken en films zorgen ervoor dat babysitten een spannend avontuur lijkt, en dat kan ook zo zijn. Maar hoe weet je of je kind klaar is om op te passen? Is er een verplichte leeftijd waarop kinderen moeten babysitten? Interessant genoeg is dit een gebied dat doorgaans niet wordt gereguleerd door de federale overheid. Bekijk zelf hoe oud je moet zijn om op te passen per staat en krijg een paar tips hoe je weet of je kind klaar is voor de taak om op te passen.

Wettelijke leeftijd voor kinderen om op te passen per staat

Je bent nieuwsgierig naar het oppassen in het babysitwater om wat geld te verdienen. Misschien vraag je je af of je tween op hun broers en zussen kan passen. Staten schrijven zelden een specifieke minimumleeftijd voor om op te passen. Het wordt aan het oordeel van de ouders overgelaten. Maar 12-13 jaar wordt gezien als een goede leeftijd om te beginnen met oppassen of je kind te laten oppassen. Bovendien raden de meeste overheidsinstanties niemand onder de 10 jaar aan om op te passen.

Het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services merkt op dat drie staten reguleren wanneer kinderen alleen thuis gelaten mogen worden: Illinois (14), Maryland (8) en Oregon (10). Sommige staten bieden echter enkele richtlijnen voor alleen thuis blijven en leeftijdseisen voor oppassen.

Staat Leeftijd
Colorado 12
Georgië 13
Illinois 14
Kansas 10
Maryland 13
Nieuw Mexico 10
Noord-Carolina 8
Noord-Dakota 9
Oregon 10

Belangrijke dingen om te overwegen voordat je gaat babysitten

Aangezien de meeste staten babysitten niet verplicht stellen, ligt de bal vrijwel bij jou. Dus, hoe weet je of een 10-, 11- of 12-jarige klaar is voor de verantwoordelijkheid van het babysitten? Ze moeten het bewijzen. Dit betekent dat je een paar verschillende gebieden moet controleren.

Rijpheid

Volwassenheid is belangrijk voor toekomstige babysitters. Je moet niet alleen voor jezelf kunnen zorgen, maar ook voor een kind. Je kunt dus een paar vragen stellen om erachter te komen of ze klaar zijn.

  • Hoe bent u verantwoordelijk?
  • Heb je laten zien dat je voor een klein huisdier of broers en zussen kunt zorgen?
  • Weet jij hoe je een kleine ma altijd moet bereiden?
  • Weet jij hoe je grenzen moet stellen en regels moet handhaven?
  • Weet jij wat je moet doen als een kind een driftbui heeft?
  • Voelt u zich op uw gemak als u alleen bent?
  • Kun jij jezelf en anderen oppakken?

Focus en aandachtsspanne

De zorg voor kinderen vergt veel aandacht. Dat betekent niet dat u elke seconde laserfocus op hen nodig heeft, maar kinderen hebben uw onverdeelde aandacht nodig. Er zijn ook schema's en taken die ouders opgeven en die belangrijk zijn om te volgen. Een oppas laat zich niet afleiden door een telefoon of tablet. Iemand die zich snel verveelt of op een zijspoor komt, heeft mogelijk meer tijd nodig voordat hij of zij gaat babysitten.

Geduld

Voor babysitters is geduld een must. Het is belangrijk om kinderen er vriendelijk aan te herinneren de aanwijzingen op te volgen, klusjes te doen, enz. Kinderen moeten ook herinnerd worden aan de regels en aan wat er gebeurt als ze deze overtreden. Een oppas moet begrijpen dat kinderen je op de proef stellen en streng maar geduldig met ze zijn.

Houding en vermogen om aanwijzingen op te volgen

Is uw kind impulsief en vatbaar voor overhaast of overhaast gedrag? Het kan zijn dat ze moeten wachten met babysitten. Ouders moeten weten dat hun oppas het vermogen heeft om na te denken in geval van een noodgeval en eventuele aanwijzingen op te volgen die ze zouden kunnen achterlaten.

Voorbereiding op noodsituaties

Het kennen van de stappen die je moet nemen in geval van brand, een ongeval, verstikking, enz. is essentieel als je oppas wilt zijn. Je moet op elke situatie voorbereid zijn en weten wanneer je 911 of je ouders moet bellen. Dit zijn slechts enkele zaken die babysitters moeten weten.

  • Weet jij wie je moet bellen in geval van nood?
  • Weet jij waar een EHBO-doos is?
  • Wie bel je als een kind gewond raakt?
  • Wat doe je in geval van een indringer?
  • Waar zijn de noodplannen?

Voorbereidheid op de kinderopvang

Niemand zou blind moeten gaan babysitten. Ze moeten zichzelf altijd bewijzen door naar hun eigen broers en zussen of buren te kijken voor korte stents. Deze korte proefritten laten ze weten of ze het in zich hebben om op te passen.

Het kan ook nuttig zijn om een EHBO- en oppascursus te volgen. Dit geeft een duidelijk inzicht in wat er nodig is om oppas te zijn, zoals tijdmanagement, omgaan met driftbuien, spelen, enz. Bovendien leren ze precies wat ze moeten doen als er een ongeluk gebeurt.

Leeftijd van kinderen die oppassen

Er is een groot verschil tussen de zorg voor baby's en peuters of oudere kinderen. Als je begint met oppassen, is het belangrijk om eerst oudere kinderen uit te proberen. Deze kinderen zijn meer zelfvoorzienend dan een peuter en kunnen het goed doen met een oudere broer of zus van 11 jaar of ouder. Baby's vereisen echter toegewijde aandacht, geduld en zorgvuldige omgang. Daarom hebben ze een ouder kind of een zeer volwassen kind nodig.

Jonge babysitter en jongen in de keuken
Jonge babysitter en jongen in de keuken

Lengte van de oppasbaan

Denk na over hoe lang de klus duurt. Een paar uur na school of terwijl een ouder naar de winkel gaat, op broers en zussen letten, kan worden toevertrouwd aan een volwassen 10-12-jarige. Een langere stent van ongeveer zes uur kan te veel zijn voor een tween. Voor iets van 3 tot 10 uur heb je een oudere, meer ervaren babysitter nodig. Veel overheidsinstanties, zoals Fairfax County, VA, regelen nachtelijke oppas voor tieners van 16 jaar of ouder.

Bereid een jonge oppas voor

Alle punten zijn behaald. Ze zijn klaar om te babysitten! Zorg ervoor dat ze de regels tot in de puntjes kennen voordat ze een echte oppasbaan aannemen.

Doe een proefoppassessie

Vraag eens rond of iemand met jongere kinderen voor korte tijd een oppas nodig heeft. Controleer om te zien:

  • Heb je genoten van het oppassen?
  • Waar zijn er problemen of problemen?
  • Zijn er specifieke dingen over babysitten die je wilt bespreken?

Als de eerste run goed ging, probeer dan een langere. Succes betekent dat je er klaar voor bent!

Huisregels en contactpersonen voor noodgevallen ontvangen

Het is belangrijk om de huisregels goed te begrijpen, vooral als je op een kind let. Praat daarom met de ouders en zorg ervoor dat deze allemaal klaar liggen voordat je aan de slag gaat.

Verduidelijk wat u precies moet doen als de deurbel of telefoon gaat, en wat de limieten zijn voor specifieke media. Het is handig om alles opgeschreven te hebben, zodat je het niet vergeet door nervositeit of opwinding

Babysitters moeten ook alle benodigde telefoonnummers in hun telefoon of op een contactblad hebben staan, zoals mobiele telefoons, gifbestrijding, alarmsystemen en andere noodnummers, samen met noodplannen voor stroomuitval en zwaar weer

Leeftijdvereisten voor oppas

Je tween staat misschien te popelen om op te passen na het lezen van The Babysitter's Club. Maar zijn ze er klaar voor? Vanuit juridisch oogpunt reguleren weinig staten de leeftijd waarop een kind mag babysitten. Het is belangrijker om te weten of ze volwassen genoeg zijn of genoeg geduld hebben voor de taak. Als je dat eenmaal weet, begin dan na te denken over het uurtarief dat je in rekening moet brengen.

Aanbevolen: