7 meest waardevolle Hot Wheels-auto's ooit gemaakt

Inhoudsopgave:

7 meest waardevolle Hot Wheels-auto's ooit gemaakt
7 meest waardevolle Hot Wheels-auto's ooit gemaakt
Anonim

Sorteer het Hot Wheels-speelgoed waar je als kind dol op was - sommige kunnen veel geld waard zijn.

Verzamelbare Hot Wheels-voertuigen 1979 tot en met 2002
Verzamelbare Hot Wheels-voertuigen 1979 tot en met 2002

Sinds de jaren zestig is Mattel een natuurkracht in de speelgoedwereld. Het speelgoedbedrijf, vooral bekend vanwege het tot leven brengen van Barbie, lanceerde Hot Wheels niet lang na het debuut van de pop. Als je een Hot Wheels-kind was, had je waarschijnlijk talloze willekeurige dozen en zakjes gevuld met losse auto's, waarvan er vele waren doorgegeven door ouders, grootouders en andere familieleden. Hoewel auto's uit de hoogtijdagen van de Millennials niet zoveel waard zijn, behoren dat afgedankte speelgoed uit de jaren '60 en '70 tot de meest waardevolle Hot Wheels. Als je er een paar hebt, kan een select groepje je veel geld opleveren als je ze aan de juiste verzamelaar verkoopt.

Krijg heet geld voor de meest waardevolle Hot Wheels

Meest waardevolle Hot Wheels-auto's Geschatte waarde
1970 Rode Baron $3, 000
1968 "Cheetah" Hong Kong-basispython $10.000
1971 Paarse Oldsmobile 442 $12.000
1970 "Mad Maverick" Basis Machtige Maverick Nooit verkocht
1968 Wit geëmailleerde Camaro $100.000
1968 Felroze Beatnik Bandit $15.000
1968 Roze strandbom met achterlader $ 150.000

Speelgoedverzamelaars menen zaken, en ze zijn bereid bakken vol geld neer te leggen voor wat de meeste mensen denken dat op oude rommel lijkt. Hot Wheels zijn een van de zeldzame geliefde vintage speelgoedsoorten die niet binnen een paar jaar na de release zijn uitgestorven, wat betekent dat er een enorme catalogus met Hot Wheels is om uit te kiezen. Maar vanwege het aantal auto’s dat Mattel onder de naam Hot Wheels heeft gemaakt, is het zoeken naar de meest waardevolle een serieuze opgave. Het is echter een klus die de moeite waard kan zijn, omdat het de moeite waard kan zijn om stoffige speelgoedauto's ondersteboven te gooien en door enorme stapels vintage metaal te bladeren.

1970 Rode Baron

1970 Rode Baron
1970 Rode Baron

Hoe kon Hot Wheels fout gaan met een bizar auto-ontwerp met een Duitse helm op de plaats van het dak van de auto, twee machinegeweren aan de zijkanten en een bijpassende rode hot rod-lak? De Red Baron-auto is geïnspireerd op de beruchte vliegende aas uit de Eerste Wereldoorlog met dezelfde naam, en hij zou zich meteen thuis hebben gevoeld op de racegrid van Penelope Pitstop. Het prototype van de auto is de meest waardevolle versie, en tot nu toe zijn er slechts tien ontdekt. Dit prototype wijkt enigszins af van het ontwerp dat overal in de speelgoeddozen van kinderen terechtkwam. Zoek naar een wit interieur, een blanco helm zonder ijzeren kruisstickers en een blanco metalen basis. Als het al deze functies heeft, is bingo! Je hebt een kleine auto die ongeveer $ 3.000 waard is.

1968 "Cheetah" Hong Kong-basispython

1968 Cheetah Hong Kong-basispython
1968 Cheetah Hong Kong-basispython

Speelgoedverzamelaars over de hele wereld hechten veel waarde aan Hong Kong Hot Wheels-varianten vanwege hoe experimenteel de markt was en hoe weinig van deze speciale auto's er bestonden. Eén staat bekend als de "Cheetah" Python. Met de naam 'Cheetah' op de basis zijn er tot nu toe slechts zes gevonden. Waarom? Omdat de naam 'Cheetah' toebehoorde aan een GM-manager, moest dit specifieke ontwerp worden hernoemd. Omdat er zo weinig op de markt zijn gekomen vóór de naamswijziging, zijn ze vandaag ongeveer $ 10.000 waard.

1971 Paarse Oldsmobile 442

Paarse Oldsmobile 442 uit 1971
Paarse Oldsmobile 442 uit 1971

Oude Hot Wheels die voor specifieke markten over de hele wereld zijn gemaakt, kunnen tegenwoordig voor een hoge prijs worden verkocht. De ultracoole Purple Oldsmobile 442 uit 1971 werd bijvoorbeeld alleen geproduceerd voor de markt in Hong Kong en is nooit over de Stille Oceaan naar de VS gekomen. In combinatie met lage productiewaarden en hoogwaardige omstandigheden omarmden deze kleine tweedeurscoupés alle dat was de jaren zeventig, en ze kunnen voor tienduizenden dollars worden verkocht, met een geschatte waarde van $ 12.000.

1970 "Mad Maverick" Basis Machtige Maverick

1970 Mad Maverick - Basis Machtige Maverick
1970 Mad Maverick - Basis Machtige Maverick

Helaas voor Mattel denken grote geesten hetzelfde, en hun belangrijkste Hot Wheels-concurrent, John Lightning Cars, kwam met een Mad Maverick-auto op de markt net voordat Mattel hun Howard Rees-ontwerp op de markt kon brengen. Het bekende speelgoedbedrijf liet zich niet afschrikken en veranderde de naam in Mighty Maverick. De weinige Mad Maverick-auto's (er zijn vijf exemplaren bekend) die werden uitgebracht voordat ze de fout ontdekten, zijn voor verzamelaars een fortuin waard. Hoe waardevol ze zijn, staat ter discussie, aangezien er nog nooit een is verkocht en er wordt aangenomen dat dezelfde persoon alle vijf bezit.

1968 Wit geëmailleerde Camaro

Camaro in wit email uit 1968
Camaro in wit email uit 1968

Autoliefhebbers en nostalgische Gen X-ers zijn op zoek naar een zeldzaam speelgoedprototype, en de White Enamel Camaro uit 1968 van Hot Wheels v alt vooral in die categorie. Geïnteresseerde kopers zullen hun motoren laten draaien als een van deze preproductieauto's (ze zijn nooit in een blisterverpakking terechtgekomen) op de veiling komt. Als je de ontbrekende lipjes vindt onder het interieur van de auto, waar ze normaal gesproken op een Hot Wheels Camaro zouden zitten, dan heb je misschien een van de 25 bekende exemplaren van vandaag. In 2020 werd er nog één ontdekt en gezien de zeldzame vondst wordt geschat dat deze wel 100.000 dollar waard is.

1968 Felroze Beatnik Bandit

Felroze Beatnik-bandiet uit 1968
Felroze Beatnik-bandiet uit 1968

De felroze Beatnik Bandit werd in 1968 in Hong Kong uitgebracht als een poging om meisjes met speelgoedauto's te laten spelen. Wat deze misleide leidinggevenden niet begrepen, was dat meisjes geen speciale 'meisjesachtige' versie van hun speelgoed nodig hadden om ermee te willen spelen. Meisjes wilden vrachtwagens, hot rods en de nieuwste ponyauto's, net als hun mannelijke klasgenoten. Het is niet verwonderlijk dat de auto's niet lang meegingen, en door de zeldzaamheid van een kleinere markt te combineren met een beperkte oplage, zijn ze behoorlijk moeilijk te vinden. Eén is onlangs verkocht voor $ 15.000.

1969 Roze strandbom met achterlader

Roze strandbom met achterlader uit 1969
Roze strandbom met achterlader uit 1969

Zonder twijfel was de strandbom van Hot Wheels uit de late jaren 60 in een felle zonsondergangroze tint een van de mooiste speelgoedauto's van het decennium. Maar bijna niemand had de kans om ermee te spelen, aangezien er ooit slechts twee zijn gemaakt dankzij een mislukt ontwerp met achterlader waardoor de auto uit balans was met twee neonkleurige surfplanken. Eén exemplaar werd op een veiling verkocht voor een recordbedrag van $ 150.000. Dus hoewel de kans heel klein is dat je een van deze in je collectie zult vinden, laten ze zien hoeveel sommige verzamelaars bereid zijn te besteden aan zeer speciale Hot Wheels.

Dingen die een Hot Wheels-auto waardevol maken

Het is hoogst onwaarschijnlijk dat iemand een flink appeltje voor de dorst gaat maken van zijn oude Hot Wheels-collectie. Helaas is het plezier om ze van de trap af te gooien en ermee onder water in de badkuip te racen ongeveer het enige wat je kunt halen uit de vintage Hot Wheels die je al sinds je kindertijd hebt. Het merk Hot Wheels stopt de productie niet snel, wat het maken van serieuze winst op hun auto's tegenwerkt. Omdat er zoveel Hot Wheels verkrijgbaar zijn, zijn er maar een paar de moeite waard om online of aan een verzamelaar te verkopen. Maar voordat je voor altijd afscheid neemt van je verzameling, zoek naar een paar verschillende kenmerken van je auto's die erop kunnen wijzen dat je de heilige graal van de verzamelbare Hot Wheels hebt.

  • Blisterverpakkingen- De kartonnen en plastic verpakkingen waar Hot Wheels nog steeds in zitten, worden een blisterverpakking genoemd, en auto's die nog in de originele blisterverpakkingen zitten, zijn veel verzamelbaarder dan die die in de loop van de tijd zijn verwijderd en in elkaar geslagen.
  • Redline-serie - Redline Hot Wheels werden vervaardigd van 1968 tot 1977 en worden beschouwd als de meest verzamelbare Hot Wheels uit het vintage-tijdperk. De snelste manier om erachter te komen of een auto een Redline is, is door te kijken naar letterlijke rode lijnen op de wielen en vervolgens te zoeken naar de Verenigde Staten of Hong Kong op de basis.
  • Verenigde Staten versus Hong Kong - Hoewel niet elke auto die in Hong Kong wordt geproduceerd waardevoller is dan auto's die in de Verenigde Staten worden gemaakt, heeft Mattel veel unieke en speciale auto's geïntroduceerd in die markt zonder ze een Amerikaanse release te geven. Dus het vinden van Hong Kong op de bodem van een oudere Hot Wheels is een eerste stap in het ontdekken van een Hot Wheels die wat geld waard zou kunnen zijn.

Hot Wheels zijn hier om te blijven

Aangezien autocoureur zijn voor de meesten van ons geen succes was, zijn speelgoed als Hot Wheels het dichtst in de buurt gekomen van het waarmaken van onze dromen: over de racecircuits racen en vechten voor het podium. Het is deze universele behoefte aan snelheid die sommige Hot Wheels zo waardevol maakt, meer dan 60 jaar nadat ze voor het eerst op de speelgoedmarkt verschenen, en deze nostalgie zorgt ervoor dat sommige verzamelaars bereid zijn een klein fortuin uit te geven voor een klein metalen autootje dat in de palm van je hand past. hand.

Aanbevolen: