Garnalenkookinzamelingsactie: een op het Zuiden geïnspireerd evenement

Inhoudsopgave:

Garnalenkookinzamelingsactie: een op het Zuiden geïnspireerd evenement
Garnalenkookinzamelingsactie: een op het Zuiden geïnspireerd evenement
Anonim
Zelfgemaakte traditionele Cajun-garnalen koken
Zelfgemaakte traditionele Cajun-garnalen koken

Een inzamelingsactie voor het koken van garnalen is een creatieve manier om het benodigde geld voor uw groep in te zamelen. Als je op zoek bent naar een originele manier om geld in te zamelen, overweeg dan om te stoppen met het verkopen van snoep- en tijdschriftabonnementen en een speciaal evenement te presenteren dat werkelijk uniek en de moeite waard is.

Wat is een garnalenkookinzamelingsactie?

Garnalenkookinzamelingsacties hebben zuidelijke wortels, vanwege het warme klimaat in de regio en de gemakkelijke beschikbaarheid van verse zeevruchten. Garnalenpuisten worden meestal tijdens de zomermaanden gehouden, zodat het voedsel buiten kan worden gekookt en gegeten. De belangrijkste spullen die nodig zijn voor dit soort evenementen zijn een grote pan, garnalen, kielbasa of rookworst, aardappelen en maïskolven. Je kunt ook andere items toevoegen die heerlijk smaken bij gekookte garnalen (zoals langoesten of champignonhoedjes) als je wilt afwijken van een traditioneel zuidelijk basismenu. Om geld in te zamelen voor je groep of een goed doel, moet je kaartjes verkopen voor de garnalenkook.

Een garnalenkookbeurt organiseren

De eerste stap die u moet zetten bij het organiseren van een inzamelingsactie is het houden van een samenwerkingsbijeenkomst met uw groep. Verdeel de vrijwilligers in teams, zoals publiciteit, kaartverkoop, bevoorrading, opstelling, koken/serveren en opruimen. Iedereen moet een specifieke taak hebben, zodat het evenement goed georganiseerd is en iedereen weet wat er van hem of haar wordt verwacht. Het is belangrijk dat alle commissieleden het gevoel hebben dat ze positief hebben bijgedragen aan het succes van het evenement. Nadat taken zijn gedelegeerd, moet elk team brainstormen over specifieke ideeën en concrete plannen ontwikkelen.

Publiciteitsteam

Je verdient alleen geld met het koken van garnalen als mensen aanwezig zijn en borden kopen. Dat doen ze alleen als ze ver genoeg van tevoren van het evenement op de hoogte zijn om plannen te maken om aanwezig te zijn. Daarom is publiciteit de sleutel tot elke succesvolle inzamelingsactie! Stel een commissie samen om het evenement te promoten. Het publiciteitsteam kan het bewustzijn vergroten en interesse wekken door persberichten te versturen, het evenement op lokale radio- of tv-shows te bespreken, op sociale media te posten, posters in de stad op te hangen en op andere wijze het woord te verspreiden over de garnalenkook en de oorzaak daarvan. profiteren van de opbrengst.

Ticketverkoopteam

Het is belangrijk om een goed idee te hebben van het aantal mensen dat je vóór het evenement kunt verwachten, zodat je weet hoeveel mensen je moet kunnen bedienen. Anders kunt u te veel of te weinig voedsel bereiden. In beide scenario's beperkt dit uw vermogen om geld in te zamelen voor uw organisatie of goede doel. Daarom is het belangrijk om vooraf kaartjes te verkopen. Als je een team vrijwilligers hebt dat verantwoordelijk is voor de kaartverkoop en je wilt dat bezoekers vooraf kaartjes kopen, dan weet je precies hoeveel eten je moet kopen. Bovendien kun je, in plaats van dat je de werkingsmiddelen van de groep moet gebruiken of geld moet lenen van vrijwilligers om het eten te kopen, geld uit de kaartverkoop gebruiken om dit te doen.

Bevoorradingsteam

Maak een lijst met benodigdheden van alles wat je nodig hebt voor het koken van garnalen. Houd het simpel, zodat je een grote groep mensen kunt bedienen zonder dat je veel geld hoeft uit te geven, zodat er zoveel mogelijk geld gedoneerd kan worden. Houd het informeel en zuinig, en creëer tegelijkertijd een evenement waar mensen van zullen genieten. Vraag om donaties voor sommige ingrediënten en maak afspraken om de apparatuur te lenen die je nodig hebt, en ga vervolgens op zoek naar de beste deals voor wat je moet kopen. Ingrediënten die nodig zijn voor het koken van traditionele zuidelijke garnalen zijn:

  • Vloeibare garnalen/krab koken
  • Garnalen
  • Kielbasa-worst
  • Aardappelen
  • Uien
  • Koolsalade
  • Maisbrood
  • Maïskolven
  • Brood
  • Dranken
  • Dessert (zoals plakjes perzik gecombineerd met ijs of verse fruittaart)
  • Kookpot
  • Gasbrander
  • Wegwerpborden of containers
Gestoomde garnalen, krabbenpoten, worst, aardappelen, maïskolven.
Gestoomde garnalen, krabbenpoten, worst, aardappelen, maïskolven.

Opzetteam

Het opstellingsteam moet verantwoordelijk zijn voor het organiseren van het kookstation, het ophaalstation voor bestellingen en het eetgedeelte. Als u geen toegang heeft tot een faciliteit waar een dergelijk evenement kan worden gehouden, moet u mogelijk een locatie huren of proberen er een gedoneerd te krijgen. Geef niet veel geld uit aan versieringen, want dat drukt de opbrengst. Houd het simpel, zoals het creëren van een picknickthema in zuidelijke stijl met rood en wit geruite tafelkleden, manden voor het brood en kruiken limonade of ijsthee aan elke tafel. Verberg het kookgedeelte niet, want het kijken naar de koks aan het werk is onderdeel van het plezier. Een garnalenkookbeurt zou moeten aanvoelen als het soort lunch in de open lucht dat je aantreft na een kerkdienst in het Zuiden. Uw klanten zullen waarschijnlijk genieten van de feestelijke en vriendelijke sfeer.

Kook-/serveerteam

Schakel uw koks ruim van tevoren in, zodat u er zeker van kunt zijn dat u iemand heeft die bekwaam is en klaar staat voor de taak om grote hoeveelheden gekookt voedsel te bereiden. Vertel ze van tevoren dat ze garnalen gaan koken met groenten en zetmeel. Zorg ervoor dat ze hun huiswerk hebben gedaan voordat ze voor uw gasten gaan koken. Het laatste wat je nodig hebt is een betalende supporter die ontevreden is over een rauwe of te gaar ma altijd. Zorg ervoor dat uw koks en bedieners alles op de juiste manier verdelen, zodat de gasten tevreden zijn, maar u nog steeds geld inzamelt. Je kunt er een buffet van maken, maar dan loop je het risico dat mensen te veel of te weinig nemen. Het kan beter zijn om vrijwilligers de afwas te laten doen, zodat iedereen genoeg heeft en er genoeg is.

Opruimteam

Garnalenpuisten zijn altijd rommelig; dat is een deel van het plezier. Jouw schoonmaakploeg is een van de belangrijkste vrijwilligersteams. Na het evenement, vooral als je een locatie hebt gehuurd of geleend voor je kooksessie, moet je ervoor zorgen dat alles brandschoon is en precies zo is als je het hebt aangetroffen. Bespreek de verwachte taken met de schoonmaakploeg en maak misschien zelfs foto's om hen een 'voor'-opname van de faciliteit te laten zien, zodat ze weten hoe de zaken eruit moeten zien als ze klaar zijn. Als de meeste opruimvrijwilligers tieners zijn, zorg er dan voor dat je verantwoordelijke volwassenen bij de hand hebt om ervoor te zorgen dat alles goed en veilig wordt afgehandeld.

Geld verdienen met een garnalenkookinzamelingsactie

Dit soort inzamelingsactie kan heel leuk zijn en kan je helpen een aanzienlijke som geld in te zamelen voor een waardevol doel. Je zou dit type evenement kunnen combineren met een paar andere inzamelingsacties om de inkomsten te maximaliseren. U kunt bijvoorbeeld manden met garnalenthema samenstellen om tijdens het evenement te verloten, of een bakverkoop houden in plaats van een dessert bij het garnalendiner te serveren. Wat je ook doet, zorg ervoor dat je je inzamelingsactie minstens zes weken van tevoren promoot onder supporters en leden van het publiek om een optimale opkomst en plezier te garanderen.

Aanbevolen: