15 Entertainmentcentrum-decoratie-ideeën met klasse

Inhoudsopgave:

15 Entertainmentcentrum-decoratie-ideeën met klasse
15 Entertainmentcentrum-decoratie-ideeën met klasse
Anonim
Houten entertainmentcentrum
Houten entertainmentcentrum

Transformeer een alledaags entertainmentcentrum in een gespreksonderwerp met enkele van deze decoratie-ideeën voor een entertainmentcentrum. U kunt kunstvoorwerpen, foto's, planten en andere decoratieartikelen gebruiken om uw entertainmentcentrum uw persoonlijke stijl te laten weerspiegelen. Kies bijvoorbeeld een specifiek thema voor het decoreren van uw entertainmentcentrum, zodat u de eindeloze keuzemogelijkheden voor mogelijke decoraties kunt beperken. Als je niet kunt beslissen over een thema, kunnen een paar originele en spannende ideeën de inspiratie zijn die je nodig hebt.

1. Toon uw gezinsvakanties

Creëer een menagerie van uw gezinsuitjes op de planken van het entertainmentcentrum.

  • Het gebruik van een reeks fotolijsten met verschillende afmetingen en vormen kan designinteresse wekken.
  • Overweeg om dezelfde framekleur en -stijl te gebruiken om uw display samenhangend te houden. Print uw favoriete foto's van gezinsvakanties zodat ze in elk frameformaat passen.
  • Plaats een groep van drie foto's van 15 x 15 cm op één plank en een foto van 20 x 30 cm met een lage plantenbak met nagemaakte vetplanten en een stompkaars van 10 x 15 cm op de volgende plank.
  • Zorg ervoor dat u bij het maken van andere fotodisplays in de schappen het evenwicht behoudt en niet te veel stapelt.
  • Gebruik kleinere kaders op foto-ezels om designinteresse toe te voegen.

Terwijl je je foto's groepeert, wordt elke plank een venster met herinneringen.

2. Ga nautisch

Wat is een betere manier om je liefde voor alles wat nautisch is te tonen dan je entertainmentcentrum te versieren met verschillende nautische motieven en kunstvoorwerpen?

  • Gebruik alle nautische voorwerpen, vooral als je een verzameling hebt, zoals schepen, zeilboten of vuurtorens.
  • Gebruik een mix van nautische motieven, zoals een anker, kompas, gemonteerde schelpen, gekleurd zeeglas in hoge glazen vazen of apothekerspotten, zee-egels, zeesterren, zanddollars in een schaduwdoos op een ezel, beeldjes van dolfijnen, walvissen en walvisstaarten.
  • Als je muurruimte boven je entertainmentcentrum hebt, drapeer dan een scheepstouw in een slingerpatroon met een nepboei aan elk uiteinde.
  • Je kunt besluiten dat je de voorkeur geeft aan een visnet met veel schelpen, zeesterren en andere zeeschatten die in het net gevangen zitten.

3. Pronk met je sneeuwbolcollectie

Een collectie sneeuwbollen geeft uw entertainmentcentrum een vleugje magie. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u een Disney-sneeuwbolcollectie heeft die u wilt tentoonstellen. Voeg een foto toe van je laatste Disney-reis of groep van drie op de volgende plank. Je kunt er helemaal voor gaan en kiezen voor lijsten met Disney-thema. Wees creatief met je sneeuwbolthema. Misschien geef je de voorkeur aan een Star Wars-collectie, of misschien heb je een verzameling feeën uit je kindertijd die je in de loop der jaren hebt uitgebreid. Als je geen sneeuwbollencollectie hebt, kun je er altijd een beginnen. Je kunt snel je verzameling opbouwen door een sneeuwbolverlanglijstje te maken voor Kerstmis, verjaardag en andere cadeaugelegenheden.

TV-centrum met sneeuwbolcollectie
TV-centrum met sneeuwbolcollectie

4. Boekenplanken toevoegen

Een tv-meubel biedt je misschien niet veel mogelijkheden voor decoraties. Als de stand planken heeft, is de kans groot dat uw elektronische apparatuur het grootste deel van de plankruimte in beslag neemt. Mogelijk kunt u een kaars of een kunstplant toevoegen om het risico te vermijden dat u planten in de buurt van elektronische apparatuur water geeft.

Een geweldige oplossing is om aan weerszijden van je tv-meubel een open boekenkast toe te voegen. Je wilt dat de boekenkasten bij de afwerking van je tv-meubel passen, zodat het lijkt alsof ze bij elkaar horen. Deze toevoegingen creëren een groter entertainmentcentrum dat u decoratiemogelijkheden biedt. U kunt de boekenkasten gebruiken om uw boeken in salontafelstijl of decorobjecten op te bergen, in kleur afgestemd op uw kamerinrichting. Je zou kunnen besluiten dat dit een geweldige manier is om schaduwvakken weer te geven op schildersezels met geperste bloemen of nep-vetplanten. Je kunt het thema dragen met een boeket zijden bloemen en diverse groene planten.

5. Maak vakantie- en seizoensvignetten op de bovenste plank

Vier het seizoen! Er zijn veel feest- en seizoensdecoraties die u kunt gebruiken als uw entertainmentcentrum een bovenste plank boven de tv heeft. U kunt deze plank wijden aan deze bijzondere decoraties. U kunt ervoor kiezen om enkele inbouwspots te installeren om een kerststal, een glazen pompoencollectie of schattige sisal-paashazen in de kijker te zetten. Een weergave van herfstbladeren en takken kan een paar eekhoornbeeldjes of uw gewaardeerde antieke Gurley Thanksgiving-kaarsen als achtergrond vormen.

Entertainmentcentrum ingericht voor Kerstmis
Entertainmentcentrum ingericht voor Kerstmis

6. Benadruk vierkante en rechthoekige vormen

Als je een moderne inrichting hebt, kun je geometrische vormen spelen, vooral vierkante en rechthoekige vormen.

  • Als uw tv aan de muur boven uw tv-standaard is gemonteerd, kunt u de rechthoekige en vierkante vormen van uw meubels met verschillende accessoires spelen.
  • Plaats verticale rechthoekige spiegels of ingelijste afdrukken aan weerszijden van uw tv en herhaal de rechthoekige vorm.
  • De bovenkant van je tv-meubel is een ideale plek om kleinere formaten van deze geometrische vormen te gebruiken. Sommige accessoires zijn bijvoorbeeld fotolijsten, een muziekdooscollectie, een doos met souvenirs of een stapel boeken.
  • Selecteer accessoires in uw kleurenpalet om uw entertainmentcentrum een natuurlijk onderdeel van uw kamerinrichting te maken.
Smart TV Mockup met leeg scherm in de groene kamer
Smart TV Mockup met leeg scherm in de groene kamer

7. Voeg uitgebreide bioscoopgordijnen toe voor een elegante stijl

Als je een vrij groot entertainmentcentrum hebt, wil je het misschien een beetje aankleden voor een meer filmisch statement. Je kunt een uitgebreid entertainmentcentrum decoreren met lagen gordijnen, touwbinders en gordijnen met franjes. Selecteer een stof die past bij het algemene thema en de kleur van uw interieur. Als u alles uit de kast wilt halen, installeer dan een paar architecturale elementen die bij uw huisontwerp passen. Denk hierbij aan kroonlijsten en een paar kolommen die de entertainmentunit omlijsten.

8. Versier planken met antieke collectie

Profiteer van de gebogen uiteinden van uw home entertainment-centrum om een antieke collectie tentoon te stellen. Als u bijvoorbeeld antieke vazen of oude flessen verzamelt, kunt u deze aan beide uiteinden van uw entertainmentcentrum laten zien. Vermijd het gebruik van kleine of kleine voorwerpen, aangezien deze verloren gaan in de massaliteit van uw entertainmentcentrum. Grote items die de ruimtes vullen, creëren een display dat een werkelijk meeslepende vitrine is die gemakkelijk te zien en te waarderen is.

9. Voeg spatten moderne kleuren toe

Als uw home entertainment-centrum zwevende planken heeft, kunt u een leuke kleuraccent creëren door een accentkleur te selecteren en objecten van die ene kleur op verschillende hoogtes aan elke kant van de tv te plaatsen. Als je van hangende planten houdt, plaats ze dan op de bovenste plank en een plank tussen de bovenste en onderste plank voor een mooi cascade-effect. Zorg ervoor dat u niets rond de tv plaatst dat om uw aandacht kan strijden.

Modern entertainmentcentrum met een vleugje kleur
Modern entertainmentcentrum met een vleugje kleur

10. Voeg glitter toe met geodes en kristallen

Als jij en je gezin rotshonden zijn, kun je je entertainmentcentrum gebruiken om iedereen te verblinden. Stof je verbazingwekkende rotscollectie van geodes, kristallen en favoriete rotsmonsters af. Bepaal welke je in je entertainmenteenheid wilt laten zien.

Upgrade je display een beetje door gekleurde viltvierkantjes onder elk exemplaar te gebruiken. Het vilten vierkant zal dienen als beschermende kussens tussen gekartelde of oneffen rotsen en de plank. Selecteer voor elk display een bijpassende of contrasterende kleur. Zorg er wel voor dat de viltkleuren die u kiest goed bij uw kamerinrichting passen.

11. Kleed een Cubby tv-meubel aan met decoratieve opbergmanden

Transformeer een eenvoudig tv-meubel met open planken door decoratieve opbergmanden toe te voegen. Er zijn verschillende manieren waarop u deze prachtige toevoegingen aan uw planken kunt gebruiken. Je kunt kiezen voor manden van zeegras of er specifieke kleuren voor kiezen.

Afhankelijk van het thema van je kamer, kun je besluiten dat een meer geraffineerde look bij je persoonlijke stijl past. Als je een doe-het-zelver bent, selecteer dan canvas manden/bakken en versier deze met acrylverf. Versier ze met tekeningen uit de vrije hand of kies voor een serie stencils. Als u een speelkamer of speelkamer voor kinderen ontwerpt, kunt u een verzameling kleuren gebruiken.

12. Bouw een thuisbibliotheek

Een entertainmentcentrum met een plank is een uitstekende kandidaat voor een thuisbibliotheek, of op zijn minst voor enkele van je favoriete boeken. Houd rekening met de kleuren van de boekruggen wanneer u uw boeken op de planken plaatst. Een op kleur gecoördineerde groepering van boeken zal twee doelen dienen. De eerste is om je boeken een nieuw thuis te geven, en de tweede is om het kleurenschema van je kamer te herhalen.

Wanneer u van uw entertainmentcentrum een thuisbibliotheek maakt, combineert u het beste van twee vormen van entertainment op één locatie. Als je de voorkeur geeft aan halve planken met boeken in plaats van elke plank vol te laden, kun je decoratieve boekensteunen op één boekengroep plaatsen en een kunstobject plaatsen, zodat het een willekeurige plaatsing tussen de boeken lijkt.

Entertainmentcentrum met bibliotheek
Entertainmentcentrum met bibliotheek

13. Voeg houtsnijwerk toe van favoriete artiesten

Een entertainmentcentrum is een ideale plek om houtsnijwerk tentoon te stellen. Rust uw planken uit met kleine spots die kunnen worden aangepast om uw houtsnijwerk te accentueren. Je kunt er zelfs een paar instellen om deze creaties te verlichten.

Als je geen collectie houtsnijwerk hebt, maar er wel een wilt beginnen, kies dan een thema en blijf daarbij om een prachtige collectie van kunstenaars op te bouwen terwijl je ze ontdekt. Betrek uw hele gezin erbij als een doorlopend familieproject. Zorg ervoor dat u verschillende formaten houtsnijwerk kiest vanwege de ontwerpinteresse. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen eendenkooien, groene man- en groene vrouwenmaskers, of standbeelden/beeldjes van gezinnen te verzamelen die zich bezighouden met verschillende activiteiten waar uw gezin van geniet. Je kunt ervoor kiezen om een specifiek dier te verzamelen, zoals een hert of konijn. Je kunt twee of drie onderwerpen combineren.

14. Haal de sterrenstelsels en het sterrenstelsel in huis

Als je een fan bent van de ruimte, sterrenstelsels en het sterrenstelsel, druk deze liefde dan uit met verschillende kunstvoorwerpen die elk van hen uitbeelden. Ingelijste Hubble-afbeeldingen van verschillende sterrenstelsels, een kleine bureaumobiel van het sterrenstelsel, een aardbol of bollen van je favoriete planeten, zoals Saturnus met al zijn prachtige ringen, zijn mogelijke decoraties die je kunt gebruiken voor je entertainmentcentrum.

15. Gebruik retro-parafernalia

Veel verzamelaars van retro-parafernalia tonen graag hun vondsten. Een retrocollectie uit de jaren vijftig kan bestaan uit frisdrankwinkelartikelen, een lavalamp, een kauwgomballenautomaat, een jukebox aan de eettafel, een model van een muscle car en andere iconische items. Misschien ben je een Andy Warhol-fan, een art-decoliefhebber, of heb je een voortdurende liefdesrelatie met stripfiguren als Betty Boop of Felix the Cat. Uw tv-entertainmentcentrum biedt u een leeg canvas dat u kunt decoreren met uw geliefde retrocollectie.

Entertainmentcentrum Decoratie-ideeën om uit te proberen

Creëer een werkelijk uniek entertainmentcentrum wanneer je spannende, leuke decoraties kiest. Als je niet zeker weet welke decoratiestijl je verkiest, wees dan niet bang om te experimenteren totdat je degene vindt die je leuk vindt.

Aanbevolen: