Hoe u uw kamer kunt schoonmaken: 9 snelle stappen & Effectieve stappen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw kamer kunt schoonmaken: 9 snelle stappen & Effectieve stappen
Hoe u uw kamer kunt schoonmaken: 9 snelle stappen & Effectieve stappen
Anonim
Zoon helpt de kamer schoon te maken
Zoon helpt de kamer schoon te maken

Vaak laten mensen hun kamers rommeliger en rommeliger worden, omdat de gedachte om ze schoon te maken overweldigend lijkt. Hoe rommeliger de kamer is, hoe onaantrekkelijker het schoonmaken lijkt. Als u echter een lijst met eenvoudige stappen volgt om uw kamer schoon te maken, zult u merken dat u deze in een mum van tijd en zonder stress kunt opruimen!

Hoe u uw kamer stap voor stap kunt schoonmaken

Als je er klaar voor bent om je kamer snel op te ruimen, reserveer dan wat ononderbroken tijd en volg de stappen in de juiste volgorde. U zult merken dat als u de instructies volgt, u uw kamer sneller zult opruimen en dat toekomstige schoonmaakbeurten een fluitje van een cent zullen zijn.

1. Zorg dat u uw schoonmaak- en opslagbenodigdheden gereed heeft

Verzamel alles wat je nodig hebt om je kamer schoon te maken, zodat je de stroom van je werk niet hoeft te onderbreken en weg hoeft te gaan om dingen te zoeken die je nodig hebt. De items die je nodig hebt zijn:

  • Een vuilnisbak en/of vuilniszakken
  • Een reinigingsoplossing naar keuze (zoals een in de handel verkrijgbare reiniger voor meerdere oppervlakken zoals die van mevrouw Meyer of Mr. Clean of een doe-het-zelfoplossing met ingrediënten zoals azijn)
  • Een afstofoplossing zoals Pledge en een stofdoek (optioneel)
  • Schone droge doeken, microvezeldoekjes of een spons
  • Apparatuur om de vloer schoon te maken, zoals een stofzuiger, bezem of dweil
  • Een kledingmand of wasmand
  • Organisatieartikelen naar keuze, zoals plastic opslagcontainers, dozen of bakken

2. Zet items allemaal op één plek

Neem elk item dat nog niet op de aangewezen plaats staat en plaats het in één centrale ruimte. Dit kan op uw bed, een bank of een stoel zijn. Het idee is om elk item dat niet op de juiste plek zit, op één plek te plaatsen, zodat je het vervolgens kunt doorzoeken en per categorie kunt rangschikken. Neem bijvoorbeeld alle kleding die op de grond ligt en boeken of elektronica op je bureau en leg ze op een stapel op het bed.

3. Maak lege oppervlakken schoon

Nu je alle spullen van bureaus, dressoirs, planken of andere plekken hebt verwijderd, kun je snel aan de slag met het schoonmaken van die oppervlakken. Neem uw reinigingsoplossing en uw doek of spons en maak die gebieden grondig schoon. Je kunt de oppervlakken ook afstoffen met een afstofmiddel zoals Pledge. Het voordeel van het uitvoeren van de stappen in deze volgorde is dat u het hele oppervlak van een meubelstuk schoonmaakt, in plaats van dat u de voorwerpen erboven schoonmaakt. Dit is iets dat mensen vaak doen om tijd te besparen, maar hierdoor blijft het oppervlak gedeeltelijk vuil. Op dezelfde manier is dit het moment om de vloer schoon te maken, omdat er nu geen kleding en andere voorwerpen meer op liggen en u snel kunt stofzuigen of vegen.

4. Plan en orden uw organisatoren

Neem even de tijd om uw volgende actie te plannen, want als u dit doet, zullen de volgende paar stappen sneller en soepeler verlopen.

  1. Je zult moeten beslissen wat de brede categorieën van items zullen zijn die moeten worden opgeborgen. Dit kan een lijst met categorieën zijn, zoals vuile was, elektronische apparaten, los papierwerk of speelgoed.
  2. Zodra je de categorieën hebt gekozen, beslis dan waar deze items naartoe gaan en hoeveel opbergbakken of dozen je nodig hebt.
  3. Neem nu al je opbergoplossingen en plaats ze tegen de muur, zodat ze gemakkelijk toegankelijk zijn. Als je bijvoorbeeld van plan bent spullen in stoffen bakken, plastic opbergbakken en een wasmand te plaatsen, plaats ze dan tegen de muur.
  4. Als u niet zeker weet welk opslagitem elke categorie items zal bevatten, kunt u de categorie op een post-it of een stuk papier schrijven en dit bij de opslagcontainer plaatsen.

5. Verwijder de prullenbak

Ga door de stapel en pak alles wat afval is. Je kunt het afval in een prullenbak doen of een vuilniszak vullen. Zodra je al het afval hebt verwijderd, knoop je de zak vast en plaats je hem buiten de deur van je kamer. Als je een vuilnisbak gebruikte, kun je een nieuwe, nieuwe zak in de bak doen, zodat je klaar bent voor je volgende schoonmaaksessie.

6. Vul de wasmand

Nu ben je klaar om categorieën items op te bergen. Begin met je vuile was door alle kleding op een stapel te verzamelen en in je wasmand of mand te plaatsen. Als de mand of mand vol is, plaats deze dan net buiten de deur van uw kamer. Als de mand nog niet klaar is voor een volledige belading, plaats hem dan in je kast of op een andere plek in de kamer waar hij normaal gesproken staat.

tienermeisje dat de was doet op bed
tienermeisje dat de was doet op bed

7. Berg schone kleren op

Als kledingstukken op de stapel niet in de wasmand thuishoren, neem ze dan allemaal en leg ze neer waar ze horen. Dit betekent dat je spullen in de kast moet hangen, zoals overhemden, pantalons en jurken. Kleinere spullen die in ladekasten thuishoren, moeten in de daarvoor bestemde lades worden geplaatst. Een snelle en gemakkelijke manier om kleding op te vouwen en tegelijkertijd de ruimte te maximaliseren, is het gebruik van de KonMari-methode, gepopulariseerd door schoonmaakexpert Marie Kondo. De methode werkt door items in herkenbare rechthoekige vormen te vouwen.

8. Plaats de resterende items in opslagbakken

Nu kun je je concentreren op het opbergen van de resterende spullen op je bed. Omdat je opslagbakken klaar hebt liggen met categorieën voor elke keuze die je hebt gemaakt, zul je merken dat deze stap snel verloopt.

  1. Kies de eerste categorie, zoals 'elektronica' of 'papierwerk' en pak vervolgens elk item op het bed dat bij die beschrijving past.
  2. Loop ze naar het aangewezen opslagitem en plaats alles erin.
  3. Ga terug naar bed en kies de volgende categorie en herhaal totdat alles nu is opgeborgen.
  4. Plaats de opbergartikelen waar ze naartoe gaan, zoals het plaatsen van stoffen decoratieve bakken in rekken en plastic opbergbakken in je kast of onder het bed.

9. Maak je bed op en maak de klus af

De laatste stap is het opmaken van je bed, wat gemakkelijk gedaan kan worden omdat er net geen spullen bovenop liggen. Het is aan jou hoe uitgebreid je je bed wilt opmaken, omdat sommige mensen zich zullen optrekken en alle lakens strak zullen instoppen. Anderen leggen gewoon nonchalant de lakens, dekens en het kussen recht en gooien de sprei er netjes overheen, waardoor het bed over het algemeen een ‘afgewerkte’ uitstraling krijgt. Nu je klaar bent, kun je de kamer verlaten en onderweg de vuile was en het afval pakken en naar de wasruimte en de vuilnisbakken van je huis brengen.

Hoe u uw kamer schoon kunt houden

Het moeilijkste deel van het schoonhouden van een kamer is het regelmatig schoonmaken ervan, zodat de klus niet zo groot wordt dat je het uit de weg gaat. Het helpt ook elke dag om voorwerpen op hun plaats te zetten als je er klaar mee bent, in plaats van ze ergens in de kamer te plaatsen en ze te laten ophopen. Als u dit proces van negen stappen volgt, krijgt u een routine die u één keer per week kunt volgen. U kunt ook een checklist voor het schoonmaken van de slaapkamer proberen. U zult merken dat hoe vaker u het doet, het proces een tweede natuur wordt en u sneller en efficiënter schoonmaakt. Je zult misschien geschokt zijn als je merkt dat je met de juiste planning en motivatie je kamer gemakkelijk in vijf minuten kunt opruimen!

Aanbevolen: