Hoe je een oud dressoir op 9 slimme manieren opnieuw kunt gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe je een oud dressoir op 9 slimme manieren opnieuw kunt gebruiken
Hoe je een oud dressoir op 9 slimme manieren opnieuw kunt gebruiken
Anonim

Geef je oude ladekast een mooi nieuw leven met creatieve upcycle-ideeën.

vrouw schuurt laden om oud dressoir opnieuw te gebruiken
vrouw schuurt laden om oud dressoir opnieuw te gebruiken

Antieke en vintage dressoirs bieden praktische opbergruimte in de slaapkamer, maar er zijn ook veel manieren om oude dressoirs in andere ruimtes van je huis opnieuw te gebruiken. Van de badkamer tot de woonkamer, deze ideeën helpen je een oud dressoir een geheel nieuwe look te geven.

Gebruik een oud dressoir als huisdierbed

hond in ladekast
hond in ladekast

Je kunt van een vintage ladekast met een paar eenvoudige aanpassingen een bed voor je harige vriend maken. Dit kan goed werken als u het bed wilt kunnen opbergen als uw huisdier het niet gebruikt. Je kunt hiervoor elk soort dressoir gebruiken, inclusief een antieke ladekast of een beschilderd vintage dressoir. De sleutel is het kiezen van een ladekast met een lade die bij uw huisdier past.

  1. Meet de binnenkant van de onderste lade van het dressoir en noteer de afmetingen.
  2. Koop een kussen of huisdierbed in deze afmetingen of maak je eigen huisdierbed in de maat die je nodig hebt. Je kunt een mooie stof kiezen die bij de inrichting van de kamer past.
  3. Als je wilt, vervang dan de hardware op de lades, zodat je de lade die je voor je huisdier gaat gebruiken gemakkelijk kunt openen en sluiten.
  4. Verwijder de lade uit het dressoir en plaats deze op de plek waar uw huisdier graag slaapt. Plaats het kussen of bed in de la en laat uw huisdier lekker liggen.
  5. Als uw huisdier klaar is met het bed, kunt u de lade terugplaatsen totdat het weer bedtijd is.

Een oud dressoir opnieuw gebruiken als badkamermeubel

antiek dressoir omgetoverd tot badkamermeubel
antiek dressoir omgetoverd tot badkamermeubel

Een oud dressoir kan een nieuwe bestemming krijgen met een eenvoudige make-over als badkamermeubel. Voor dit project heb je wat schilderervaring nodig en de hulp van een goede loodgieter. Het is een beetje werk, maar het zien van je schattige nieuwe kaptafel zal het meer dan waard zijn.

  1. Begin met het verwijderen van de ladefronten van eventuele bovenste laden. Je bevestigt de voorkant van de lade permanent aan het dressoir, waarbij je de ladekasten weglaat om ruimte te maken voor opvulling. Je kunt dit doen door dunne houten strips in het dressoir te plaatsen waar ze niet zichtbaar zijn en de ladefronten hierop vast te schroeven.
  2. Pas de onderste laden aan om plaats te bieden aan de leidingen. Misschien wilt u met de loodgieter samenwerken om erachter te komen waar de leidingen zich precies zullen bevinden. Je kunt de lades ondieper maken om te voorkomen dat je tegen de buizen stoot.
  3. Maak een gat voor een gootsteen in de bovenkant van het dressoir. Nogmaals, overleg met de loodgieter voordat u het gat voor de gootsteen maakt. Installeer de gootsteen nog niet, maar markeer waar deze komt te staan.
  4. Zodra alle structurele wijzigingen zijn aangebracht, is het tijd om het dressoir opnieuw te schilderen. Verwijder alle hardware en leg deze opzij als u deze opnieuw gaat gebruiken. Schuur het dressoir en verwijder eventueel stof.
  5. Breng een laag primer en minstens twee verflagen aan, waarbij elke laag moet drogen volgens de instructies van de fabrikant.
  6. Als alles droog is, kun je de hardware van het dressoir bijwerken of de originele hardware vervangen.
  7. Laat uw loodgieter uw nieuwe wastafel installeren.

Geef een dressoir uit de jaren 70 een make-over als art-deco-pronkstuk

Art deco geschilderd dressoir
Art deco geschilderd dressoir

De jaren zeventig staan niet bekend om hun prachtige decoraties, maar eenvoudige houten dressoirs uit deze tijd zijn er in overvloed op rommelmarkten en garageverkopen. Je kunt er voor een paar dollar een kopen en hem een make-over geven waardoor hij echt gaat schitteren. Je hebt een stencil in Art Deco-stijl naar keuze nodig, verf en schilderbenodigdheden en nieuwe knoppen als je de hardware van het dressoir gaat bijwerken.

  1. Schuur het dressoir en verwijder stof en vuil van het oppervlak.
  2. Bestrijk het dressoir met een kleine schuimroller voor een zo glad mogelijke afwerking.
  3. Breng, zodra de primer is uitgehard, minimaal twee verflagen aan.
  4. Nadat de verf droog is, plaats je het sjabloon op het oppervlak. Je kunt stencillijm gebruiken om het op zijn plaats te houden als het beweegt.
  5. Breng contrasterende verf aan op het stencil. Een metaalachtige tint zoals goud of zilver kan mooi zijn.
  6. Zodra alles droog is, vervangt u de hardware.

Een oud dressoir ombouwen voor open opbergruimte

dressoir hergebruikt met open opbergruimte
dressoir hergebruikt met open opbergruimte

Laden zijn leuk, maar soms bieden open opbergers een modernere look. Je kunt een oud dressoir opnieuw gebruiken als open opbergruimte door de laden te verwijderen en planken te plaatsen. Dit werkt het beste met een ladekast met grote laden, zodat je ruimte hebt om gereedschap en hout in de ladekast te verplaatsen. Vaak is het beste resultaat een geüpcycled dressoir dat een combinatie is van laden en planken.

  1. Begin met het verwijderen van de lades die je niet wilt gebruiken.
  2. Meet de bodems van de lades en zaag houten planken van 1/4-inch multiplex tot hetzelfde formaat. Schuur de planken, vooral aan de voorkant.
  3. Plaats de planken op de plek waar de lades stonden en gebruik lijm om ze op hun plaats te houden.
  4. Schuur het hele dressoir en verwijder eventueel stof. Primer het en schilder het in de door jou gekozen kleuren.
  5. Zodra de verf droog is, vervang je de hardware en voeg je wat opbergmanden toe.

Een antiek dressoir opnieuw gebruiken als middelpunt van de woonkamer

dressoir in de woonkamer
dressoir in de woonkamer

Je hoeft geen vintage dressoir-make-over te doen om een antiek dressoir op een nieuwe manier te gebruiken. De mogelijkheden reiken veel verder dan eenvoudige opbergruimte in de slaapkamer. Je kunt een centraal punt in je woonkamer creëren met een mooi dressoir als anker.

  1. Kies een dressoir dat echt prachtig is, idealiter gemaakt van mooi hout. Je wilt dat het er mooi uitziet in de kamer en een neutrale achtergrond vormt voor de items die je tentoonstelt.
  2. Hang een schilderij, foto of spiegel boven het dressoir. Het moet in een frame staan dat dezelfde breedte heeft als het dressoir. Laat verticale ruimte vrij tussen het oppervlak van het dressoir en de onderkant van de kunst, zodat je items bovenop het dressoir kunt weergeven.
  3. Kies verschillende stukken van verschillende hoogtes. Een boeket bloemen, een paar antieke kandelaars, een bijzondere lamp of een ander groot voorwerp kunnen je uitgangspunt zijn. Voeg vervolgens twee of drie kleinere items toe, zoals interessante antieke vondsten of fascinerende rotsen.

Gebruik verdelers om gereedschap in een ladekast op te bergen

ladeverdelers voor dressoirs
ladeverdelers voor dressoirs

Commodes zijn ook geweldige opbergruimte in de garage, vooral als je een vintage dressoir in ruwe vorm hebt. Voeg gewoon wat verdelers toe aan de lades om alles op te bergen, van handgereedschap tot bevestigingsmiddelen.

  1. Verwijder de laden uit het dressoir. Meet de binnenkant van elke lade en noteer de afmetingen.
  2. Gebruik stukjes luan of 1/4-inch multiplex om verdelers voor de laden te maken of koop verdelers die passen. Je kunt organisatoren gebruiken die oorspronkelijk zijn ontworpen voor het opbergen van zilverwerk.
  3. Nadat je de verdelers hebt toegevoegd, vervang je de laden. Je kunt ook een werkoppervlak toevoegen aan de bovenkant van een laag dressoir door een stuk aanrechtblad van slagersblok of op maat gesneden multiplex toe te voegen.

Verander een vintage dressoir in een gootsteenkast

schort voorkant wastafel antiek dressoir
schort voorkant wastafel antiek dressoir

Je kunt een antiek of vintage dressoir in je keuken gebruiken als gootsteenkastje. Met een paar aanpassingen kun je een gootsteen met schort aan de voorkant van een ladekast van de juiste maat monteren. De sleutel is om een dressoir te kiezen dat iets breder is dan de gootsteen. Voor dit project wilt u nauw samenwerken met een loodgieter. Houd er rekening mee dat de exacte stappen voor het aanpassen van uw dressoir afhankelijk zijn van het dressoir en de gootsteen die u kiest, evenals van uw huis.

  1. Meet zorgvuldig de binnen- en buitenkant van de gootsteen voordat u in het dressoir zaagt.
  2. Gebruik schilderstape om aan te geven waar je delen van het dressoir gaat verwijderen. Bedenk hoe dit de structurele stabiliteit van het dressoir zal beïnvloeden. Je moet het dressoir aan de binnenkant verstevigen, zodat het het gewicht van een gootsteen vol water kan dragen.
  3. Kijk samen met de loodgieter waar het dressoir moet worden aangepast om plaats te bieden aan de gootsteen en het sanitair. Verwijder de ladekasten of verkort ze indien nodig.
  4. Als de aanpassingen klaar zijn, werk dan samen met de loodgieter om de gootsteen te installeren.

Maak ladekastplantenbakken

kruiden in ladekast
kruiden in ladekast

Als je een oud, geschilderd vintage dressoir in slechte staat hebt, kun je de lades hergebruiken als plantenbakken. Deze kunnen zowel binnen als buiten werken, hoewel blootstelling aan weersinvloeden niet goed is voor het hout of de verf.

  1. Verwijder de laden uit een oud dressoir en vervang de hardware als je dat wilt.
  2. Kies een bakje dat in de lade past, zoals een lage plastic plantenbak of pot.
  3. Vul de container met aarde en voeg je favoriete planten toe.
  4. Toon de ladebak met de hardware zichtbaar.

Gebruik een geschilderd vintage dressoir als commode

baby op commode op commode
baby op commode op commode

Je kunt een vintage dressoir opnieuw schilderen zodat het past bij de kleuren in de babykamer en het vervolgens een nieuw doel geven als commode. Dressoirs bieden geweldige opbergruimte voor babykleding en luiers.

  1. Begin met het kiezen van een ladekast die breder is dan 90 cm. Je hebt ruimte nodig voor het aankleedkussen erbovenop.
  2. Pak een aankleedkussen. Bevestig een stuk riem aan de onderkant van het aankleedkussen.
  3. Bevestig het andere uiteinde van de riem aan het dressoir met een schroef.
  4. Plaats een mooie aankleedkussenhoes op het kussen.

Geen einde aan vintage dressoir makeover-ideeën

Er zijn zoveel dingen die je kunt doen met een antiek dressoir. Van het aanbrengen van een nieuwe verflaag tot het bijwerken van de hardware van het dressoir, er zijn veel manieren om een oud meubelstuk een totaal nieuwe look te geven. Met een kleine opfrisbeurt kan het het pronkstuk van elke kamer in uw huis zijn.

Gek op het upcyclen van vintage items? Probeer deze ideeën om een oude deur opnieuw te gebruiken.

Aanbevolen: