Hoe u uw kinderen op leuke, originele manieren kunt vertellen dat u zwanger bent

Inhoudsopgave:

Hoe u uw kinderen op leuke, originele manieren kunt vertellen dat u zwanger bent
Hoe u uw kinderen op leuke, originele manieren kunt vertellen dat u zwanger bent
Anonim
Glimlachende zwangere vrouw die echografiebeeld toont aan dochter door vader op tafel in de woonkamer
Glimlachende zwangere vrouw die echografiebeeld toont aan dochter door vader op tafel in de woonkamer

Gefeliciteerd! Er is nog een baby op komst, en je gezin groeit met twee kleine voetjes. Omdat je op het punt staat een baby aan het stel toe te voegen, moet je je familie en vrienden je kleine geheimpje vertellen, en dit houdt ook in dat je het aan je kinderen vertelt. Er zijn tal van leuke en creatieve manieren om uw kinderen te vertellen dat u in verwachting bent.

Hoe u aan zeer jonge kinderen kunt vertellen dat u zwanger bent

Jonge kinderen kunnen het moeilijker hebben om het concept van zwangerschap te begrijpen. Kies ervoor om jonge kinderen het grote nieuws expliciet en direct te vertellen. Overweeg om visuele elementen in je zwangerschapsonthulling in te bouwen, zodat ze het concept kunnen verbinden met iets tastbaarders.

Lees een prentenboek over hoe je een grote broer of zus wordt

Foto's zeggen meer dan duizend woorden, en voor jonge mensen kan het zien van foto's en berichten in boeken hen helpen het concept van zwangerschap met het echte leven te verbinden. Kies een boek dat geschikt is voor het specifieke begripsniveau van uw kind om deze nieuwe reis uit te leggen. Enkele bijzonder goede keuzes zijn:

  • Er is een huis in mijn moeder van Giles Andreae, vertelt over de veranderingen die met mama gebeuren en de veranderingen die in een gezin kunnen plaatsvinden als er een nieuwe baby wordt geboren. Het is een geweldige keuze om te lezen met kinderen in de leeftijd van drie tot acht jaar.
  • Our New Baby Inside van Mick Manning, is een boek over hoe een moeder zal groeien tijdens haar zwangerschap. Dit flapboekje toont de veranderingen die kinderen zullen meemaken als moeder de nieuwe baby laat groeien, en is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar.
  • Een grote broer of zus worden: een nieuw babyboek voor broers en zussen door Darlene Stango, bevat leuke illustraties en gaat in op algemene gedachten, gevoelens en angsten die kinderen vaak voelen als ze ontdekken dat hun ouders een baby krijgen. Dit boek is geweldig voor kinderen van vijf tot zeven jaar oud.

Koop een speciale babypop

Als een ouder net zwanger is, kunnen jonge kinderen moeite hebben om te begrijpen hoe dit kan gebeuren, vooral als moeder er niet anders uitziet dan de dag ervoor! Gebruik iets tastbaars om uw nieuws te delen. Koop een babypop en verbind dit item dat uw jonge kind kan vasthouden en aanraken met de baby die in uw buik groeit. Gebruik de pop om mogelijkheden voor uw kind te creëren om te leren over nieuwe baby's, zachte aanrakingen en om een algeheel gevoel van gemak bij baby's te creëren.

Jong meisje zit in een gang en houdt haar babypop vast
Jong meisje zit in een gang en houdt haar babypop vast

Breng een bezoek aan de boerderij

Breng een dag door op de boerderij en kijk naar mama-dieren met hun babydieren. Gebruik de natuur om het proces uit te leggen van het verwelkomen van een nieuw leven in de wereld en hoe ouders uit alle lagen van de bevolking baby's krijgen en een gezin vormen.

Laat een video zien

Het bekijken van een educatieve video met je kind kan de perfecte manier zijn om uit te leggen dat er een nieuw broertje of zusje op komst is. Verhalen en afbeeldingen die op het scherm worden afgespeeld, kunnen ervoor zorgen dat het idee herkenbaar en gemakkelijker te begrijpen is voor jonge geesten. Bovendien benadrukken sommige tekenfilms en kinderprogramma's het onderwerp van het toevoegen van een baby aan het gezin; Dus als je ziet hoe geliefde personages (zoals Elmo) dingen uitleggen, kan het onderwerp herkenbaarder worden voor kinderen.

Geef ze een cadeau van de nieuwe baby

Laat uw kind of kinderen zien dat de nieuwe baby al zoveel van ze houdt dat ze ze een cadeau geven. Elke wrok die kinderen in eerste instantie voelen als er een nieuw kleintje onderweg is, vervaagt wanneer ze worden geconfronteerd met een glimmend nieuw speeltje dat aansluit bij het concept van dit nieuwe broertje of zusje.

Hoe u oudere kinderen vertelt dat u in verwachting bent

Oudere kinderen hebben waarschijnlijk vrienden die nieuwe baby's op de wereld hebben verwelkomd, of ze hebben tantes en ooms kinderen aan hun kroost zien toevoegen. Ze hebben een goed begrip van wat zwangerschap is en hoe dit de gezinssamenstelling verandert. Als je wilt, kun je oudere kinderen op creatievere en abstractere manieren vertellen dat je een baby krijgt.

Neem ze mee op een dagje winkelen in een babywinkel

Plan een speciaal dagje uit voor jou en je kinderen. Neem ze mee op een dagje winkelen, maar niet zomaar een dagje winkelen. Neem ze mee naar een plek waar ze misschien nog nooit eerder zijn geweest: een babywinkel! Ze zullen zeker verbijsterd zijn over de reden waarom u ervoor kiest om ze daarheen te brengen. Laat hen weten dat uw gezin deze winkel de komende jaren vaker zal bezoeken omdat er een baby op komst is. Neem ze mee naar binnen en laat elk van je kinderen een paar items uitkiezen voor hun nieuwe broertje of zusje, waardoor ze wat personalisatie en integratie in het zwangerschapstraject krijgen.

Familie kiest kleding voor pasgeborenen
Familie kiest kleding voor pasgeborenen

Betrek ze bij het schilderen van de voormalige logeerkamer, met een twist

Heeft u een logeerkamer die binnenkort door een nieuwe baby wordt overgenomen? Als dat zo is, breng uw kinderen dan naar een voorbereide kamer en vertel hen dat u gaat schilderen. Zorg ervoor dat u twee blikken verf en twee penselen bij de hand hebt. Vertel ze dat ze een penseel moeten pakken en moeten gaan schilderen, met alleen roze en blauwe verf. Vraag hen welke kleur zij vinden dat de kamer zou moeten zijn. Het kan een paar minuten duren voordat ze erachter komen waarom roze en blauw de enige keuzes zijn, maar de blikken op hun gezichten zullen van onschatbare waarde zijn als ze ontdekken dat hun moeder in verwachting is.

Neem ze mee op een speciale speurtocht

Leid de kinderen door een huis vol aanwijzingen. Laat aan het einde van de speurtocht een lieve kaart, een gedicht en een echofoto achter. Dit is zo'n leuke activiteit die eindigt met de beste verrassing. Van speurtochten kunnen complexe excursies worden gemaakt, of het kunnen eenvoudige en leuke activiteiten zijn, afhankelijk van het ontwikkelingsniveau van kinderen. Laat kinderen voor een nieuwe babygerelateerde speurtocht items zoeken zoals:

  • Melk
  • Babywortelen
  • Een deken
  • Een teddybeer
  • Een babypop
  • Een babyboek of herinneringsboek voor kinderen
  • Een broodje of boontje

Start een plakboek en laat kinderen de touwtjes in handen nemen

Start een plakboek van uw gezin en deel het met uw kinderen. Ga naar een pagina waarop wordt aangekondigd dat er nog een baby op komst is. Zorg voor veel plakboekbenodigdheden, zodat uw kinderen kunnen helpen bij het plakboek van de zwangerschap en de reis om broer of zus te worden.

Broodjes bakken in de oven

Ga naar de keuken en ga bakken. Maak veel warme, boterachtige broodjes in de oven. Kinderen begrijpen misschien niet waarom u ervoor kiest om broodjes te bakken en geen koekjes of cupcakes. Vraag hen waarom ze denken dat je broodjes bakt. Als dat nodig is, vertel dan dat de broodjes in de oven niet de enige broodjes zijn die worden gebakken. Ze zullen leren dat jij ook je eigen kleine broodje in je oven bakt!

Een enig kind vertellen dat er een baby op komst is

Als jij en je kind al een hele tijd samen zijn, kan het vertellen dat ze op het punt staan een grote broer of een grote zus te worden net zo stressvol als opwindend zijn. Bedenk hoe ontvankelijk uw kind zal zijn ten aanzien van deze nieuwe ontwikkeling. Stem uw aankondiging af op hoe ze waarschijnlijk zullen reageren. Als je weet dat ze niet kunnen wachten om een oudere broer of zus te worden, bedenk dan een leuke en speelse manier om jouw nieuws bekend te maken. Als er een kans bestaat dat ze ongerust of bezorgd worden omdat ze niet langer enig kind zijn, zorg er dan voor dat uw nieuwsonthulling deze mogelijkheid weerspiegelt.

Geef ze een speciaal boek

Koop of maak een boek over het belang en de magie van het worden van een grote broer of zus. Maak van deze gelegenheid gebruik om uw kind te vertellen dat u zwanger bent, om te bespreken hoe spannend deze ervaring kan zijn, en om hun zorgen of vragen over het nieuws te bespreken.

Moeder leesboek met kleine baby
Moeder leesboek met kleine baby

Doe een onthullende puzzel

Heb een beetje puzzeltijd met z'n tweeën. Koop of maak een puzzel met de tekst 'We verwachten' of 'Je wordt een grote broer/zus' als deze klaar is. Herinner alleen kinderen eraan dat zelfs nadat de baby is geboren, deze quality time met jullie tweeën hetzelfde zal blijven.

Deel het nieuws op een speciale plek

Hebben jij en je enige kind een speciale plek vol betekenis voor jullie twee? Misschien is het een restaurant, een park of ergens anders waar je altijd al naartoe gaat. Soms gaat het er niet om hoe je je kind vertelt dat je verwacht, maar waar je je kind je grote nieuws vertelt.

Maak een cadeaumandje voor je grote broer/zus

Maak een cadeaumand vol met alles wat de toekomstige grote broer of zus nodig heeft om deze nieuwe rol in het leven op zich te nemen. Vul de cadeaumand met artikelen die deze nieuwe levensfase leuk en interessant kunnen maken. Geef alleen kinderen meer mogelijkheden door ze de uitrusting te geven die ze nodig hebben om 's werelds allerbeste grote broer of zus te worden.

Houd deze dingen in gedachten wanneer u het goede nieuws verspreidt

De kans is groot dat je heel blij bent zwanger te zijn en niet kunt wachten om te zien hoe je bestaande kinderen en de nieuwe baby met elkaar omgaan, samen opgroeien en van elkaar houden. Houd er rekening mee dat grote veranderingen in gezinnen, zoals het krijgen van een baby, bij sommige gezinsleden vaak gemengde emoties met zich meebrengen. Sta open voor de gevoelens van uw kinderen met betrekking tot een nieuwe baby. Begrijp dat vreugde misschien niet de eerste emotie is die ze uiten. Toon geduld en medeleven terwijl ze zich aanpassen aan de nieuwe gezinsdynamiek; en herinner ze er voortdurend aan dat het houden van een nieuwe baby niet betekent dat je minder van ze houdt.

Aanbevolen: