Het huis op het zuiden in Feng Shui: tips & Voordelen

Inhoudsopgave:

Het huis op het zuiden in Feng Shui: tips & Voordelen
Het huis op het zuiden in Feng Shui: tips & Voordelen
Anonim
rode voordeur
rode voordeur

Een huis op het zuiden in feng shui wordt vaak beschouwd als de meest veelbelovende huisrichting. Wanneer u echter uw Kua-nummer gebruikt om uw beste routebeschrijving te bepalen, ontdekt u mogelijk dat een huis op het zuiden niet uw ideale match is.

Voordelen van een huis op het zuiden in Feng Shui

In feng shui is het grootste voordeel van een huis op het zuiden de veelbelovende energie die zich verzamelt en vervolgens je huis binnenkomt via de herkennings- en bekendheidssector. Deze chi-energiestroom zal je carrière en andere inspanningen die je positieve erkenning en zelfs bekendheid opleveren, stimuleren en ondersteunen.

Niet alle huizen op het zuiden liggen aan de voorkant van het huis

De meeste woningen op het zuiden liggen aan de voorzijde van de woning. Als uw huis echter een zij- of achterstraat heeft die veel drukker is dan de voorkant van uw huis, dan wint de drukke straat. De yang-energie (actief) is waar de chi-energie vandaan komt en wat je in je huis wilt aantrekken. Als de zuidkant van uw huis niet de voorkant van uw huis is, zult u deze nog steeds met dezelfde zorg en feng shui-aandacht behandelen alsof het een voordeur is, aangezien dit in de klassieke feng shui wordt beschouwd als de deur. toegang tot uw huis.

Kleuren voor een voordeur op het zuiden

Je kunt profiteren van de zuidelijke energie van vuur door een goede voordeurkleur te kiezen. Je kunt ervoor kiezen om voor een vuurkleur te gaan. Dit omvat karmozijnrood, zonnebloemgeel, goudsbloem, violet, aubergine, diep oranje of gember, wat geweldige kleuren zijn voor een voordeur op het zuiden.

Houtkleuren om het vuurelement aan te wakkeren

Je kunt besluiten dat een houtkleur het beste bij je huis past. Omdat hout brandstof is voor vuur, kun je kiezen uit de kleuren pinda, mokka, karamel, koffie, chocolade, smaragd, olijf, dennen, basilicum of varenhout.

Houten ringpatroonblokken
Houten ringpatroonblokken

Te vermijden kleuren voor een huis op het zuiden in Feng Shui

Vermijd aardekleuren, metaalkleuren en aquarelkleuren bij het kiezen van een verfkleur voor de voordeur. Aarde en metaal verzwakken vuur in de uitputtende cyclus. Water vernietigt vuur in de destructieve cyclus van feng shui. Je wilt niets doen om de vuurenergie van de zuidelijke sector te verzwakken of te vernietigen.

Feng Shui-tips voor het decoreren van een voordeur op het zuiden

Er zijn veel dingen die u kunt doen om de ruimte rond uw voordeur op het zuiden verder te versieren. Afhankelijk van de hoeveelheid ruimte die je hebt of als je een veranda hebt, kun je potplanten en planten in hangende manden gebruiken om het vuurelement van de zuidelijke sector verder aan te wakkeren.

  • Als u een veranda of een grote stoep heeft, kunt u houten tuinmeubilair kiezen.
  • Je kunt vuur- of houtkleuren kiezen voor alle kussens, kussens of buitenkleden.
  • Je kunt de feng shui-vorm gebruiken voor vuur door een driehoekige banner bij de voordeur op te hangen.
  • Houd de buitenverlichting bij de deur minstens vijf uur per dag aan om positieve chi-energie aan te trekken.
  • Je kunt kaarsen aansteken op de veranda.
  • Je kunt miniatuurlampjes langs de veranda hangen om meer energie te genereren.

Is een huis op het zuiden in Feng Shui goed voor iedereen?

In de klassieke feng shui is het huis op het zuiden in feng shui de sector van herkenning en roem. Dit maakt het een wenselijke richting voor iedereen met een kua nummer 3, omdat het aansluit bij de acht ambities. Dat betekent niet dat andere kua-nummers niet gelukkig kunnen leven in een zuidhuis in feng shui. Het betekent ook niet dat een huis op het zuiden het perfecte huis voor iedereen is.

Stap één: vind uw Kua-nummer

Je kunt je kua-nummer heel eenvoudig berekenen. Je Kua-nummer bepa alt of je tot de West-groep of de Oost-groep behoort. Je kunt dan bepalen welke sectoren jouw vier gunstige (veel geluk) richtingen en vier ongunstige (pech) richtingen zijn. Deze acht richtingen staan bekend als de Acht Aspiraties Theorie of de Acht Herenhuizen.

East Group Kua-nummers West Group Kua-nummers
1, 3, 4, 9 2, 5, 6, 7 en 8

Stap twee: Bepaal de beste richting voor Kua-nummers

Gebruik je oost- of westgroep om te bepalen of de richting waarin je naar huis kijkt een van je geluksrichtingen is. In het onderstaande diagram wordt elk kua-nummer weergegeven, in de richting waarin het staat en tot welke groep het nummer behoort.

Kua-nummer

Beste richting

Groep

1

Zuidoostelijke richting Oost
2 Noordoostelijke richting West
3 Op het zuiden gerichte richting Oost
4 Noordelijke richting Oost
5 (mannelijk) Noordoostelijke richting West
5 (vrouwelijk) Op het zuidwesten gerichte richting West
6 West gerichte richting West
7 Noordwestelijke richting West
8 Op het zuidwesten gerichte richting West
9 Op het oosten gerichte richting Oost

Stap drie: kaart op het zuiden

De kaart op het zuiden laat de negen rasters (sectoren) zien en welke van de acht herenhuizen in elk daarvan vallen. Hiermee bepaal je elke sector in je huis.

Huis op het zuiden in Feng Shui

Wu Kwei (vijf geesten)

Pechrichting

Noordwest

Tien Yi (Gezondheid)

Veel succes richting

Noord

Lui Sha (zes moorden)

Pechrichting

Noordoost

Chueh Ming (totaal verlies)

Pechrichting

West

Kua Nummer 3

(Oostgroep)

Fu Wei (persoonlijke groei)

Veel succes richting

Oost

Ho Hai (pech)

Pechrichting

Zuidwest

Sheng Chi (rijkdom)

Veel succes richting

Zuid

(Voordeur)

Nien Yen (Liefde)

Veel succes richting

Zuidoost

Stap vier: raster over plattegrond leggen

U kunt vervolgens het negen-rasterdiagram van het op het zuiden gelegen huis over de indeling van uw huis heen leggen. Zuid wordt aan de voorkant van uw huis geplaatst, bij voorkeur aan de voordeur (of de Yang-kant als de kijkrichting niet aan de voorkant van het huis is). Nu u uw kua-nummer kent en in welke groep, westelijke groep of oostelijke groep het zich bevindt, kunt u bepalen of een huis op het zuiden uw ideale feng shui-huis is.

Stap vijf: match jouw acht richtingen met House Eight Directions

Als uit je kua-nummer blijkt dat je past bij een oostgroepshuis, kun je elke geluksrichting bestuderen om te zien hoe deze overeenkomt met je acht ambities. Hoewel uw acht landhuis misschien niet overeenkomt met die van een huis op het zuiden, kunt u er nog steeds gelukkig in leven. U kunt bijvoorbeeld ontdekken dat uw nien yen (liefde) zich in de sheng chi (rijkdom) positie van het huis bevindt. Je kunt nog steeds profiteren van deze veelbelovende energieën voor je liefdesrelatie.

Sheng Chi Beste voordeurlocatie

De ideale locatie van de voor- of hoofddeur van uw huis moet in de richting van uw sheng chi (rijkdom) zijn. De ideale plaatsing voor uw slaapkamer, woonkamer en eetkamer bevindt zich in een van uw vier geluksrichtingen.

Uitdagingen voor de locatie van de voordeur

Als uw deur zich niet in het midden van de voorkant van uw huis bevindt, controleer dan het raster om te bepalen of deze zich in het zuidoosten of zuidwesten van de voorkant van uw huis bevindt. De slechtste locatie voor de lettertypedeur in een huis op het zuiden is het zuidwesten.

De voordeur moet gecentreerd zijn

Bij feng shui wil je altijd dat de voordeur gecentreerd is aan de voorkant van je huis. Het hebben van een voordeur in je pechsector (zuidwest) is een goed voorbeeld van waarom deze feng shui-regel bestaat.

Remedies voor de voordeur in de pechsector in het zuidwesten

Er zijn een paar dingen die u kunt doen om de ongunstige plaatsing van de voordeur in het zuidwesten te verhelpen. Begin met de eerste aanbeveling om te zien of deze een positieve verandering in je liefdesleven teweegbrengt.

Gebruik een andere deur

Je kunt ervoor kiezen om voor dagelijks gebruik een andere deur te gebruiken om de verkeersstroom (chi) als gevolg van de negatieve plaatsing van de voordeur te minimaliseren. Voor u is dit misschien geen probleem, omdat veel mensen hun huis niet via de voordeur binnenkomen. Ze maken vaak gebruik van een achterdeur of zijdeur. Als u een garage heeft, is de kans groot dat u de deur gebruikt die vanuit de garage naar uw huis leidt. Er zijn een paar oplossingen die u kunt proberen als u een andere deur gebruikt, maar nog steeds de negatieve impact voelt van de plaatsing van uw voordeur.

Verzwak het aarde-element een beetje

Je kunt ook kijken naar het element van de sector waar de deur ligt. In een huis op het zuiden zou dit het element aarde zijn. Om dit element te verzwakken, moet je de uitputtende cyclus gebruiken. Dit zou metaal in dit gebied introduceren, omdat het de aarde verzwakt. Wees niet overijverig, je wilt deze energie niet vernietigen, aangezien het jouw liefdes- en relatiesector is. Je kunt een metalen plaatje of een metalen bloempot bij de deur gebruiken.

groene voordeur met metalen plaatje
groene voordeur met metalen plaatje

Symbool van bescherming

Je kunt altijd een beschermingssymbool aan de voordeur toevoegen. In feng shui zou dat een standbeeld betekenen van de godin van de genade, Quan Yin. Je wilt waarschijnlijk geen agressieve figuur zoals een god van de oorlog gebruiken, omdat dit symbool liefdesrelaties kan afschrikken of beschadigen. Misschien geeft u er de voorkeur aan een ander symbool te gebruiken dat meer bij uw geloof past, of een symbool dat resoneert met uw eigen soort spiritualiteit. Dit is tenslotte uw huis, dus u moet een symbool van bescherming gebruiken dat het beste bij uw leven past. Je zou slechts één symbool moeten gebruiken om een goede chi-balans te behouden.

Raak niet in paniek als House pech heeft

Je moet niet in paniek raken als je huis in een van jouw pechrichtingen staat. Houd er rekening mee dat er bij klassieke feng shui ook met andere factoren rekening wordt gehouden. Je wilt een conflicterend Kua-nummer niet tot het belangrijkste aspect van je feng shui-ontwerp maken. Houd er altijd rekening mee dat dit slechts een van de vele dingen is waarmee u rekening moet houden om u te helpen balans en harmonie in uw huis te brengen.

Hoe te plannen rond pechaanwijzingen

Je kunt je pechaanwijzingen gebruiken om kamers zoals de keuken, badkamer, berging en garage te plaatsen. Deze gebieden genereren sha chi (negatieve energie) en door ze in je pechsectoren te plaatsen, kun je de negatieve energieën in je huis onderdrukken of verzachten. Dit zal voorkomen dat deze ongunstige energieën tegen je werken.

Luxe badkamer in wit
Luxe badkamer in wit

Feng Shui-remedies voor pechaanwijzingen

Je kunt de feng shui-verzwakkingscyclus gebruiken om pechaanwijzingen uit te werken. Elke sector wordt geregeerd door een specifiek element en je kunt deze gebruiken om de negatieve effecten op je pechsectoren te verzwakken. Pas op dat u uw remedies niet overdrijft en een yin-yang-onbalans veroorzaakt.

De uitputtende cyclus van feng shui omvat:

  • Water verzwakt metaal.
  • Metaal verzwakt de aarde.
  • De aarde verzwakt vuur.
  • Vuur verzwakt hout.
  • Hout wekt water.

Tips om te profiteren van een huis op het zuiden in Feng Shui

Als je enkele feng shui-voordelen en mogelijke uitdagingen in een huis op het zuiden begrijpt, kun je stappen ondernemen om ze tegen te gaan. Je kunt veel negatieve aspecten van een huis op het zuiden verminderen als je feng shui-remedies en -behandelingen gebruikt.

Aanbevolen: