Een frituurpan schoonmaken in 7 eenvoudige stappen

Inhoudsopgave:

Een frituurpan schoonmaken in 7 eenvoudige stappen
Een frituurpan schoonmaken in 7 eenvoudige stappen
Anonim
Binnenlandse frituurpan
Binnenlandse frituurpan

Je friteuse kan na een tijdje behoorlijk vies worden. Als u weet hoe u een friteuse moet schoonmaken, kunt u ervoor zorgen dat uw apparaat lang meegaat. Ontvang 7 eenvoudige stappen om uw friteuse te ontdoen van normale smurrie en vastzittend vet.

Een frituurpan schoonmaken: materialen

Je eigen frituurpan hebben kan leuk zijn. Maar het kan ook een vettige puinhoop zijn als het tijd is om het schoon te maken. Het schoonmaken van uw friteuse is echter eenvoudig als u een stapsgewijze procedure volgt. Voordat je tot je knieën in je vette frituurpan waadt, moet je eerst pakken:

  • Afwasmiddel (blauwe Dawn werkt het beste)
  • Plastic plamuurmes
  • Zeef
  • Oude tandenborstel
  • Spons
  • Witte azijn (ook goed voor het reinigen van broodroosters)
  • Zuiveringszout
  • Doek
  • Frituuroliecontainer
Zuiveringszout in houten lepel
Zuiveringszout in houten lepel

Stap 1: Koel de friteuse en verwijder de olie

Elektriciteit en water gaan niet samen. Daarom moet u eerst de stekker van de friteuse uit het stopcontact halen en ervoor zorgen dat deze volledig is afgekoeld voordat u hem probeert schoon te maken. Als uw friteuse is afgekoeld, is het tijd om de olie te verwijderen door deze in een nieuwe container te zeven. De zeef verwijdert eventuele voedselbrokken. Onthoud: als de olie troebel is of stinkt, giet je hem gewoon. Als het nog steeds goed lijkt, hergebruik het dan.

Stap 2: Haal vet uit de frituurmand

Vul de gootsteen met water, ongeveer 1 eetlepel Dawn en een kopje witte azijn. Laat de mand in het mengsel weken terwijl u de binnenkant van de friteuse schoonmaakt.

Stap 3: Hoe u vastzittend vet uit de frituurpan verwijdert

Nu de olie op is en de mand doorweekt is, richt u uw inspanningen op de binnenkant van de friteuse. De eerste plaats waar u uw inspanningen moet concentreren, is het vastzittende vet. Gebruik de schraper en de zachte borstel om zoveel mogelijk vet en smurrie uit de binnenkant van de friteuse te verwijderen. Let vooral op de hoeken.

Frituurpan met olie
Frituurpan met olie

Stap 5: Kook zeepwater om hardnekkige opbouw aan te pakken

Als het gaat om het schoonmaken van een friteuse, is er een reden waarom u voor Dawn wilt kiezen. Waarom? Omdat het een vetstraalkampioen is. Laat het het werk voor u doen als het gaat om hardnekkige aanslag en smurrie van binnenuit, van buitenaf en van onderaf. Volg gewoon deze stappen om een zo goed als nieuwe frituurpan te krijgen.

  1. Vul de frituurpan tot aan de olielijn met water.
  2. Voeg een paar druppels Dawn toe en meng het.
  3. Zet de friteuse aan en laat het water ongeveer 10 minuten koken.
  4. Zodra het water is afgekoeld, gooi je het weg.
  5. Voeg een paar druppels Dawn toe aan een spons en veeg vervolgens de hele frituurpan schoon.

Denk eraan dat de frituurpan elektrisch is. Je wilt hem nooit in water onderdompelen.

Stap 6: Hoe u vastzittend vet uit de frituurpan verwijdert

Als het kokende water heeft gewerkt, kun je doorgaan naar stap 7. Als je echter nog steeds hardnekkig, vastzittend vet hebt, moet je zuiveringszout pakken.

  1. Combineer Dawn en zuiveringszout tot een pasta.
  2. Breng de pasta aan op het residu of de smurrie.
  3. Werk het rond met een tandenborstel of spons.

Stap 7: Veeg de mand en de buitenkant van de friteuse af

Nadat de binnenkant van uw frituurpan glanst, kunt u de mand aanpakken. Boen het met een oude tandenborstel of een zachte borstel. Na het bad zou het verwijderen van eventuele smurrie vrij eenvoudig moeten zijn. Je kunt ook een beetje Dawn in een spons doen en de buitenkant van de friteuse afvegen. Gebruik de tandenborstel om eventuele korstjes te verwijderen.

Frituurpan schoonmaken
Frituurpan schoonmaken

Hoe vaak moet een frituurpan worden schoongemaakt?

U hoeft uw friteuse niet na elk gebruik schoon te maken. De frituurolie is ontworpen voor meerdere toepassingen. Als je hem niet vaak gebruikt, volg dan de reinigingsstappen om hem na gebruik op te bergen. Als u hem vaak gebruikt, kunt u hem tussendoor afvegen en de mand schoonmaken, maar u kunt hem slechts ongeveer één keer per maand grondig reinigen. U kunt echter wegkomen door het alleen om de drie maanden schoon te maken met de juiste zorg.

Wanneer moet u frituurolie weggooien?

Bij het schoonmaken van uw apparaat is het belangrijk om de olie te zeven. Dit zorgt ervoor dat het langer meegaat en dat uw eten beter smaakt. Als het echter vreemd, schuimig of rook begint te ruiken, verwijder het dan.

Een friteuse op de juiste manier schoonmaken

Als het gaat om apparaten die in aanraking komen met je eten, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je ze goed schoonmaakt. Daarom wilt u de juiste stappen volgen om uw friteuse schoon en klaar te houden voor het bereiden van uw favoriete gefrituurde donut. Lees vervolgens enkele tips over hoe u een broodroosteroven schoonmaakt en dat apparaat ook laat schitteren.

Aanbevolen: