De 5 meest waardevolle centen uit de jaren '70 die een klein fortuin waard zijn

Inhoudsopgave:

De 5 meest waardevolle centen uit de jaren '70 die een klein fortuin waard zijn
De 5 meest waardevolle centen uit de jaren '70 die een klein fortuin waard zijn
Anonim
Afbeelding
Afbeelding

Van de vele dingen waar de jaren '70 om bekend staan, zijn centen daar niet bepaald één van. Toch zijn er een handvol waardevolle centen uit de jaren zeventig waar u op moet letten. Van voortreffelijke proefpenningen tot zeldzame kleine datumafdrukken: dit zijn de meest waardevolle centen uit de jaren 70 die je met geluk kunt vinden.

5 meest waardevolle centen uit de jaren 70

De vijf meest waardevolle centen uit de jaren 70 zijn klein maar krachtig. Deze centen brengen recordprijzen binnen in het bereik van $ 10.000 - $ 20.000 en zijn de moeite waard om uw kassier te vertellen 'het wisselgeld te behouden'.

Meest waardevolle centen uit de jaren 70 Recordverkoopprijzen
1970-S grote datum verdubbelde matrijs voorzijde $24, 150
1970-S Kleine Datum $18, 400
1971-S Diep Cameo-bewijs $17, 250
1974-S Omgekeerde Brockage van 1973-S $11, 400
1971-S Dubbele matrijs voorzijde $10, 350

1970-S Grote Datum Penny

Afbeelding
Afbeelding

Pennies geslagen in 1970 zijn enkele van de meer ongebruikelijke prenten uit de 20e eeuw. Er werden twee verschillende soorten geslagen: grote datum en kleine datum. Voor het blote, ongetrainde oog is er niet veel verschil tussen de twee. Als je ze echter onder een vergrootglas bekijkt, kun je zien dat bij de grote datumpenningen de 7 grotendeels op gelijke hoogte staan met de rest van de cijfers.

Als je grote datumpenningen kunt vinden met fouten tijdens het afdrukken, dan heb je geluk. Een van de meest waardevolle is een dubbele dobbelsteen aan de voorzijde. Proefpenningen hebben een bijzonder hoog contrast en zijn sets van de hoogste kwaliteit die verkrijgbaar zijn. Een van deze zeldzame centen werd in 2001 verkocht voor $ 24.150.

1970-S Kleine Datum Penny

Afbeelding
Afbeelding

De kleine cent uit 1970 is veel waardevoller dan zijn grote broer of zus. Volgens Dave's Collectible Coins onderscheiden verzamelaars de twee door te zoeken naar een 9 in de datum die "laat zien dat de staart van de bovenste lus meer taps toeloopt en iets hoger gebogen is dan bij de versie met grote datum. Op dezelfde manier wordt het woord Vrijheid minder scherp afgedrukt dan op grotere dadelvariëteiten. Eén proefexemplaar werd bijvoorbeeld in 2005 verkocht voor $ 18.400.

1971-S Diepe Cameo Proof Penny

Afbeelding
Afbeelding

Zoals we eerder vermeldden, zijn proefmunten de mooiste en meest perfect geslagen munten die mogelijk zijn. Natuurlijk bestaat er zelfs tussen de bewijzen een hiërarchie waarvan de bewijzen visueel steeds aantrekkelijker worden. De penny uit 1971 is een van deze prachtige bewijzen. Heritage Auctions, dat in 2004 een exemplaar verkocht voor $ 17.250, beschreef dit bewijs als "zwaar mat" met een "roze-gouden" kleur. Momenteel is er geen enkele met een hogere rating dan deze specifieke munt.

1974-S Omgekeerde Brockage van 1973-S Penny

Afbeelding
Afbeelding

Er worden niet veel brockagemunten uit de jaren 70 in zo'n goede staat geveild als deze cent uit 1974. Deze cent, met een hoge score van 64, werd in 2020 via Heritage Auctions voor $ 11.400 verkocht. Wat brockagemunten speciaal maakt, is dat ze het verwachte ontwerp aan de ene kant van de munt hebben en de spiegel aan de andere kant. Deze specifieke penny uit 1974 heeft bijvoorbeeld het standaard gedrukte Lincoln-portret op de voorkant en vervolgens het achterwaartse Lincoln-ontwerp uit 1973 op de achterkant. Brockages kunnen een zeldzame misvorming zijn die optreedt wanneer de dobbelsteen vast komt te zitten, dus ze kunnen behoorlijk waardevol blijken te zijn.

1971-S Verdubbelde Die Voorzijde Penny

Afbeelding
Afbeelding

Een ander ding waar je op moet letten bij vintage centen zijn fouten met dubbele dobbelstenen. Dit gebeurt wanneer het metaal meerdere keren wordt geraakt door de dobbelsteen (de ontwerpstempel) aan de voorzijde, achterkant of beide zijden. Het resultaat is een scherper reliëf en soms een wankele positionering. Dubbele diefouten van hoge kwaliteit kunnen voor hoge bedragen worden verkocht, zoals deze cent van 65, 1971 die in 2005 voor $ 10.350 werd verkocht.

Waar u op moet letten bij het doornemen van oude centen

Afbeelding
Afbeelding

Hoewel het vrij zeldzaam is om centen uit de jaren 70 te vinden die net zo waardevol zijn als die op deze lijst, kun je nog steeds een paar duizend dollar rijker worden als je de juiste cent in je zak vindt. Let op deze specifieke kenmerken wanneer u door uw kleingeld bladert.

  • Zoek naar centen met hetzelfde ontwerp, aan beide zijden bedrukt.
  • Zoek naar fouten bij het slaan, zoals dubbel sterven, slagfouten, enzovoort. Deze zullen allemaal een duidelijke visuele afwijking vertonen.
  • Vind kleine lettertjes centen uit 1970.
  • Grijp proefpenningen die mogelijk in omloop zijn gekomen. Deze worden meestal gemaakt als verzamelobjecten, dus ze hebben veel wederverkooppotentieel.

Zie een cent, pak hem op

Afbeelding
Afbeelding

In tegenstelling tot biljetten van 2 dollar, genereren centen niet veel rente. Ze zijn alledaags en nemen ruimte in beslag in spaarpotten en portemonnees. Maar in het zeldzame geval zal een vintage cent de interesse van kopers wekken. Deze centen uit de jaren 70 zijn slechts een paar van de vele vintage munten van één cent die verzamelaars (en hun portemonnees) de kamer in zullen trekken.

Aanbevolen: