Vintage badkamerdecoratie-ideeën (van schattig tot rustiek)

Inhoudsopgave:

Vintage badkamerdecoratie-ideeën (van schattig tot rustiek)
Vintage badkamerdecoratie-ideeën (van schattig tot rustiek)
Anonim
Vintage badkamerinrichting
Vintage badkamerinrichting

Als je van antiek en vintage stukken houdt, kun je deze schatten je prachtige vintage badkamerinrichting laten inspireren. Van schattige rustieke stijlen tot weelderige antieke looks, er zijn veel manieren om je moderne badkamer een gevoel van geschiedenis te geven.

Gebruik vintage badkamerdecoratie in een damestoilet

Omdat damestoiletten niet veel vocht in de lucht hebben van douches of baden, zijn ze een geweldige plek om te pronken met je antieke accessoires. Je kunt een vintage sfeer creëren door de damestoilet in een opvallend design te behangen en vervolgens vintage etsen aan de muren te hangen. Voeg een antieke standaard of tafel toe als er ruimte is en zet er verzamelobjecten op.

Pronk met een kleurrijke badkuip op pootjes

Niets doet meer voor je vintage badkamerinrichting dan decoreren met een bad op pootjes, vooral als je het in een mooie kleur schildert. Dit type badkuip maakt een belangrijk stijlstatement, vooral in de kleuren geel, blauw, groen of zelfs roze. Je kunt gerestaureerde badkuipen op pootjes vinden bij veel architectonische antiekbedrijven of kijk op je plaatselijke krant of Facebook-marktplaats.

Klauwvoetbad
Klauwvoetbad

Omarm romantische stijl met vintage roze badkamerideeën

Roze badkamers waren een ware rage in de jaren vijftig en zestig, en ze kunnen vandaag de dag net zo mooi zijn. De sleutel is om romantiek te omarmen. Voeg een antieke gouden spiegel, prachtige kunst, bloemenprints en veel kant toe. Houd de verlichting zacht en mooi met vintage lampen en kaarsen. Als je een badkuip op pootjes hebt, schilder dan de buitenkant roze of goud om deze prachtige vintage look naar een hoger niveau te tillen.

Romantische roze badkamer
Romantische roze badkamer

Voeg vintage stijl toe met oude foto's

Hang een selectie oude fotoportretten aan de badkamermuur voor een instant dosis vintage creativiteit. In elke antiekwinkel kun je oude foto's vinden, en soms kun je ook handgekleurde foto's krijgen die werkelijk prachtig zijn. Lijst ze in vergulde lijsten in en groepeer ze in een minigalerij. Iedereen die je vintage badkamer ziet, zal ernaar vragen.

Badkamer met oude foto's
Badkamer met oude foto's

Hang een grillig olieverfschilderij in je krachtkamer

Omdat deze niet de vochtigheid heeft van een complete badkamer, is een damestoilet eigenlijk een goede plek om een oud schilderij tentoon te stellen. In plaats van een spiegel boven de gootsteen te hangen, hang je een groot olieverfportret op zijn plaats. Als de persoon er streng uitziet, kan dit een speelse keuze zijn voor een vintage badkamer. Zoek naar een sierlijk frame en kleuren die passen bij uw badkamerinrichting.

Olieverfschilderij in de badkamer
Olieverfschilderij in de badkamer

Reflecteer vintage badkamerdecoratie met een antieke spiegel

Een antieke spiegel is een gemakkelijke manier om vintage stijl aan je badkamer toe te voegen. Kies een rustieke houten spiegel als je voor een meer primitieve look gaat, of kies voor een mooie spiegel met vergulde lijst voor een luxere vintage sfeer. Een andere optie is een antieke spiegel met een kleurrijke lijst. Dit kan vooral charmant zijn als je een vintage roze badkamer of een andere leuke kleur creëert.

vintage spiegel in de badkamer
vintage spiegel in de badkamer

Verander een antieke kast in een rustieke ijdelheid

Hergebruik een oude printerkast, gereedschapsbank, toonbank of apothekerskast in een unieke, rustieke badkamermeubel. In veel gevallen kunt u het bestaande blad gebruiken door het met zeelak te bedekken, om te voorkomen dat water het hout vernietigt. Je kunt het blad ook vervangen door marmer, graniet of een ander oppervlak. Soms moet u mogelijk de binnenkant van de kast aanpassen om plaats te bieden aan de leidingen voor de gootsteen. Dit is echter een vrij eenvoudig project dat je een prachtige rustieke vintage badkamerstijl geeft.

antieke rustieke kast in de badkamer
antieke rustieke kast in de badkamer

Breng China van de eetkamer naar de badkamer

Vintage en antieke porseleinpatronen kunnen prachtig staan op de badkamermuur, en deze stukken zullen niet beschadigd raken door een vochtige badkameromgeving. U kunt één patroon kiezen of meerdere patronen met vergelijkbare thema's of kleuren weergeven. Hoe dan ook, dit is een onverwachte toets die een gevoel van geschiedenis creëert.

porselein in de badkamer
porselein in de badkamer

Gebruik een vintage Chinese kast voor beddengoed

Een vintage of antieke servieskast kan net zo handig zijn in de badkamer als in de eetkamer. Als je ruimte hebt in de badkamer, verplaats dan de servieskast daarin en vul deze met handdoeken en ander beddengoed. Het doet dubbel dienst als nuttige opbergruimte en is een krachtig statement in vintagestijl.

Badkamer met antiek ligbad en linnenkast
Badkamer met antiek ligbad en linnenkast

Vintage badkamerideeën zijn nog maar het begin

Of je er nu voor kiest om een rustieke antieke badkamer te creëren met een primitieve kast die in een wastafel is veranderd, of om je romantische kant te omarmen met een vintage roze badkamer, deze ideeën zijn nog maar het begin. Leer hoe je kunt decoreren met antiek, zodat je geschiedenis en stijl in elke kamer van je huis kunt brengen.

Aanbevolen: