4 plaatsen waar u huishoudelijke artikelen kunt doneren aan een lokaal goed doel

Inhoudsopgave:

4 plaatsen waar u huishoudelijke artikelen kunt doneren aan een lokaal goed doel
4 plaatsen waar u huishoudelijke artikelen kunt doneren aan een lokaal goed doel
Anonim
Kommen, boeken en donatiebox gevuld met dekens
Kommen, boeken en donatiebox gevuld met dekens

Huishoudelijke spullen die je niet langer nodig hebt, kunnen een geweldige hulpbron zijn voor lokale liefdadigheidsorganisaties en de individuen of gezinnen die zij dienen via liefdadigheidsprogramma's. In plaats van huishoudelijke artikelen weg te gooien die u niet langer nodig heeft maar die nog wel bruikbaar zijn, kunt u ze doneren aan een non-profitorganisatie in uw gemeenschap.

Lokale plaatsen zoeken om huishoudelijke artikelen te doneren

In de meeste gemeenschappen zijn er waarschijnlijk verschillende liefdadigheidsinstellingen die om donaties vragen en die graag uw ongewenste huishoudelijke artikelen willen accepteren. Of u nu bouwmaterialen voor uw huis, gebruikt meubilair, woonaccessoires, keukenartikelen, apparaten, elektronica, kleding of andere goederen wilt doneren, er zijn tal van liefdadigheidsorganisaties die uw spullen graag accepteren. Omdat huishoudelijke artikelen behoorlijk omvangrijk kunnen zijn, is het over het algemeen het beste om uw spullen aan een liefdadigheidsorganisatie bij u in de buurt te geven. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Kringloopwinkels:Identificeer kringloopwinkels die worden beheerd door liefdadigheidsgroepen in uw regio, aangezien deze artikelen doorgaans gedoneerde artikelen verkopen als een manier om inkomsten te genereren ter ondersteuning van verschillende liefdadigheidsinspanningen. Voorbeelden van groepen die in de Verenigde Staten kringloopwinkels exploiteren zijn AMVETS, Habitat for Humanity, Goodwill en het Leger des Heils. Sommige lokaal gevestigde organisaties exploiteren ook winkels waar ze gedoneerde artikelen verkopen om geld in te zamelen. De beste manier om ze te vinden is door simpelweg online te zoeken naar kringloopwinkels bij jou in de buurt.

    Kleding en donatieboxen in helder verlichte kringloopwinkel
    Kleding en donatieboxen in helder verlichte kringloopwinkel
  • Hulpgroepen:Sommige liefdadigheidsorganisaties verzamelen huishoudelijke artikelen om uit te delen aan mensen die hun eigen bezittingen zijn kwijtgeraakt als gevolg van natuurrampen, branden, op de vlucht voor huiselijk geweld en andere moeilijke omstandigheden. Onderzoek of er bij jou in de buurt vrouwenopvangcentra zijn, evenals rampenherstelgroepen en andere organisaties die mensen helpen weer op de been te komen na een tragedie. Deze groepen kunnen spullen meenemen om rechtstreeks aan individuen en gezinnen te distribueren in plaats van ze als financieringsbron te verkopen. Contact opnemen met uw plaatselijke United Way of het Amerikaanse Rode Kruis kan een goede manier zijn om dergelijke groepen in uw omgeving te identificeren.
  • Church outreach-programma's: Het is niet ongebruikelijk dat kerkelijke groepen huishoudelijke artikelen verzamelen voor distributie aan behoeftige gezinnen in de omgeving, maar ook aan mensen in nood in omliggende verarmde gemeenschappen of gebieden die bijzonder zwaar getroffen zijn door natuurrampen. Neem contact op met grote kerken bij u in de buurt om erachter te komen of er huishoudelijke artikelen worden geaccepteerd. Als degenen met wie u contact opneemt dit niet doen, vraag dan of zij op de hoogte zijn van kerken of andere groepen in de omgeving die momenteel op zoek zijn naar dit soort donaties.
Vrijwilligers in de kerk die donaties geven
Vrijwilligers in de kerk die donaties geven

Elektronische recyclingprogramma's:United Cerebral Palsy voert in sommige gemeenschappen een recyclingprogramma voor elektronica uit. Ze accepteren donaties van oude computers en vele andere soorten elektronica, die worden gerecycled om geld in te zamelen voor de organisatie. Andere programma's, zoals Recycling for Charities, accepteren donaties van mobiele telefoons en andere draadloze apparaten voor recycling en stellen donoren in staat een goed doel aan te wijzen dat een deel van de opbrengst ontvangt.

Gedoneerde artikelen aan liefdadigheidsgroepen krijgen

De meeste liefdadigheidsgroepen die donaties van huishoudelijke artikelen accepteren, hebben aangewezen inleverlocaties, zoals kringloopwinkels en afgelegen inzamelpunten. Sommigen komen zelfs naar je toe om spullen op te halen, vooral grote stukken zoals meubels en apparaten. Zodra u een of meer organisaties heeft geïdentificeerd waaraan u een donatie wilt doen, kunt u eenvoudig hun website bekijken of hun kantoor bellen om te verifiëren welke soorten artikelen zij accepteren, of zij de artikelen bij u ophalen of waar u deze moet afleveren. jouw donatie.

Houd een overzicht bij van uw donatie

Als u huishoudelijke artikelen aan een goed doel doneert, vraag dan om een donatiebewijs. Afhankelijk van uw fiscale situatie kunt u mogelijk de waarde van de spullen die u deelt op deze manier aftrekken. Zelfs als u dat niet kunt, is het goed om bij te houden welke spullen u doneert, gewoon om uzelf een idee te geven van de totale omvang en impact van uw inspanningen om spullen in handen te krijgen van degenen die ze kunnen gebruiken en uit de stortplaatsen te halen terwijl ze zijn nog steeds in goede staat.

Aanbevolen: