Traditioneel Tom Collins-recept

Inhoudsopgave:

Traditioneel Tom Collins-recept
Traditioneel Tom Collins-recept
Anonim
tom collins drankje
tom collins drankje

Ingrediënten

  • ¾ ounce vers geperst citroensap
  • ¾ ounce eenvoudige siroop
  • 1½ ounces gin
  • IJs
  • Clubfrisdrank
  • Citroenschijfje en kers voor garnering

Instructies

  1. Doe het citroensap, de eenvoudige siroop en de gin in een cocktailshaker.
  2. Voeg ijs toe en schud om af te koelen.
  3. Zeef in een Collins-glas gevuld met ijs.
  4. Top met frisdrank.
  5. Garneer met het schijfje citroen en de kers.

Vervangingen en variaties

De meest populaire variant voor de Tom Collins is de wodka Collins - het is hetzelfde drankje, alleen gemaakt met wodka in plaats van de gin. Je kunt ook de volgende variaties proberen:

  • Bestrijk met citroen-limoen frisdrank in plaats van frisdrank.
  • Voor een verfrissende bruis doe je er 60 ml mousserende wijn op en vul je het vervolgens tot de rand met frisdrank.
  • Probeer het met tequila in plaats van de gin om een tequila collins te maken.
  • Mommel wat bessen of zacht fruit met de eenvoudige siroop voordat je de overige ingrediënten toevoegt voor een fruitige collins.
  • Voeg een paar scheutjes gearomatiseerde bitters toe.

Garneringen

Een schijfje citroen en maraschinokers is de klassieke Collins-garnering. Je kunt ook verschillende soorten fruit of bessen op een vergelijkbare manier gebruiken voor een vernieuwd uiterlijk.

Over Tom Collins

Dus wie is Tom Collins eigenlijk? Hoewel het zeker is dat er echte mensen zijn die Tom Collins heten, blijkt dat het klassieke drankje niet naar een echte persoon is vernoemd. De waarschijnlijke oorsprong van de naam van de cocktail komt voort uit een grap uit de jaren 1870. Zoals het verhaal gaat (en het kan gewoon een verhaal zijn en geen echte waarheid), circuleerde er in 1874 in New York City een grap dat een man genaamd Tom Collins door de stad ging en onzin over mensen praatte, wat het gepeupel opriep. Mensen gingen van herberg naar herberg, op zoek naar meneer Collins om een einde te maken aan zijn geruchten. Grappig grapje, hè? Gelukkig kwam de woedende menigte nooit oog in oog te staan met een armzalig wezen dat eigenlijk Tom Collins heette. Barmannen eerden de fictieve smack-talker echter wel door een drankje te maken dat naar hem vernoemd was. De Tom Collins kan dus overal worden beschouwd als de officiële drank van roerstaafjes. Of je kunt het gewoon zien als een licht, smakelijk, bruisend gin-afgiftesysteem.

Collins All Gin Lovers

Ben jij een gin-liefhebber? Kom binnen gin-liefhebbers! Als je daar bent, probeer dan de Tom Collins eens. Het is een bruisende, botanische, verfrissende cocktail die je zeker zal prikkelen - en je smaakpapillen.

Aanbevolen: