Hoe u een terras kunt reinigen voordat u gaat vlekken in 5 stappen

Inhoudsopgave:

Hoe u een terras kunt reinigen voordat u gaat vlekken in 5 stappen
Hoe u een terras kunt reinigen voordat u gaat vlekken in 5 stappen
Anonim
achtertuin gekleurd terras en patio
achtertuin gekleurd terras en patio

Vlek blijft niet eeuwig bestaan. U moet uw houten terras dus elke 3-5 jaar opnieuw behandelen. Voordat u de vlek erop gaat aanbrengen, moet u ervoor zorgen dat u een schoon oppervlak heeft om mee te werken. Ontdek de tips en trucs voor het schoonmaken van een terras voordat u gaat verven. Ontdek waarom het reinigen en beitsen van het terras nodig is en tips om dit goed te doen.

Eenvoudige stappen om het terras schoon te maken voordat het gaat verkleuren

Overweeg je om je deck te behouden? Je kunt er niet zomaar in springen en er wat vlek op gooien. Je moet ervoor zorgen dat alles voorbereid en klaar is. Het voorbereidende werk kan ingewikkelder zijn dan het eigenlijke verven, maar het is de moeite waard als je naar je glimmende nieuwe vlek staart. Om te beginnen heb je het volgende nodig:

  • Bezem
  • Planthoezen
  • Dekreiniger
  • Schrobborstel met handvat
  • Beschermende uitrusting
  • Rol met handvat
  • Dawn afwasmiddel
  • Power wasmachine optioneel
  • Schimmelreiniger, indien nodig
  • Schuurmachine en schuurpapier
  • Bladblazer

Stap 1: Het terras voorbereiden op reiniging

Je wilt dat je deck er zo goed mogelijk uitziet als je er vlekken op maakt. Je wilt dus de tijd nemen om het goed voor te bereiden op het schoonmaken.

  1. Controleer het weer om er zeker van te zijn dat je een aantal dagen helder en droog weer hebt. Je wilt ook niet dat de temperatuur te hoog is.
  2. Verwijder al het tuinmeubilair van uw terras.
  3. Bedek alle planten waarvan je niet schoner wilt worden.
  4. Gebruik de bezem om los vuil of puin te verwijderen.
  5. Oude afwerking verwijderen.

Stap 2: Controleer op beschadigde gebieden

reparatie terrasplankschroef met boormachine
reparatie terrasplankschroef met boormachine

Zodra je al je meubels hebt verwijderd en het terras hebt schoongemaakt, is het essentieel om de staat van het terras te controleren.

  1. Zet kapotte spijkers of schroeven vast.
  2. Vervang beschadigde of gebarsten terrasplanken.
  3. Zoek naar rottende plekken en vervang deze.
  4. Controleer op schimmel en meeldauw en behandel het.

Stap 3: Breng schoonmaakmiddel aan op het terras

Nu je deck er schoon uitziet, trek je je rubberen handschoenen aan en pak je dekreiniger. Zorg ervoor dat u een schoonmaakmiddel gebruikt dat al het vuil verwijdert. U kunt kiezen voor een commerciële alles-in-één terrasreiniger of zelfs een zelfgemaakte terrasreiniger. U kunt ook overwegen om een schoonmaakmiddel met een bleekmiddel aan te schaffen als u de oorspronkelijke kleur van uw hout wilt herstellen. Hoe dan ook, je zult je schoonmaakmiddel gebruiken om je deck sprankelend schoon te krijgen.

  1. Meng je reiniger volgens de instructies of jouw recept.
  2. Breng het met een roller op het hout aan.
  3. Laat het ongeveer 10-15 minuten in het vuil en vuil doordringen.
  4. Schrob het dek met de lange steelborstel.
  5. Zorg ervoor dat u de reiniger over alle delen van het dek aanbrengt.
  6. Mist het gebied met een slang.
  7. Als je vet- of olievlekken tegenkomt, voeg dan een paar druppels Dawn toe en scrub krachtig.

Stap 4: Spoel het dek af

hogedrukreiniger houten dek
hogedrukreiniger houten dek

Zodra je terras onberispelijk is, is het tijd om het af te spoelen. U kunt uw tuinslang of een hogedrukreiniger gebruiken, als u die tot uw beschikking heeft. Zorg ervoor dat u al het schoonmaakmiddel grondig van het dek spoelt. Een hogedrukreiniger kan ook vuil en vuil in de hoeken en gaten tussen de planken krijgen. Zorg er wel voor dat de hogedrukreiniger de houtnerf volgt en ongeveer 30 cm van het oppervlak blijft.

Stap 5: Laat het terras drogen

Voordat u de vlek op uw terras aanbrengt, moet u deze volledig laten drogen. Het duurt doorgaans 1-2 dagen voordat het hout volledig droog is en klaar is om te worden geverfd. Dit is een cruciale stap om ervoor te zorgen dat uw hout de grootste hoeveelheid sealer absorbeert in een uniforme, gelijkmatige laag.

Stap 6: Schuur het oppervlak

Nadat je je hout helemaal schoon hebt gemaakt, kun je wat schuurpapier met korrel 60-100 nemen en het oppervlak lichtjes schuren met de nerf mee. Dit kan helpen om eventuele resterende smurrie te verwijderen die tijdens het schoonmaken mogelijk is gemist. Met de bladblazer verwijder je eventueel houtstof. Nu ben je klaar om je deck te bevlekken.

Waarom moet je een terras wassen voordat je het gaat verven?

Je legt een nieuwe laag over het hout. Dus waarom moet je zo hard werken? Welnu, als je wilt dat je nieuwe vlek lang meegaat, moet je er moeite voor doen. Als u het terras alleen maar krachtig wast of bezemt, wordt veel van het vuil en vuil dat zich diep in het hout bevindt, gemist. Daarom zal uw nieuwe vlek afbladderen of barsten. En je zult veel eerder een nieuwe laag moeten aanbrengen dan wanneer je de voorbereiding had gedaan om hem grondig schoon te maken.

Tips voor het voorbereiden van een deck op kleuring

beits aanbrengen op houten dek
beits aanbrengen op houten dek

Wanneer u uw terras klaarmaakt voor een nieuwe laag vlek, zijn er een paar dingen die u kunt doen om uw leven een beetje gemakkelijker te maken. Bekijk een paar tips en trucs.

  • Test de vlek op het hout uit om er zeker van te zijn dat deze de kleur heeft die je verwacht.
  • Test de reiniger op een deel van het hout om er zeker van te zijn dat je geen helderder hout nodig hebt.
  • Let op waterdruppels terwijl je het dek schoonmaakt. Gebieden met waterparels moeten worden schoongemaakt totdat het water is geabsorbeerd.
  • Werk in kleine secties met behulp van een slang om het dek nat te houden tijdens het schoonmaken.
  • Volg alle instructies voor de reinigingsmiddelen en vlekken om ervoor te zorgen dat u een onberispelijke afwerking krijgt.
  • Grondig spoelen. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat al het schoonmaakmiddel is verdwenen voordat je vlekken maakt.
  • Geef het geld uit. Als het gaat om reinigen en beitsen, wil je producten van topkwaliteit gebruiken om ervoor te zorgen dat ze lang meegaan.
  • Haast het proces niet. Het verven van een terras is een grote onderneming; het zal tijd kosten.

Dek reinigen en kleuren

Het reinigen en beitsen van houten terrassen is een relatief eenvoudig proces als je de tijd en het vermogen hebt om de klus op de juiste manier te klaren. Kies een dag nadat het winterweer voorbij is, nodig een vriend uit en geef je deck in één middag een nieuw leven. Ga nu dat dek schoonmaken.

Aanbevolen: