Hoe u een trouwjurk kunt doneren aan een betekenisvol goed doel

Inhoudsopgave:

Hoe u een trouwjurk kunt doneren aan een betekenisvol goed doel
Hoe u een trouwjurk kunt doneren aan een betekenisvol goed doel
Anonim
Trouwjurk in doos
Trouwjurk in doos

Als je een trouwjurk doneert die je niet langer wilt houden, kun je een verschil maken in iemands leven. Als u een trouwjurkdonatie wilt doen, zijn er tal van organisaties die deze accepteren en op een zinvolle manier doorgeven.

Een trouwjurk doneren

Als je van plan bent je trouwjurk te doneren, controleer dan of de organisatie momenteel donaties accepteert. Vanwege de COVID-19-beperkingen accepteren sommige goede doelen tot nader order geen trouwjurken, of hebben ze bepaalde richtlijnen geïmplementeerd als het gaat om doneren. Houd er rekening mee dat veel organisaties ook vereisen dat elke jurk en/of trouwaccessoire professioneel wordt schoongemaakt voordat ze doneren.

Doneer trouwjurken voor baby's

Sommige organisaties gebruiken gedoneerde trouwjurken om jurken te maken voor overleden baby's. Het aanbieden van speciale jassen voor overleden baby's kan vooral betekenisvol zijn voor ouders die dit soort verlies hebben meegemaakt.

  • Het Angel Gown-programma maakt deel uit van de NICU Helping Hands 501c3-organisatie. Dit programma biedt op maat gemaakte jassen voor overleden baby's.
  • Newborns in Need is een non-profitorganisatie die rouwjurken levert aan premature tot voldragen baby's die zijn overleden.
  • Rachel's Gift is een non-profitorganisatie die op maat gemaakte begrafenisjurken voor baby's maakt.

Waar kan ik mijn trouwjurk doneren aan het leger?

Brides Across America schenkt bruidsjurken van maximaal vijf jaar oud aan militaire bruiden. Ze kunnen ook unieke of vintage jurken accepteren die nog steeds in stijl zijn. Om uw japon te doneren, moet u eerst een formulier invullen waarin uw japon wordt beschreven. Indien geaccepteerd, sturen zij u donatie-instructies.

Trouwjurk op een hangertje
Trouwjurk op een hangertje

Hoe doneer ik mijn trouwjurk aan Oxfam?

Om je jurk aan Oxfam te doneren, stuur je ze een e-mail waarin je je jurk beschrijft. Als je jurk als donatie wordt geaccepteerd, levert deze niet alleen een jurk op voor een andere bruid, maar wordt de verkoop van de jurk ook gebruikt om mensen die in armoede leven te helpen.

Wens een trouwjurkdonatie

Wish Upon a Wedding Dress helpt paren die een ernstige ziekte of gezondheidssituatie hebben meegemaakt, de bruiloft of gelofte te vernieuwen van hun dromen. Individuen kunnen geld doneren, terwijl bedrijven of bruiloftsprofessionals producten en diensten kunnen doneren.

Wat doe je met gebruikte bruidsjurken?

Andere organisaties waaraan u kunt overwegen om te doneren zijn:

  • Fairytale Brides - Deze organisatie accepteert donaties van trouwjurken. Alle opbrengsten van de verkoop van de jurk gaan naar het Johns Hopkins Suburban Hospital Breast Center, Cystic Fibrosis Foundation en Alzheimer's Association.
  • Cherie Sustainable Bridal - Dit bedrijf ondersteunt de non-profitorganisatie Success in Style die individuen helpt bij het aankleden en voorbereiden op sollicitatiegesprekken, zodat ze de best mogelijke kans hebben op een nieuwe baan. Trouwjurken kunnen persoonlijk worden afgeleverd of per post worden opgestuurd.
  • Versierd in genade - Deze organisatie zamelt geld in om mensenhandel onder de aandacht te brengen en biedt steun aan overlevenden. Jurken en accessoires jonger dan vijf jaar worden als donatie geaccepteerd. Deze kunnen worden afgegeven of opgestuurd.

Zorg dat uw trouwjurkdonatie telt

Er zijn zoveel geweldige organisaties die een donatie van een trouwjurk kunnen gebruiken. Neem de tijd om een organisatie te selecteren die voor u betekenisvol is.

Aanbevolen: