Hoe je je ouders kunt vertellen dat je gaat verhuizen: 10 verstandige tips

Inhoudsopgave:

Hoe je je ouders kunt vertellen dat je gaat verhuizen: 10 verstandige tips
Hoe je je ouders kunt vertellen dat je gaat verhuizen: 10 verstandige tips
Anonim
Tienermeisje praat met ouders
Tienermeisje praat met ouders

Weten hoe je je ouders moet vertellen dat je gaat verhuizen, is niet altijd gemakkelijk. Mogelijk moet je ze een beetje in de steek laten, zodat ze het nieuws goed opvatten.

Tips om je ouders te vertellen dat je gaat verhuizen

Dit is een van die dingen die je misschien niet aan de eettafel wilt uitflappen. Verhuizen uit je ouderlijk huis is een hele opgave, en je zult daarbij de steun van je ouders nodig hebben. Voordat u het nieuws aan hen vertelt, overweeg dan deze tien verstandige tips over hoe u uw ouders het beste kunt vertellen dat u gaat verhuizen.

Overweeg alle mogelijke reacties en resultaten

Als je legaal kunt verhuizen, kan de reactie die je krijgt als je het aan je ouders vertelt heel anders zijn dan je had verwacht. Ze kunnen boos, emotioneel, bang of zelfs in de war zijn door uw zet. Voordat u hen vertelt dat u van plan bent te verhuizen, moet u alle mogelijke reacties overwegen en brainstormen over hoe u met elke mogelijkheid om kunt gaan.

Heb een solide plan

Een van de eerste vragen die je ouders je gaan stellen is: "Wel, wat is je plan?" Wat ze bedoelen is: hoe ga je voor jezelf zorgen? Ouders willen details. Ze zullen willen weten waar en wanneer deze verhuizing zal plaatsvinden. Ze zullen waarschijnlijk ook vragen naar uw financiën en hoe u van plan bent de huur, boodschappen, rekeningen, benzine en andere uitgaven te betalen.

Voordat u hen vertelt dat u het kippenhok bestuurt, maakt u een maandelijkse rekeningorganisator die u samen met uw maandelijkse inkomen ontvangt. Als u weet dat u dit deel van de onafhankelijkheid kent, kan dit hen gemoedsrust geven.

Tijd het goed

Met zoveel in het leven is timing echt alles. Het delen van belangrijk nieuws, zoals een verhuizing, moet op de juiste tijd worden getimed. Besluit niet om het nieuws aan je ouders te vertellen tijdens een moment van stress, in het openbaar of in een groep anderen. Plan een speciaal diner, vraag hen om een wandeling met u te maken, of kies een ander geschikt moment om de kwestie te bespreken. Bepaal of het het beste is om ze samen te vertellen, of om ze afzonderlijk te vertellen.

Denk na over de plaats van discussie

Het maakt niet uit wanneer of hoe je je ouders vertelt dat je alleen op pad gaat, je zult de locatie willen overwegen waar je het hen vertelt. Een druk openbaar forum is niet het beste idee, vooral als je denkt dat hun emoties de overhand kunnen krijgen. Ook een groot evenement zoals een bruiloft of begrafenis is qua locatie geen goede keuze. Bedenk wat het beste zou kunnen werken voor je ouders. Waar zullen ze zich het prettigst voelen om hun gevoelens te uiten en de plannen te bespreken?

Heb ondersteuning op zijn plaats

Misschien wil je ze op een intieme manier vertellen dat je hun huis verlaat, inclusief jou en hen. Misschien wilt u ook dat er een ondersteuningssysteem is wanneer u het nieuws brengt. Als je een goede band hebt met je broers en zussen en denkt dat ze iets zullen bijdragen aan je zaak, maak er dan gebruik van. Als je gaat intrekken bij een huisgenoot of een partner, kan het ook nuttig zijn om hen deel te laten uitmaken van het gesprek.

Begin met een bedankje

Met een bedankje kom je een heel eind bij een ouder. Ouders leven hun leven door hun kinderen alles te geven en er niets voor terug te vragen, behalve een beetje dankbaarheid. Zorg ervoor dat je ze oprecht bedankt voor alles wat ze door de jaren heen voor je hebben gedaan voordat je in je zorgvuldig doordachte verhuisplannen duikt.

Moeder en tienerdochter praten thuis
Moeder en tienerdochter praten thuis

Betrek ze bij het proces

Als je ouders vertelt dat je weggaat, kunnen ze zich minder belangrijk voelen in je leven, dus zorg ervoor dat je ze bij het verhuisproces betrekt. Ze kunnen u helpen uw nieuwe woning klaar te maken door schoon te maken, te schilderen, boodschappen te doen en te decoreren. Vraag hen om tijd met u door te brengen terwijl u uw spullen inpakt en labelt. Vraag hun hulp bij het vervoeren van uw persoonlijke spullen naar uw nieuwe ruimte. Zorg ervoor dat ze zich niet gebruikt voelen, maar betrokken. Vraag hun mening en ideeën over hoe we dingen moeten aanpakken.

Geef ze voldoende tijd voor vragen

Het delen van uw verhuisplannen zal vragen bij hen oproepen, zelfs als ze denken dat u over elk detail hebt nagedacht. Wees geduldig met hun vragen en beantwoord ze zo goed mogelijk. Als je geen antwoord hebt op een bepaalde vraag, schrijf het dan op. Vertel hen dat u erover zult nadenken en contact met hen opneemt. Laat ze zien dat je volwassen en verantwoordelijk genoeg bent om antwoorden te zoeken op gebieden waar je misschien nog niet aan hebt gedacht.

Maak vaste dates met hen

Je ouders zullen je missen als je weggaat. Ze zullen zelfs de vuile was en de knapperige vaat die je ze al die jaren hebt geschonken, gaan missen. Een deel van hun bezorgdheid kan voortkomen uit hun eigen zorgen over hoe vaak ze je nu zullen zien. Vertel ze niet simpelweg dat u langskomt. Probeer een vaste date met hen af te spreken. Als je nog steeds lokaal bent, kies dan een avond in de week waar je bij hen gaat eten of samen naar je favoriete programma kijkt.

Als u ver weg verhuist, probeer dan een wekelijkse dag en tijd vast te houden waarop u een videochat of telefoongesprek met hen kunt voeren.

Laat ze hun eigen gevoelens hebben

Net als jij hebben je ouders recht op hun eigen gevoelens als het gaat om het zelfstandig verhuizen van hun kind. Geef ze de kans deze gevoelens te hebben en ze in hun eigen tijd te verwerken. Als ze het idee niet meteen begrijpen, geef ze dan de ruimte om het nieuws te verwerken. Je gezin wil uiteindelijk wat het beste voor je is. Met liefde, begrip, solide communicatie en een goede planning is een verhuizing uit het huis van mama en papa waarschijnlijk aanstaande.

Je hebt ze verteld, wat nu?

Nadat je je plannen hebt gemaakt en het nieuws aan mama en papa hebt verteld, is het volgende dat je wilt doen, orde op zaken stellen. Deze handige verhuischecklist kan zeer nuttig zijn om ervoor te zorgen dat u niets belangrijks vergeet.

Aanbevolen: