17 Belangrijke vragen die u moet stellen bij het huren van een appartement

Inhoudsopgave:

17 Belangrijke vragen die u moet stellen bij het huren van een appartement
17 Belangrijke vragen die u moet stellen bij het huren van een appartement
Anonim

We hebben een aantal belangrijke vragen verzameld die u kunt stellen voordat u het huurcontract voor uw eerste appartement tekent. Het enige dat je nog overhoudt is één: wanneer kan ik er intrekken?

jonge vrouw in een appartement
jonge vrouw in een appartement

Het is tijd om te vliegen en te landen in je eerste appartement. Het kan enorm overweldigend zijn als je appartement na appartement bekijkt, en je weet niet wat je moet vragen. Wat is belangrijk om te hebben en wat is gewoon een leuke voorziening?

We zijn er geweest! En nu zijn we hier om u te helpen de kneepjes van het vak te leren en de juiste vragen te stellen die u moet stellen als u een appartement huurt. Van toeren tot het ondertekenen van het huurcontract, beschouw dit als uw gids.

Belangrijke vragen die u moet stellen bij het overwegen van een appartement

Deze vragen behandelen de basis (en nog wat) om er zeker van te zijn dat u over alle gegevens beschikt die u nodig heeft voordat u de huurovereenkomst ondertekent.

1. Hoeveel is de huur?

Dit is de belangrijkste plaats om te beginnen; Je wilt er tenslotte zeker van zijn dat je je huur kunt betalen, samen met eventuele andere rekeningen, zoals de huurdersverzekering, autobetalingen, studieleningen, boodschappen en al die kleine grote dingen.

2. Hoe betaal ik huur?

Huur betalen is het belangrijkste onderdeel van huren. Hoffelijkheid, een goede huurder zijn, is ook belangrijk, maar het betalen van de huur en het op tijd betalen is een cruciaal onderdeel.

Weet of u via Venmo of Zelle beta alt, met een online portal, of zelfs een cheque opstuurt. Het is belangrijk om te weten wanneer de huur verschuldigd is, omdat het sommige plaatsen niet uitmaakt of je binnen de eerste paar dagen beta alt, terwijl andere willen dat je de eerste paar dagen beta alt, geen uitzonderingen.

3. Is de lease van jaar tot jaar of van maand tot maand?

De lengte van een huurcontract kan drastisch variëren, van vastlopen op een jaar tot maand na maand. Weet wat u ondertekent, evenals eventuele boetes voor het vroegtijdig beëindigen van uw huurcontract. Vraag ook naar de termijn waarop u de verhuurder moet laten weten of en wanneer u gaat verhuizen.

4. Hoeveel bedraagt de borg?

Sommige appartementen vereisen een borg om eventuele schade te dekken die zich in de loop van uw huurperiode voordoet, afgezien van de standaard verse verflaag en kleine slijtage. De borg kan variëren van niets tot een maand huur. (Zelden is het meer.)

Als het om decoreren gaat, weet dan of je dingen met spijkers kunt ophangen of dat je in plaats daarvan plakstrips moet gebruiken om decoraties op te hangen. Het is beter om van tevoren te vragen hoeveel u aan het appartement mag veranderen, zodat u weet hoe het eruit moet zien voordat u verhuist, zodat u niet met schoonmaakkosten wordt geconfronteerd.

Snelle tip

Dit is ook een goed moment om te vragen wat ertoe zou leiden dat u uw borg niet volledig ontvangt als u verhuist.

5. Hoeveel ben ik verschuldigd bij ondertekening van de huurovereenkomst?

Dit bedrag varieert enorm van verhuurder tot verhuurder en van stad tot stad. In grote steden kan het gebruikelijk zijn om de eerste en laatste maandhuur, een borg en eventuele makelaarskosten verschuldigd te zijn. Het loopt snel op, dus zorg ervoor dat je een buffer hebt nadat je al dat geld hebt overhandigd. Een huurovereenkomst van $ 1.200 met dat alles kan bijvoorbeeld ongeveer $ 4.000 bedragen, verschuldigd bij ondertekening.

6. Heb ik een medeondertekenaar nodig?

Sommige verhuurders willen dat iemand anders medeondertekent, vooral als je jong bent of niet kunt bewijzen dat je een consistent inkomen hebt. Medeondertekenen is een grote verantwoordelijkheid, aangezien die persoon verantwoordelijk is voor eventuele onbetaalde huur en andere kosten die u maakt.

7. Wie is verantwoordelijk voor de nutsvoorzieningen?

Nutsvoorzieningen, zoals water, elektriciteit, internet, kabel en alles wat niet het dak boven je hoofd is, moeten door iemand worden betaald! Sommige gebouwen betalen voor water en elektriciteit, maar voor internet ben jij zelf verantwoordelijk. Ontdek wat u moet betalen en of dit bij uw huur is inbegrepen of dat u die service zelf moet regelen.

Snelle tip

Wacht niet met verhuizen om een afspraak te maken voor internet of om een account aan te maken bij lokale nutsbedrijven. Zodra u uw adres en verhuisdatum kent, kunt u eventuele diensten plannen, zodat u van start kunt gaan!

8. Hoe gooi ik afval weg?

Controleer of er een afvalcontainer of afvalruimte is waar u uw afval en recyclebare materialen kunt weggooien. Sommige gebouwen hebben hun eigen gebouw binnenshuis, terwijl je voor andere gebouwen een heuvel af moet slenteren.

9. Wat is het sneeuwruimbeleid?

Als je ergens woont waar regelmatig sneeuw ligt, wil je het sneeuwruimbeleid kennen, vooral als je een auto hebt. Weet wanneer u uw auto moet verplaatsen en waar u kunt parkeren als er een sneeuwstorm is.

10. Wat is het beleid voor onderverhuur?

Sommige appartementen zijn cool omdat huurders deze onderverhuren, vooral als je een huurder bent met een uitstekende reputatie, terwijl andere dit volledig verbieden. Als de kans bestaat dat u wilt onderverhuren, moet u weten wat het beleid is en of onderverhuur een schending van uw huurovereenkomst is die tot onmiddellijke beëindiging zou leiden.

11. Wat is het huisdierenbeleid?

Heb je een hond, vogel, goudvis, hamster? Weet precies welke huisdieren in uw pand zijn toegestaan. Sommigen vinden vissen en veren niet erg, maar trekken de grens bij bont. Anderen zijn inclusief een huisdierentoeslag. Wees eerlijk als je een huisdier hebt.

12. Wat is het parkeerbeleid en is er parkeergelegenheid voor bezoekers?

Als je een huurcontract voor een appartement in de buitenwijken tekent of als je niet in een grote stad of binnenstad woont, is de kans groot dat je geen problemen zult ondervinden als het om parkeren gaat. Als het een algemene parkeerplaats is, kun je meestal overal parkeren.

Als je een toegewezen plek hebt, parkeer dan alleen op die plek. De Parkeerplaatsgoden zijn niet degenen om mee te rotzooien. Voor sommige appartementen moet u een ruimte huren. In dat geval kan dit elke maand aan uw huurbetaling worden toegevoegd.

Zorg ervoor dat u alleen parkeert waar u kunt en vraag waar bezoekers kunnen parkeren, als dat al mogelijk is. Mocht parkeren voor gasten geen optie zijn, dan kunt u informeren naar de beste plek om bezoekers tijdens hun verblijf te laten parkeren.

Voor sommige appartementen is parkeren op straat de enige optie, dus zorg ervoor dat u over de benodigde parkeervergunningen van de stad beschikt.

Moet weten

In uw huurcontract kan zijn vastgelegd dat u slechts een X aantal opeenvolgende dagen gasten tegelijk kunt ontvangen. Het is belangrijk om een kopie van uw huurovereenkomst bij de hand te houden, zodat u deze kunt raadplegen als u bezoek heeft.

13. Zal mijn huur stijgen? Zo ja, wat is de gemiddelde stijging?

Het is belangrijk om te weten hoeveel uw huur elk jaar zal stijgen. Het is nu misschien een koopje, maar zorg ervoor dat het niet plotseling met $ 200 of $ 300 per maand stijgt als u ontslag neemt. Informeer naar de gemiddelde huurverhoging, zodat je weet wat je kunt verwachten.

14. Welke voorzieningen zijn inbegrepen?

Voorzieningen zijn die bonussen die het leven in een appartement gemakkelijker maken - en soms maken ze het leven in een appartement geweldig. Ontdek of er in uw gebouw een wasserette aanwezig is, en zo ja, of deze gratis is, een kamer nodig heeft of een wasserettekaart heeft. U heeft mogelijk ook toegang tot en gebruik van de buitenruimte, eventuele grills of picknickplaatsen. Er kan een extra vergoeding gelden voor zaken als een zwembad.

15. Is er extra opslagruimte?

jonge man in nieuw appartement
jonge man in nieuw appartement

Sommige appartementen zijn een goudmijn met opslagruimte! Anderen, nou ja, niet zo veel. U kunt zien of uw gebouw opslagruimtes heeft, vaak kleine kasten of kasten, waar u spullen kunt opbergen die u niet vaak gebruikt. Zorg ervoor dat je een slot meeneemt om je spullen veilig te houden!

16. Hoe wordt er omgegaan met post-, pakket- en voedselbezorging?

Weten dat je al je post, pakjes en eten 's avonds laat ontvangt, is belangrijk. Weet waar post en pakketten worden achtergelaten en of er een postkamer voor de pakketten is in plaats van alleen de stoep of de voordeur. Is er een gemakkelijke locatie voor voedselbezorging of andere bezorgdiensten?

17. Welk onderhoud v alt onder een leaseovereenkomst?

Het is niet alleen belangrijk om te weten wat er gedekt wordt, maar het is ook goed om te weten wie verantwoordelijk is voor de reparaties en met wie u contact moet opnemen.

Weet of u een verstopte afvoer moet repareren of dat het appartement het als normale slijtage beschouwt dat ze langs kunnen komen om het te repareren. Heeft u een lekkende kraan? Het is belangrijk dat u over bepaalde vaardigheden beschikt en weet of uw gebouwbeheerder of verhuurder dit voor u kan regelen.

Wat te doen bij een rondleiding door een appartement

Als je appartement na appartement bekijkt, zijn hier een paar tips waar je rekening mee moet houden, zodat je de beste keuze kunt maken.

Foto's en video's maken

Je kunt nooit teveel foto's of video's maken van een nieuwe ruimte, vooral als je veel appartementen bezoekt. Ze kunnen samen beginnen te lopen, en de afbeeldingen of video's kunnen u helpen beslissen.

Bedankt over hoe je woon-werkverkeer eruit zal zien

Natuurlijk, het appartement is geweldig, maar is het de rit van een uur heen en terug waard? Vergeet niet rekening te houden met verkeer en parkeren als je thuiskomt!

Maak lijstjes die je moet hebben, willen en leuk zou zijn

Weet waar je niet aan wilt toegeven met je appartement (je zult niet toegeven op een plek zonder parkeerplaats), iets wat je wel leuk zou vinden, maar niet noodzakelijkerwijs een dealbreaker zou zijn (je weet het zeker hou van een plek met airconditioning), en alles wat het tot jouw perfecte appartement zou maken als bonus (hallo, vaatwasser!).

Huur een appartement met vertrouwen

Stuur die e-mail, pak de telefoon en plan een rondleiding; het is tijd om het kippenhok te verlaten en je eerste appartement te vinden! Gewapend met het antwoord op deze vragen vindt u het perfecte appartement - en vermijdt u eventuele problemen en onduidelijkheden onderweg. Je volgende aankoop is binnenkort het inpakken van tape en dozen!

Aanbevolen: