Een koffiezetapparaat schoonmaken met azijn in 5 eenvoudige stappen

Inhoudsopgave:

Een koffiezetapparaat schoonmaken met azijn in 5 eenvoudige stappen
Een koffiezetapparaat schoonmaken met azijn in 5 eenvoudige stappen
Anonim
Koffiezetapparaat en koffiekopje
Koffiezetapparaat en koffiekopje

Heeft u gemerkt dat uw koffiezetapparaat iets langzamer is gaan druppelen? Azijn is een uitstekende oplossing voor het verwijderen van de vlekken, smaken en geuren die koffie kan achterlaten. Het is ook natuurlijk en niet-giftig. Leer hoe u de buiten- en binnenkant van uw koffiezetapparaat snel en eenvoudig kunt reinigen met azijn.

Stappen voor het reinigen van een koffiezetapparaat met azijn

Je koffiezetapparaat schoonmaken met azijn is niet moeilijk. Eigenlijk is het vrij pijnloos. Volg eenvoudig deze stappen naar een fris en schoon koffiezetapparaat. Voordat u deze stappen uitvoert, moet u ervoor zorgen dat al het koffiedik en het filter uit de machine zijn verwijderd.

Stap 1: Voeg azijn toe aan de reservoirtank

Hoeveel azijn is er nodig om een koffiepot schoon te maken? Nou, dat is echt aan jou. Voor een vuile machine kunt u volle witte azijn toevoegen aan de vullijn in uw reservoirtank. U kunt echter ook een 1:1-mengsel van water en azijn toevoegen aan de reservoirtank van een koffiezetapparaat dat alleen regelmatig moet worden schoongemaakt. Als uw machine bovendien vuil is of veel residu bevat, laat u de azijn minimaal een half uur in de tank staan.

Stap 2: Start de machine

Je krijgt de beste reiniging van een machine die langer meegaat; daarom stelt u de machine zo in dat deze een volle pot laat draaien. Pauzeer de machine of schakel hem halverwege de cyclus uit (normaal gesproken ongeveer 6 kopjes). Laat het maximaal een uur zitten. Hierdoor kan de verwarmde azijn in alle verschillende mechanismen blijven zitten en eventuele resterende vlekken, geuren en verkalking uit uw water verwijderen. Druk op de startknop om de cyclus te voltooien.

Stap 3: De koffiepot schoonmaken

Nadat de cyclus door de machine is doorlopen, laat je de azijn 30 minuten tot enkele uren in de pot staan. Net als bij de machine werkt de azijn om de bruine vlekken op de pot op te tillen en te verwijderen. Als je klaar bent, giet je de azijn uit de pot. Voeg een paar druppels afwasmiddel toe aan een scrubby en schrob eventuele resterende resten uit de binnenkant van de pot. Daarna kunt u dezelfde schrobber gebruiken om de mand van de machine schoon te maken.

Stap 4: Laat water door de machine lopen

Als u uw machine schoonmaakt met azijn, kan deze een geur en smaak achterlaten. Omdat je geen azijnkoffie wilt, kun je het beste 2 tot 4 keer water door de machine laten lopen, of totdat de geur en smaak van de azijn helemaal verdwenen zijn.

Stap 5: Veeg de buitenkant van de machine schoon

Zodra je het koffiezetapparaat en de kan van binnen hebt schoongemaakt, is het tijd om de buitenkant schoon te maken. Zorg ervoor dat de ruimte koel en leeg is voordat u begint, zodat u niet het risico loopt te morsen of uzelf te verwonden.

  1. Vul een spuitfles met onverdunde azijn.
  2. Spuit de azijn op een katoenen doek.
  3. Veeg alle buitenoppervlakken van uw koffiezetapparaat af. Spoel af en spuit opnieuw met azijn als het vuil wordt.
  4. Gebruik een wattenstaafje of wattenstaafje gedrenkt in azijn om moeilijk bereikbare plekken schoon te maken.

Je hoeft niet af te spoelen, omdat je maar een kleine hoeveelheid azijn hebt gebruikt. Het kan echter wel als u dat wenst. Maak hiervoor gewoon een nieuwe doek licht vochtig.

Hoe vaak moet u uw koffiepot schoonmaken

Als je je koffiepot regelmatig gebruikt, wil je hem ongeveer eens in de drie maanden ontkalken met azijn. Als u hard water heeft, kunt u dit vaker doen. Uw koffiezetapparaat geeft u echter wel enkele waarschuwingssignalen dat het toe is aan een schoonmaakbeurt.

  • Het duurt langer dan normaal om een pot koffie te zetten
  • Er stroomt niet al het water in het reservoir
  • Geurt uit het koffiezetapparaat
  • Meer koffiedik dan normaal in je kopje
  • Zichtbare opbouw van mineralen op pot of reservoir

Maak uw koffiezetapparaat gemakkelijk schoon

Hoewel er veel manieren zijn waarop u uw koffiezetapparaat kunt schoonmaken, is witte azijn zacht voor de mechanismen, maar moeilijk voor eventuele aanslag. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken dat het u mogelijk pijn doet, aangezien azijn een veelgebruikt ingrediënt is in veel voedsel. Nu je het weet, kun je dat koffiezetapparaat gaan schoonmaken.

Aanbevolen: